Maltsirup er rigtig god at bruge når du bager brød. Den er f.eks. fortræffelig i rugbrød og rugboller. Man kan godt købe maltsirup, men det er rimelig dyrt, og det er faktisk ret nemt at lave noget der minder om maltsirup. Nemlig ølsirup Det kræver kun 2 ingredienser og lidt tålmodighed. Du blander blot en mørk øl med brun farin og lader det koge ind til en ølsirup.
Maltsirup (ølsirup)
Justér antal1 glas
Ingredienser
- ½ liter mørk øl
- 250 g brun farin
Sådan gør du
- Bland øl og brun farin sammen i en gryde.
- Sæt gryden på en varm kogeplade og lad øl og brun farin koge op.
- Lad det koge i cirka 30-40 minutter. Tag siruppen af så snart den er blev til en fin klistret sirup. Ellers risikerer du at den begynder at krystallisere. Det vil tykne mere når det køler af. Så tænk på det når du koger.
- Hæld siruppen på et rent skoldet glas og opbevar den på køl.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Ølsirup eller maltsirup?
Jeg bruger denne sirup som smagsgiver i bagværk ligesom jeg ville bruge maltsirup. Men hvis det skal være helt rigtigt er dette nok mere en ølsirup. Der er selvfølgelig malt i øl, men ikke i samme mængder som når du køber en (reklamelink)maltsirup.
Kaj Pedersen skriver
Hvor er det uheldigt, og ærgerligt, at der florerer sådan en opskrift på din blog. Jeg er desværre nødt til at sige, at det intet - som i absolut intet - har med rigtig maltsirup at gøre. Det siger sig selv, at der ikke kan blive MALTsirup ud af en så forsvindende lille del malt, som der er i ½ liter øl. Det der er lavet her er ølsirup og kan sikkert være en udmærket smagsgiver, men maltsirup er det på ingen måde, heller ikke smagsmæssigt. Opskriften vildleder en masse mennesker i diverse FB-bagegrupper. Jeg vil derfor stærkt anbefale, at du ændrer titlen til "Ølsirup".
Louise Dam skriver
Hej Kaj
Tak for at gøre mig opmærksom på dette. Jeg har rettet opskriften lidt til og tilføjet noget tekst om ølsirup.
Flemming skriver
Fantastisk smag med hankook Black lager..men jo det skal koge..simre længe..
Gudrun skriver
Hvad er mørk øl? Kan man bruge en hvidtøl istedet for? 😊Tak for den gode rugbrød opskrift som er afprøvet igår 👌🏼😘
Louise Dam skriver
Jeg har ikke prøvet med hvidtøl. Men det kan man nok godt. Så ville jeg nok bare udelade noget af sukkeret. Men ellers findes der 'alm.' øl, som bare er meget mørke i farven. Dejligt du kunne bruge opskriften på rugbrødet :o)
June skriver
Måske skal du præcisere i opskriften at man skal stoppe med at koge på det mens det stadig er meget flydende, ellers bliver det til maltbolcher i stedet. :)
Louise Dam skriver
Men det skal være tyknet i konsistensen så det har en sirupslignende konsistens. Men maltbolcher lyder da ellers også lækkert! :o)
Pernille skriver
Hej
Har prøvet at lave maltsirup, det kogte i næsten 1 time men det er stadig rimeligt tyndt. Hvad er der galt?
Louise Dam skriver
Beklager jeg havde overset din kommentar. Umiddelbart vil jeg tro den blev mere tyk når den kølede af.
Karen skriver
Bliver siruppen fuldstændig stiv af at stå i køleskabet? Eller er det fordi den så har kogt for længe på komfuret? Er det meningen den skal forblive flydende i køleskabet?
Louise Dam skriver
Den har nok kogt lidt for længe hvis den bliver helt stiv på køl.
Buster skriver
Brun farin er ikke en betegnelse, for at vide hvad du mener, skal du skrive lys farin eller mørk farin,
farin er = "brunt sukker" og det kommer altså i en lys og en mørk variant, som smager temmeligt
forskelligt.
Gitte skriver
Ved du hvor lang tid sådan en sirup kan holde sig?
Louise Dam skriver
Flere måneder vil jeg mene, hvis glasset ellers er helt rent.
Anne-Marie skriver
I Meyers bagerier kan man købe en bøtte økologisk bygmalt til 25,- det er den man bruger til rugbrød. Den er meget drøj, ca 1 spsk pr. rugbrød og mindre hvis det skal være et lyst brød. Jeg bor selv i Jylland, men køber nogle stykker med hjem, når jeg er i nærheden. Det kan holde sig mindst et år.
Kh.
Anne-Marie
Louise Dam skriver
Tak for tippet :-)
Sandra skriver
Er det ikke nærmere en ølsirup? Malt er jo det korn, som benyttes til at brygge øllet på - altså det sukkerstof som gæren spiser for at danne alkohol. Så ja, der vil være lidt maltsmag, og en lille bitte mængde malt i siruppen, men hovedsageligt er det øl og sukker. Malt i sig selv giver en helt anden fylde end farin. Det smager mere af korn/vælling :)
Jeg kan varmt anbefale at spise ølsirup på pandekager :)
Louise Dam skriver
Hej Sandra
Jo, det kan da godt være det er rigtigt. Men det er nu stadig godt i brød :-) Må prøve den ovenpå pandekager også.
Bo Kjærsgaard skriver
Prøv at lave den med Maltøl, det må da være det rigtige til maltsirup
MVH Bo
Merethe skriver
Hejsa,
Jeg er rigtig glad for tippet. Det vil jeg prøve næste gang i stedet for at købe maltsiup.
Mange tak.
MVH
Merethe
Louise Dam skriver
Ja, det må du endelig gøre :-)
Helle skriver
Super god ide.
Hvor meget vil du komme i dej, der svarer til to rugbrødsforme?
Louise Dam skriver
Cirka 1-2 spsk plejer jeg at bruge.