Efter jeg lavede min første portion lemon curd fik jeg lyst til at bruge det til andet end bare at smøre på brød. Derfor lavede jeg små blåbærtærter med lemon curd, og så lavede jeg også disse vildt lækre cupcakes med lemoncurd i midten og brændt marengs på toppen. Hvis du kender den kendte tærte lemon meringue pie, så er det her faktisk bare en cupcake fortolkning af den tærte.
Selve kagen har en let citronsmag. Efter de er bagt laves der et hul i midten, hvor der fyldes lemon curd i. På toppen bliver der sprøjet en fin top af marengs som brændes med en gasbrænder inden servering. Jeg lover at de smager himmelsk!
Lemon meringue cupcakes
Justér antal12 stk.
Ingredienser
- Cupcakedej
- 2,5 dl sødmælk
- 200 g sukker
- 2 æg
- 225 g (reklamelink)hvedemel
- 2 tsk (reklamelink)bagepulver
- ½ tsk salt
- Revet citronskal fra 1 citron
- Fyld
- Cirka 24 tsk lemon curd. Du kan enten købe lemon curd eller du kan lave en hjemmelavet lemon curd
- Marengstop
- 200 g sukker
- 1 dl vand
- 4 æggehvider
Sådan gør du
- Pisk æg og sukker hvidt og luftigt.
- Tilsæt mælken og pisk videre.
- Tilsæt revet citronskal.
- Bland hvedemel, salt og bagepulver sammen i en skål.
- Hæld det i den flydende blanding og bland det forsigtigt rundt.
- Fordel dejen i 12 muffinsforme - Sæt gerne formene i en fast muffinform.
- Bag dine muffins i ovnen ved 180 grader i cirka 15-20 minutter. Mine var færdige efter 17 minutter. De skal være faste i det og ligesom bounce tilbage når du trykker på det.
- Sæt muffinsene til afkøling på en rist.
- Når kagerne er kølet af skal du til at fylde dem med lemoncurd.
- Jeg brugte en tyl til at lave et hul ned i hver muffin. Fyld lemoncurd ned i hullet og sæt dejstykket på plads igen.
- Så skal marengsen laves.
- Start med at kog en sirup af sukker og vand. Bland sukker og vand i en gryde og sæt det til at koge uden at røre i det. siruppen skal op på 115 grader.
- Når siruppen begynder at koge går du igang med at piske æggehviderne. Pisk dem ved medium hastighed indtil de begynder at skumme godt. Så pisker du videre ved høj hastighed. Bliv ved med at piske indtil der dannes stive toppe.
- Når siruppen har nået de 115 grader slukker du for varmen.
- Begynd at piske æggehviderne igen og hæld langsomt siruppen i imens du fortsat pisker. Fortsæt med at piske indtil skålen ikke længere føles varm - den skal ned og have cirka kropstemperatur, så den må gerne føles lun.
- Hæld din marengs i en sprøjtepose med en stjernetyl - min tyl var 12 mm.
- Sprøjt fine toppe af marengs på alle cupcakes/muffins.
- Som prikken over i'et tager du en gasbrænder og brænder marengsen let.
Noter
Jeg har fundet opskriften her:
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 stk. | Kalorier: 273 kcal | Kulhydrater: 57 g | Protein: 5 g | Fedt: 3 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Rikke skriver
Nøj, dem skal jeg prøve at lave! Elsker lemon curd! :)
Jeg har dog ingen gasbrænder - ville man kunne bage dem ekstra i ovnen efter marengsen er puttet på?
Det er forresten en skøn blog, du har dig! :)
Louise Dam skriver
Hej Rikke
Jeg tror måske det kan fungerer hvis du tænder for grillen i ovnen og sætter dem ind i kort tid - men jeg er i tvivl om det istedet vil smelte for dig. Ellers kan man også godt spise dem uden de får det brændte look.