Jeg er helt vild med at lave ting helt fra bunden så man både kan se og smage hvad det man spiser indeholder. Et godt eksempel på noget der er helt fantastisk nemt at lave fra bunden er mandelsmør eller Almond Butter - eller en hvilken som helst anden nøddesmør. Det kunne ligeså godt være Peanut Butter jeg havde en opskrift på her. Men denne gang blev det til en rigtig lækker hjemmelavet mandelsmør. Mandelsmør er super nemt at lave og kræver rent faktisk kun 1 enkelt ingrediens - nemlig mandler! Mandlerne skal så bare blendes i en foodprocessor eller lignende maskine i omkring 10 minutter. På den måde kommer alle de lækre og sunde fedtstoffer ud af mandlerne og forvandler de hårde mandler til en blød og ikke mindst flydende mandelsmør. Det er da fantastisk!
Mandelsmør kan bruges til flere forskellige ting. Man kan spise det på brød, dyppe æbleskiver i det, bage med det - eller bare spise det direkte fra glasset? :-) Du kan også spise det ovenpå mine lækre bananpandekager - det er super lækkert!
Mandelsmør
Ingredienser
- 200 g (reklamelink)mandler
Sådan gør du
- Rist mandlerne på en varm pande i et par minutter eller til de lige begynder at tage farve.
- Hæld mandlerne i en foodprocessor og blend dem. Først bliver mandlerne hakkede, så bliver de til mel, så begynder de at klumpe lidt og til sidst er mandlerne blevet forvandlet til mandelsmør. Bliv ved med at blende indtil konsistensen er helt flydende og cremet. Det tager cirka 10 minutter.
- Hæld mandelsmørret på skoldede glas og opbevar mandelsmørret i køleskabet.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Malwina skriver
Nu ved jeg hvorfor jeg vil betale 100kr for en færdig lavet mandel smør 🤨
Jeg har en Ninja blender/ food processor på 2hK den har arbejdet lang over 30min og det blev til kæmpe klump som er en gang i nærheden af det jeg forventede. Spild af tid 😏
Louise Dam skriver
Ej det lyder virkelig mærkeligt. Det har jeg aldrig oplevet. Og skålen var ikke for stor til den portion mandler du lavede så den ikke kunne få ordentlig fat i dem?
Mia skriver
Det ser virkelig lækkert ud, hvad bruger du det f.eks. Til?
Louise Dam skriver
Hej Mia
Du kan bruge det ligesom du ville bruge peanut butter. Så man kan smøre det på brød, komme det ovenpå havregrøden, dyppe æblebåde i det, ovenpå pandekage, i dressinger eller saucer, dyppe grøntsager i det, prøv også ristet rugbrød med mandelsmør + lidt salt + pålægschokolade.
Hilsen Louise
Ida Boeberg Vig skriver
Hej ville bare lige vide om man også kan bruge samme måde på hasselnødder ?
Louise Dam skriver
Hej Ida
Det kan du sagtens :-) Faktisk med alle nødder.
Charlotte skriver
Jeg har lige brændt min blender af :-( Brug IKKE blender!
Louise Dam skriver
Ej hvor surt! Der er nok meget forskel på hvor stærk en motor ens blender har.
Kristine skriver
Hvad gør det ved processen at riste mandlerne?
Louise Dam skriver
Smagen af mandlerne kommer mere frem.
Kasper skriver
Man kan ikke bruge en lille blender eller minihakker. Man skal op i en kraftigere food processor.
Louise Dam skriver
Det kommer nok an på hvilken minihakker man har - jeg har brugt min til det.
Jette Axelsen skriver
Hvis jeg skal bruge 1 dl mandelsmør, hvor mange mandler skal jeg så blende ca?
Louise Dam skriver
Hej Jette
Jeg vil tro du skal bruge cirka 1,5 dl mandler for at få 1 dl mandelsmør.
Marc skriver
Hej benytter mig af ovn på 175 grader i 10 min. Efter 5 min vender jeg dem lidt rundt.
Henrik skriver
Hej Louise,
Cool opskrift., hvilken maskine/mærke "hakker" har du anvendt til mandlerne?
På forhånd tak fra
Henrik
Louise Dam skriver
Det er en foodprocessor fra Bosch. Du kan købe den her.
Eliza skriver
Tusind tak for opskriften hvor længe kan det holde i køleskabet jeg er alene om at spise det.
Louise Dam skriver
Hej Eliza
Jeg vil tro det kan holde i minimum 4 uger på køl.
Henriette skriver
Hvilken maskine bruger du?
Jeg brugte min mini-hakker, det tog temmelig lang tid og er lidt i tvivl om jeg nu har brændt den sammen.
;)
Louise Dam skriver
Hej Henriette
Jeg har både brugt min minihakker og min foodprocessor. Men der kan jo godt være forskel på minihakkere. Men jeg håber da ikke den har taget skade.
Mathilde skriver
Kan man bruge en blender i stedet for en foodprocessor?
Louise Dam skriver
Hej Mathilde
Det tror jeg sagtens du kan, hvis du ellers har en god kraftig blender.
Sandra skriver
hvor kraftig er din? Tænker på hvor mange Watt?
Louise Dam skriver
Jeg bruger en food processor til at lave den på. Den er på 450 watt.
Vera skriver
Hej
Hvor længe kan mandelsmørret ca. holde sig :-)
Hilsen Vera
Louise Dam skriver
Hej Vera
Jeg vil mene det kan holde sig i mindst 3-4 uger på køl.
Kim skriver
Det ser bare så lækkert ud!
Louise Dam skriver
Mange tak! :-)