Marengs spøgelser er nok en af de nemmeste halloween kager du kan lave. Du skal kun bruge ganske få ingredienser til min opskrift på marengs spøgelser. Og du har dem sikkert allerede derhjemme.
Marengs spøgelser er super nemme at lave, og her kan du også nemt at have børnene med i køkkenet. Det er helt enkelt bare en marengs der sprøjtes ud på bagepapir, bages i ovnen og pyntes med kakaoglasur eller sort glasur.
Halloween kager er en sjov måde at fejre halloween på. Jeg kan godt lide de halloween kager, der ikke er for ulækre, men mere søde og lidt uhyggelige. Det er lige sådan disse små spøgelses marengs er.
Se også disse opskrifter:
Halloween romkugler | Hjemmelavede sukkerøjne | Små marengskys med lakrids og hindbær
De søde spøgelses marengs er sprøde uden på, og så er de sådan lidt chewy i midten. Hvis man vil have dem mere tørre i midten skal de blot bages lidt længere tid i ovnen.
Her får du min super nemme opskrift på marengs spøgelser, som er noget de fleste vil kunne klare at lave til halloween.
Marengs spøgelser
Ingredienser
Marengs
- 3 æggehvider
- 150 g sukker
- ½ tsk (reklamelink)hvidvinseddike
Pynt
- Kakao glasur, sort glasur eller smeltet chokolade
Sådan gør du
Marengs
- Pisk æggehviderne skummende enten med elpisker eller røremaskine. Tilsæt sukker og pisk til det er helt stift og kom så eddiken i.
- Hæld din marengs i en sprøjtepose med en glat lidt tyk tyl. Og sprøjt marengsen ud som små spøgelser på en bageplade med bagepapir.
- Bag i ovnen ved 110 grader i cirka 1 time og 10 minutter.
Pynt
- Bland en glasur af flormelis, vand og kakao. I stedet for kakao kan du også bruge sort pastafarve eller smeltet chokolade. Du kan se her hvordan man laver glasur.
- Tegn øjne og mund på dine marengs spøgelser når de er kølet af. Hæld glasuren i en sprøjtepose og klip et lille hul i bunden af posen, så glasuren kan komme ud og du kan tegne med den.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Eddiken er med til at stabilisere din marengs, da det binder proteinerne i æggehviderne sammen.
Du kan erstatte eddike med citronsaft. Det er syren der er vigtig i denne sammenhæng.
Hvis du har problemer med at piske dine æggehvider stive kan det være fordi de redskaber du anvender ikke er HELT rene. Der må slet ikke være rester af fedtstof eller lignende på skål og piskeris. Så kan du ikke piske din æggehvider stive.
Derudover kan temperaturen på æggene også have en betydning. Tag gerne æggene ud af køleskabet ½ time før du skal i gang med at lave din marengs, så dine æg ikke er for kolde.
Ja, det kan du sagtens. Men du skal bare være opmærksom på at det meste smag også vil afgive noget farve. Men f.eks. et par dråber pebermynte olie kan bruges uden at farve marengsen en anden farve.
Thilde skriver
Det viser sig, at de mest kommer til at ligne lorte, hvis man bruger en for lille tylle 😂😂😂
Men de blev nu ret gode alligevel. Dog skal de vist bages lidt kortere tid i min ovn, hvis der skal være “tyggegummi” i midten :) Men det er måske anderledes, hvis jeg bruger en større tylle!
Louise Dam skriver
Åh - jeg ser det for mig - små spøgelseslorte 😂 Der kan godt være forskel på ovne, men som du siger er der selvfølgelig også forskel på størrelsen.
Kristina skriver
Tak for lækre madopskrifter - jeg har generelt lidt svært ved at passe på mig selv men dine opskrifter har givet mig motivation og overskud 👍🏼🌷
Et enkelt spørgsmål: når jeg laver lidt mindre marengs med samme opskrift, skal jeg så tage lidt tid af den time og 10 min? Så det passer mere med 30-40 min?
Louise Dam skriver
Hej Kristina
Hvor er det bare dejligt at høre mine opskrifter kan hjælpe dig til mere overskud ❤
Umiddelbart burde det være cirka samme bagetid, selvom du laver lidt mindre marengs.
Hilsen Louise
Pernille skriver
Hej, kan man lave marengsspøgelserne dagen før? 🤞😊
Louise Dam skriver
Ja, det kan man sagtens. Opbevar dem i en tætlukket beholder.