Her får du opskriften på en lækker linselasagne, som jeg serverer med en tomatsalat med nektariner. Det er en vegetarlasagne med linser, og jeg har valgt at bruge tørrede røde linser til opskriften. Selvom der ikke er kød i denne vegetarlasagne, så mætter den stadig dejligt og har masser af god smag.
Linselasagne med tomatsalat
Udstyr (reklamelink)
- food processor kan laves uden
Ingredienser
Linsesovs
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 200 g champignon
- 1 squash
- 1 aubergine
- 3 gulerødder
- 2 dåser (reklamelink)hakkede tomater
- 140 g tomatpuré
- 250 g (reklamelink)røde linser, tørre
- ½ liter vand
- 1 terning (reklamelink)grøntsagsbouillon
- 1 spsk oregano
- 1 spsk basilikum
- 1-2 tsk balsamico eddike
- salt
- peber
Bechamelsauce
- 30 g smør
- 4 spsk (reklamelink)hvedemel
- ½ liter mælk
- salt
- peber
- revet muskatnød
Til lasagnen
- 18 (reklamelink)lasagneplader
- 140 g revet mozzarella
Tomatsalat med cremet dressing med salatost
- 250 g tomater
- 1 rødløg
- 2 nektariner
- 1,5 spsk olie
- ½ spsk eddike
- ¼ spsk (reklamelink)honning
- Peber
Dressing
- 50 g salatost
- 50 g creme fraiche 9 %
- Citronsaft
Sådan gør du
Linsesovs
- Start med at hakke alle grøntsagerne fint. Jeg gør det i min food processor, da det går meget hurtigere end i hånden.
- Kom lidt olie i en varm gryde og kom så løg og hvidløg i gryden indtil løget bliver klart i farven. Kom derefter grøntsagerne i gryden lidt af gangen og svits dem godt igennem.
- Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré (kan også tilsættes efter løg for at svitse det af). grøntsagsbouillon (vand + bouillonterning), røde linser og oregano, basilikum, balsamico eddike.
- Smag til med salt og peber.
- Lad sovsen småsimre imens du laver bechamelsaucen.
- Når sovsen har små simret i 20-30 minutter cirka så smager du den til igen.
Bechamelsauce
- Smelt smørret i en gryde.
- Tilsæt melet og rør rundt. Rør fortsat rundt et lille minuts tid så melet kan blive afbagt.
- Tilsæt mælken ad flere gange. Efter hver gang piskes der godt til det er en jævn sauce.
- Når al mælken er tilsat lader du den koge igennem er par minutter mens der fortsat piskes.
- Smag saucen til med salt, peber og lidt revet muskatnød.
Samling af lasagnen
- Læg lasagnen i lag i et stort ovnfast fad.
- Først linsesovs, så lidt bechamelsauce, så lasagneplader. Fortsæt til alt sovsen er brugt. Afslut med resten af bechamelsaucen og revet mozzarella.
- Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i cirka 35 minutter.
Tomatsalat med cremet dressing med salatost
- Skær cherrytomater i halve og skær nektariner i både.
- Skær rødløg i tern eller i tynde skiver.
- Lav en dressing af olie, eddike, honning og peber.
- Bland det hele sammen i en skål.
- Blend salatost og creme fraiche til en cremet dressing. Smag til med citronsaft.
- Servér dressingen oven på tomatsalaten.
Vegetarlasagne med linser
Jeg kan ikke sige det nok: denne her lasagne med linser er virkelig lækker! En rigtig lasagne skal være god cremet og fuld af smag, og det må jeg sige, at denne her er. Man lægger faktisk ikke mærke til, at der ikke er noget kød i, som der normalvis er i en klassisk lasagne.
Denne linselasagne er fyldt med en masse skønne grøntsager såsom aubergine, champignon, squash og gulerødder. Sammen med de røde linser giver de en fantastisk smag til lasagnen. Det hele bliver serveret sammen med en god tomatsalat, hvor jeg også kommer nektariner i.
Tip til opskriften!
- Du kan sagtens freestyle lidt på selve linsesovsen, hvis du har nogle grøntsager liggende i køleskabet, som skal til at bruges. Det er kun en god måde at få brugt nogle af de kedelige grøntsager på.
Vegetarlasagne med aubergine
Jeg har valgt at bruge helt almindelige lasagneplader i denne her linselasagne. Dog har jeg set mange, der laver vegetarlasagne med aubergine, hvor de bruger skiver af aubergine i stedet for lasagneplader. Det kan du også sagtens gøre, og så vil jeg tro, at du skal bruge 1-2 auberginer mere, end jeg har skrevet.
Der er aubergine i selve linsesovsen. Det er først og fremmest for at give mere smag til sovsen, men så er det også en genial måde at få nogle grøntsager, uden at man tænker for meget over det (Det er særligt et hit, hvis man har børn, skal jeg lige sige).
Spørgsmål og svar til opskriften
Du kan sagtens fryse lasagnen ned, men du kan dog ikke fryse tomatsalaten ned. Det kan være en god ide at fryse stykker af lasagne ned. Så tager du bare de stykker op, som du skal bruge.
Comments
No Comments