Denne opskrift på laks i ovn med honning og mandler er én af mine yndlingsopskrifter. Ovnbagt laks er nemlig super lækkert og meget nem at lave.
Laks i ovn er en super nem og vildt lækker ret! Jeg ELSKER fisk, og jeg elsker laks! Denne her opskrift på laks i ovn er virkelig én af mine yndlingsretter. Det er sådan en rigtig go-to ret når jeg ikke lige ved hvad jeg ellers skal finde på.
Denne ret er nem og hurtig at lave. Faktisk er den så nem, at jeg kan opskriften i hovedet! Det er en super lækker lakseside i ovn og med honning og mandler ovenpå. Jeg har skrevet mål på i opskriften, men for det meste laver jeg den bare på slump.
Laks i ovn med honning og mandler
Ingredienser
Sådan gør du
- Læg laksesiden i et ovnfast fad.
- Hak mandlerne groft.
- Fordel honning ovenpå laksesiden.
- Krydr med lidt salt ovenpå honningen og fordel til sidst de hakkede mandler ovenpå.
- Bag laksen i ovnen ved 200 grader i cirka 15-20 minutter. Laksen er færdig når kødet er blevet mere lyserødt end pink og det let falder fra hinanden i flager når du rører ved det.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tips til opskriften
- Du kan bruge både fast og flydende honning til retten.
- Du kan også prøve at udskifte mandlerne med hasselnødder.
Ovnbagt laks er virkelig den perfekte hverdags fiskeret. Jeg vil foreslå, at man serverer laksen sammen med en lækker salat. Find opskrifter på alle mine salater her.
Selvom retten er hurtig at lave, og derfor er helt perfekt til aftensmad i hverdagen, så passer den sig altså også rigtig godt til gæstemad. Laks i ovn er nemlig super lækkert og man kan jo pifte den mere eller mindre op med lækkert tilbehør. Se et par forslag på tilbehør under opskriften. Du kan også prøve at lave min sesam-stegt laks med avokadosalat. Eller hvad med laks med sesam og avokado-mangosalsa.
⏲️ Tilberedningstid
Laks skal generelt ikke have så lang tid i ovnen. Det er vigtigt, at man ikke tilbereder den for længe, da kødet så vil blive tørt og kedeligt.
Men hvor lang tid skal sådan en laks tilberedt i ovn så egentlig have for at blive perfekt?
En lakseside som her skal have cirka 15-20 minutter når den bliver tilberedt i en cirka 200 grader varm ovn. Så skulle den gerne føles fast og begynde at falde fra hinanden i kødet når du trykker på den. Giv hellere din laks lidt for lidt end lidt for meget.
Husk også at laksen tilbereder videre i tiden fra du tager den ud af ovnen til du sætter dig for at spise.
🥗Forslag til tilbehør
Sådan en ovnbagt laks med honning og mandler er meget simpel, og passer faktisk til rigtig meget forskelligt tilbehør. Men her får du lige et par forslag fra mig på tilbehør til laks tilberedt i ovn.
- Knuste kartofler med hvidløg, rosmarin og parmesan
- Tomatsalat med nektariner
- Spidskålssalat med ærter og dijondressing
- Stegt spidskål med parmesan
- Kartoffelsalat med avokado, citron og karse
- Spidskålssalat med æble
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Ja, det kan du sagtens! Smagen bliver præcis den samme :-)
Ja, du kan både gemme det et par dage i køleskabet, men du kan også fryse den tilberedte laks ned.
Margrethe Madsen skriver
kan man bruge hale hængt røget laks til denne opskrift??
Louise Dam skriver
Nej, til denne opskrift skal du bruge en fersk laks.
Margit skriver
Smager så dejligt både på grill og i ovn. Igen en god opskrift fra dig.😁👍🏻
Louise Dam skriver
Det er også en af mine favoritter! Dejligt du kunne bruge opskriften :-)
Margit skriver
Smager helt fantastisk er virkelig blevet en favorit herhjemme.
Louise Dam skriver
Hvor er det bare skønt at høre!
Henriette Hempel skriver
Det ser super lækkert ud!
Hvilken type honning bruger du?
Vh Henriette
Louise Dam skriver
Jeg bruger bare den jeg lige har på lager. Men du kan både bruge en 'fast' honning og en flydende honning. Begge dele fungerer fint.
Malene skriver
Fantastisk lækker laks, ik sidste gang den skal laves
Stephanie (HjemmehosFeen køkkenhaveblog) skriver
Hej Louise,
Super lækker opskrift! Vi tilbereder altid kød og fisk på grillen (Weber gasgrill med låg). Tror du man kan lave denne opskrift i grillen også? :-)
Louise Dam skriver
Hej Stephanie
Jeg har tilberedt den på vores Weber gasgrill og der blev den helt perfekt. Så det kan I sagtens! :-)
Hilsen Louise