Lammekølle smager bare helt fantastisk. Til denne påskefrokost serverede jeg den sammen med kartofler i ovnen, tabouleh salat og foccacia.
Lammekølle med kartofler, foccacia og tabouleh-salat
Justér antal6 personer
Ingredienser
- 1 lammekølle
- 8 fed hvidløg, finthakket
- Revet citronskal fra ½ citron, øko
- 5 tsk (reklamelink)tørret rosmarin
- 5 tsk (reklamelink)olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du
- Lav en marinade af finthakket hvidløg, revet citronskal, rosmarin og olivenolie. Læg lammekøllen i et ovnfast fad og rids den. Læg marinaden på lammekøllen og pres det godt ned i den. Stil fadet i ovnen ved 190 grader i ca. 1 ½ time eller til den har en temperatur på 62 grader. Tag fadet ud og lad lammet hvile i ca. 10 min.
- Mens lammet hviler kan du lave en sauce af kødsaften. Du sier kødsaften ned i en gryde og koger det op. Tilsæt lidt sovsekulør, fløde, sukker og salt og lad saucen koge op.
- Jeg havde lavet babykartofler i ovnen med lidt olivenolie og havsalt, og de fik lige så lang tid som lammet. Jeg dryssede med lidt hakket persille inden serveringen.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 person | Kalorier: 316 kcal | Kulhydrater: 1 g | Protein: 42 g | Fedt: 15 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Louise skriver
Mange tak. Og det var endda min lammedebut :-)Det kan vist godt laves igen en anden gang.
Newyorkerbyheart skriver
Ej, hvor ser det altså lækkert ud :-)
Mange hilsner
Birthe
Malou Klidmoster skriver
Uhm, labert påskelam :-)