Lasagneruller er ny og spændende måde at variere den ellers så populære lasagne. Her bruger man frisk lasagneplader, som fyldes med en kødsauce og rulles sammen og ligges i et fad. Det smager super godt, og så er det altså også lidt sjovt at lave. Træk børnene med i køkkenet og sæt dem til at rulle, det vil de synes er så sjovt. Man kan jo lave lasagnerullerne med sin egen yndlingsopskrift på lasagne, og derved variere fyldet.
Prøv også min anden opskrift på lasagneruller med kylling og spinat.
Lasagneruller
Justér antal4 personer
Ingredienser
- 500 g. hakket oksekød
- 5 friske lasagneplader
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 glas pastasauce med chili
- 1 (reklamelink)dåse hakkede tomater
- 1 tsk. oregano
- 1 tsk. basilikum
- 250 g. frisk mozarella, 2 pakker
- 450 g. hytteost
- 50 g. parmesan
- 1 æg
- Persille
Sådan gør du
- Brun kødet i en gryde og krydder med salt. Tilsæt hakket løg og presset hvidløg. Hæld pastasaucen og de hakkede tomater (evt. blendet) i. Tilsæt derefter oregano og basilikum og lade kødsaucen simre i 10-15 min.
- Imens laver du ostefyldet. Bland hytteosten, halvdelen af mozarellaen i små stykker og halvdelen af parmesanen med æg, salt og peber og persille (jeg brugte noget tørret persille).Tag et ovnfast fad i størrelsen 23*33 cm (ca.) og dæk bunden med kødsauce (et tyndt lag).
- Tag dine friske lasagneplader og skær dem over i to. (hvis de ellers ligner mine). Du skal bruge i alt 10 lange smalle stykker. Tag ca. ½ dl. af osteblandingen og fordel på midten af pladen i en lang stribe. Lad lidt være i sider, bund og top. Herefter tager du ca. samme mænge kødsauce og ligger ovenpå. Derefter ruller du pladen og ligger den op i fadet med samlingen nedad. Dette gør du med alle stykkerne. Slut af med resten af kødsaucen og resten af mozarellaen og parmesanen fordeles over retten.
- Dækkes med staniol og stilles i en 200 grader forvarmet ovn i cirka 15 min. Derefter fjernes staniolen og retten får cirka 30 min til.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 person | Kalorier: 867 kcal | Kulhydrater: 55 g | Protein: 62 g | Fedt: 45 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Katjarosenkilde skriver
Det skal jeg vist lave i aften :O)
Louise Dam skriver
Håber det blev godt :-)
Louise skriver
Ja det er jeg helt sikker på det sagtens kan. Og jeg tror det vil være rigtig godt :-)
Louise skriver
Uhm, det ser godt ud! Det kan vel laves med hakket kyllingekød i stedet? ;)