Vi er begge helt vilde med lasagne herhjemme. Det er ret nemt at lave, det smager super godt og så er det tilmed en billig ret at lave. Derudover fungerer lasagne super godt i madpakken dagen efter. Man kan både spise den kold, eller man kan varme den i mikroovnen, og så er det næsten som at få et helt friskt stykke lasagne. Lasagne er også én af de retter man nemt kan tilberede i forvejen, ja faktisk er jeg tilbøjelig til at sige at en lasagne faktisk næsten er bedre på andendagen. Herunder finder I en helt simpel opskrift på lasagne uden de helt store armsving - jeg håber I kan lide den :-)
Du kan også prøve at lave nemme og lækre lasagneruller, der er en lidt anderledes måde at servere lasagne på.
Lasagne
Ingredienser
Kødsauce
- 500 g hakket oksekød
- 1 løg
- 4 fed hvidløg
- 4 gulerødder
- 1 terning oksebouillon
- 7 dl mælk
- 1 (reklamelink)dåse hakkede tomater
- 1 dåse tomatpuré
- ½-1 chili
- Basilikum
- Oregano
- Salt
Bechamelsauce
- 25 g. smør
- 4 spsk (reklamelink)hvedemel
- 5 dl minimælk
- Salt og peber
- Revet muskatnød
Derudover
- (reklamelink)Lasagneplader
- (reklamelink)Rasp
Sådan gør du
Béchamelsauce
- Smørret smeltes i en gryde og melet røres i.
- Rør rundt et lille minuts tid (melet afbages).
- Tilsæt mælken ad nogle gange og pisk saucen helt blank efter hver gang.
- Når den er kogt igennem er par minutter smages der til med salt, peber og lidt revet muskatnød.
Kødsauce
- Hak eller riv løget og pres eller hak hvidløgsfeddene. Svits begge dele i en gryde med lidt olie til løget er klart i farven.
- Tilsæt det hakkede oksekød og brun det i gryden.
- Skræl gulerødderne og riv dem groft. Tilsæt dem til gryden med kødet.
- Blend eventuelt de hakkede tomater inden de tilsættes i gryden sammen med tomatpuréen.
- Hak chillien fint og tilsæt også den til kødsaucen.
- Hæld mælk i gryden og tilsæt 1 terning oksebouillon.
- Tilsæt hakket frisk basilikum efter smag eller brug en tørret variant. Tilsæt også oregano og salt efter smag.
- Lad kødsaucen koge i mindst 15 minutter, men gerne længere. Hvis du koger den meget længe skal du muligvis tilsætte mere væske til saucen.
Lasagne
- Læg lasagnen sammen ved først lægge et lag lasagneplader i bunden af et stort ovnfast fad.
- Hæld herefter kødsauce over pladerne til de er dækket.
- Læg et nyt lag lasagneplader og kødsauce ovenpå. Fortsæt til kødsaucen er brugt op. Jeg fik 3 lag kødsauce.
- Afslut med et lag lasagneplader og dernæst bechamelsaucen. Drys med et fint lag rasp til sidst.
- Bag lasagnen i ovnen ved 200 grader i cirka 30 minutter. Tag lasagnen ud og lad den gerne stå i 10-15 minutter inden den skal spises så den kan samle sig lidt.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Bekim skriver
Har du glemt osten til bechamelen eller er det bare den sunde version
Louise Dam skriver
Der er ikke ost i en bechamelsauce. Hvis du tilsætter ost er det en mornaysauce :-)
Ina andwrsen skriver
Hej Louise. Jeg er i tvivl angående bouillonterningrn. Skal den i kogende vand inden den skal i mælken? Altså skal der bare en terning i maden eller skal den opløses?
Louise Dam skriver
Du tilsætter den blot direkte i kødsaucen. Så bliver den opløst.
Jonatan S skriver
Heysa Louise.
Jeg har lavet opskriften og synes at kødsovsen bliver meget tynd med alt det mælk. er det meningen eller hvordan? Jeg brugte endda kun 5dl istedet for de 7 i opskriften.
Den er dog meget lækker, tænkte bare lige på det her.
Jonatan S.
Jonatan S skriver
Dine mængder passede dog meget godt ^^ Fik 3 lag kødsovs ^^
Milla Aisha skriver
Hej Louise. Jeg har bagt din lasagne og den smager virkelig godt. Jeg har bare et spørgsmål omkring opskriften, kan jeg lave kød sovsen noget tid før, fryse den ned og tage den op når jeg skal lave lasagnen? Jeg puttede mozzarella ost oven på lasagnen hvilket også var virkelig godt.
Vh. Milla Aisha
Louise Dam skriver
Ja, det kan du godt. Du kan også godt fryse hele lasagnen. Enten før eller efter den er bagt.