Disse langtidshævede grove flutes er super lækre, sprøde og luftige. De skal koldhæve i køleskabet natten over eller længere tid, hvilket gør det super nemt at lave dejen klar dagen før, hvis man får gæster og skal lave en masse andre ting. Dejen passer sige selv i de mange timer, og så tager man den bare ud et par timer før gæsterne kommer og bager dem lige inden man skal spise så man får helt friskbagte og lune grove flues. Nemmere og bedre bliver det ikke.
Langtidshævede grove flutes
Justér antal2 stk.
Ingredienser
- 4 dl vand
- 5 g gær, en stor ært
- 1 spsk (reklamelink)groft salt
- 100 g (reklamelink)rugmel
- 400 g (reklamelink)hvedemel
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet og kom de andre ingredienser i skålen. Rør dejen godt sammen indtil den får en konsistens som “tyggegummi”. Dæk skålen med film eller et tætsluttende låg, så fugtigheden ikke fordamper under hævningen. Stil den til hævning i køleskabet. Min stod der i ca. 20 timer før den kom ud igen. Men mindre kan nok godt gøre det :-)
- Kom lidt mel på bordet, og hæld dejen ud herpå. Del dejen i to dele med en skarp kniv, og form dejen til brød med en let hånd – bank ikke luften ud af dejen, de skal bare formes let. Lad dem stå og efterhæve i ½-1 time, hvis du har tid til det.
- Bag brødene ved 225 graders varmluft i ca. 20-30 min. Lad dem køle af på en rist.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 stk. | Kalorier: 905 kcal | Kulhydrater: 191 g | Protein: 26 g | Fedt: 3 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Af Louises Madblog
Af Louises Madblog
Susanne skriver
Skal ovnen være kold eller være på 225 grader når brødene sættes ind?
Louise Dam skriver
Beklager det sene svar! Den skal være på 225 grader når de kommer ind.
Joan skriver
Hej Louise
Bruger du røremaskine eller håndmixer?
Hvor mange personer vil du tro, at der til i sådanne 2?
Når der også blive serveret salater, kartofler og kød.
Louise Dam skriver
Jeg bruger røremaskine. Men jeg vil tro en håndmixer med dejkroge også kan bruges. Der burde være fint med brød til 6 personer. Selvfølgelig afhængig af hvor meget de spiser :o) Men der bliver to flutes ud af portionen.
Anja skriver
Er de fryseegnede?
Louise Dam skriver
Hej Anja, ja de kan sagtens fryses.