Hvis du skal til Thailand vil jeg bestemt anbefale dig at tage på et madlavningskursus. De udbydes næsten overalt både på fastlandet og på øerne. På øerne er det dog ofte lidt dyrere end hvis du vælger et kursus i én af storbyerne. Vi valgte et kursus i Bangkok hos Pink Chili, og det var SÅ godt!
På marked
Kurset varede cirka 4 timer og vi blev hentet på togstationen af Pimmy, som ejer madlavningsskolen. Derefter gik vi på det lokale marked og handlede ind til maden. Her fik vi fortalt hvad de forskellige grøntsager hed, og hvad man evt. kunne erstatte dem med hvis man ikke kunne finde dem i sit hjemland.
Madlavningen
Vi gik tilbage til skolen hvor vi begyndte madlavningen. Flere af ingredienserne var allerede gjort klar til os så vi ikke skulle bruge for meget tid på at hakke og snitte. Det var egentlig meget rart, så man kunne koncentrere sig om bare at lave maden :o)
Vi skulle i alt lave 3 hovedretter. Hos Pink Chili er det forskellige retter afhængig af hvilken dag man vælger. Det kan du tjekke på deres hjemmeside: www.cookingschoolbangkok.com. Vi skulle lave kylling i rød karry, Pad Thai og Chicken Cashew - tre af mine yndlings thairetter. Derudover skulle vi lave en dessert, som var græskar i sødet kokosmælk - men det var bestemt ikke lige min favorit.
Karrypasta fra bunden
Det første vi skulle gøre klar var at vi skulle lave den røde karrypasta helt fra bunden. Det var virkelig hårdt - og tog ekstremt lang tid. Jeg tror altså bare jeg vil fortsætte med at købe et glas med karrypasta, men det var sjovt at prøve og se præcist hvad der er i sådan en karrypasta ;o) Herunder kan man se ingredienserne, som skulle hakkes fint og derefter i morteren i cirka 15-20 minutter!
Da karrypastaen langt om længe var klar kunne vi så gå igang med selve retten, som var kylling i rød karry.
Herefter lavede vi så en Pad Thai med rejer, som er en nudelret med f.eks. rejer el. kylling, æg og en lækker sauce. Derudover kommer der hakkede peanuts på toppen. Så lavede vi også en Chicken Cashew, som er kylling og grøntsager i en lidt sødlig men samtidig lidt stærk sauce og så selvfølgelig cashewnødder. Det smager rigtig lækkert!
Vi lavede allesammen alle retterne, og man lavede så bare én portion til sig selv og så spiste vi det hele sammen til sidst, sammen med en kold øl.
Der findes rigtig mange steder der udbyder madlavningskurser i Thailand, så du må undersøge det lidt der hvor du lige er. Men hvis du er i Bangkok var vi i hvert fald ret tilfredse med Pink Chili.
Skriv en kommentar