Lammekød er super lækkert og vi får det desværre alt for sjælendt herhjemme. Men til påske bugner forretningerne med lammekød og især lammekøller er nemme at få fat i. Det er da også mest til påske at vi får lavet lam, og det smager jo bare så godt!
Jeg er af den overbevisning at hvidløg og lam passer helt perfekt sammen, så hvis du ikke er til hvidløg så er det nok ikke lige denne opskrift du skal kaste dig ud i :-)Jeg laver en lækker marinade, som hovedsageligt består af hvidløg. Denne kommer på lammet og så skal lammekøllen bare i ovnen i cirka 1 ½ time. Det er ret nemt at lave og det er den perfekte gæstemad til påskefrokosten. Du kan f.eks. servere et lækkert foccaciabrød til. Det passer rigtig godt sammen.
Lammekølle med masser af hvidløg
Ingredienser
- 1 lammekølle
- 8 fed hvidløg, finthakket
- Revet citronskal fra ½ citron, øko
- 5 tsk (reklamelink)tørret rosmarin
- 5 tsk (reklamelink)olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du
- Lav en marinade af finthakket hvidløg, revet citronskal, rosmarin og olivenolie.
- Læg lammekøllen i et ovnfast fad og rids den.
- Fordel marinaden på lammekøllen og sørg for at den kommer godt ned i de ridser du har lavet i kødet.
- Stil fadet i ovnen ved 190 grader i cirka 1 ½ time eller til den har en kernetemperatur på 62 grader, som du måler med et stegetermometer.
- Tag fadet ud og lad lammet hvile i cirka 10 minutter inden du skærer det ud.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Skriv en kommentar