Jeg har besluttet mig for at begynde at spise nogle flere bønner og linser. De mætter godt og så er der en del protein i, hvilket jo er rigtig sundt. Det er dog altid lidt svært at vænne sig til at bruge en ny ingrediens, men her får I den første opskrift med hvide bønner, som jeg synes blev rigtig lækker. Det er en lækker gryderet med hvide bønner og svinekød.
Retten minder lidt om en chili con carne. Men denne ret bliver blot lavet med hvide bønner/butter beans og med hakket svinekød.
Gryderet med hvide bønner og svinekød
Justér antal4 personer
Ingredienser
- 250 g tørre hvide bønner, eller 500 g fra dåse
- 1 bouillonterning
- 4 fed hvidløg
- 1-2 (reklamelink)laurbærblade
- 500 g hakket svinekød
- 2 store løg
- Salt og peber
- 1 rød chili
- 1 appelsin
- 500 g cherrytomater
- 1 bundt persille
Sådan gør du
- Sæt bønnerne i blød i en skål koldt vand mindst 10 timer før og stil den i køleskabet
- Kassér udblødningsvandet og kom bønnerne i en gryde med rigeligt rent vand, sammen med en bouillonterning, 2 hele fed hvidløg og 2 laubærblade. Kog bønnerne til de er helt møre (ca. 1 time)
- Hæld bønnerne i en si.
- Brun kødet i en gryde og tilsæt hakkede løg, salt og peber. Skær chilien i små tern, og tilsæt den retten sammen med 2 fed presset hvidløg og 1 tsk fintrevet appelsinskal samt de kogte bønner.
- Kog det hele i cirka 15 minutter.
- Tilsæt cherrytomater skåret i halve eller kvarte og kog i cirka 5 minutter til tomaterne er varme men ikke helt udkogte.
- Smag til med salt og peber og server med hakket persille.
Noter
Opskriften er fundet her.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 person | Kalorier: 482 kcal | Kulhydrater: 32 g | Protein: 29 g | Fedt: 27 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Disse hvide bønner jeg bruger i denne opskrift kaldes også for butter beans.
Læg altid tørrede bønner i blød i 10-12 timer, kassér udblødningsvandet, og kog bønnerne grundigt i frisk vand for at uskadeliggøre bønnernes indhold af lektiner
Toppenfin skriver
Det tror jeg du bliver rigtig glad for - vi spiser rigtig mange kidneybønner og linser herhjemme. Man vænner sig hurtigt til dem :-)
Louise Dam skriver
Jeg synes nu også de er ganske gode. Det er bare lige hvad de skal bruges til :-)