For lidt tid siden lavede jeg en klassisk gammeldags kiksekage. Det var evigheder siden jeg havde fået kiksekage og den smagte helt fantastisk! Efter den klassiske variant, så valgte jeg at lave nogle små mini kiksekager. Jeg lavede små kiksekager i muffinsforme og de blev så fine og søde. Jeg er helt vild med de små størrelser - det er en fin lille hapser istedet for et helt stykke kiksekage.
Disse små kager er nemme at lave. Du laver en chokolademasse af chokolade, smør, flormelis og æggeblommer. Den masser ligger du i lag i muffinsforme med sprøde vaniljekiks. Når de har stået på køl i et par timer er de klar og de smager helt fantastisk.
Mini kiksekager
Ingredienser
- 75 g smør
- 150 g (reklamelink)mørk chokolade, 50-60%
- ½ dl (reklamelink)flormelis
- 1 æggeblomme
- ½ pakke vaniljekiks
Sådan gør du
- Smelt smørret i en gryde.
- Tag gryden af varmen og tilsæt chokoladen. Rør rundt indtil alt chokoladen er smeltet.
- Tilsæt flormelis og æggeblommer og rør rundt til massen er helt glat.
- Hæld lidt af chokoladeblandingen i bunden af en muffinform.
- Læg en vaniljekiks ovenpå og derefter endnu et lag chokolade.
- Læg nu endnu en kiks og afslut med et lag chokolade.
- Fortsæt til hele chokoladeblandingen er brugt op.
- Sæt de små kiksekager i køleskabet i mindst 2 timer, til de er blevet helt faste.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Rikke skriver
Hej 😃
Hvad sker der hvis man glemmer at putte flormelis i ?🥴
Hilsen herfra😃
Louise Dam skriver
Så bliver de ikke så søde i smagen :-)
Lene skriver
Hvor mange bliver der ca. af opskriften? :)
Louise Dam skriver
Det er en fejl det ikke er kommet med i opskriften. Der bliver 8-10 stk. af denne portion :-)
anette wismer skriver
Har brugt runde speltvaniljekiks fra Urtekram (fås Coop og Føtex)
Louise Dam skriver
Tak for tippet :-)
Pernille skriver
Kan man bruge palmin istedet for smør???
Louise Dam skriver
Hej Pernille
Jeg har ikke prøvet, men det var jo det man brugte før i tiden, så det kan man nok godt.
Zahra skriver
Hvor mange dage kan de være i køleskabet.. (holdbarhed)
Louise Dam skriver
Uhh, det ved jeg ikke helt. Men i hvert fald som minimum 1 uge vil jeg tro.
Isabella skriver
øv øv hvorfor skiller min chokolade blanding. Jeg har prøvet 2 gange nu :(
Louise Dam skriver
Hvornår i processen skiller den?
Charlotte skriver
Gad vide om man kan bruge Mariekiks??
De passer jo perfekt i formen 😊
Louise Dam skriver
Hej Charlotte
Det er jeg helt sikker på du godt kan :-)
Hilsen Louise
Emilie skriver
Kan man lave det med lys chokolade? Og hvis, skulle man så ændre noget i opskriften? :D
Louise Dam skriver
Jeg tror ikke det vil være specielt godt. Det bliver nok lidt vammelt tror jeg.
Anja skriver
Lyder lækkert, mon de vil være gode med lys chokolade istedet for mørk?
Louise Dam skriver
Jeg tror måske det vil blive lidt vammelt med lys chokolade. Jeg tror helt sikkert jeg ville foretrække mørk chokolade.
Katrine skriver
Mon de er fryse egnet ?😊
Louise Dam skriver
Hej Katrine
Ja, kiksekage skulle gerne kunne fryses så vidt jeg lige kan læse mig frem til på Google. Men jeg har dog ikke selv haft dem frosset ned.
Hilsen Louise
Anja skriver
Hej :-) Dem vil jeg prøve at lave! Hvor længe kan de holde sig? Tænker lufttæt beholder i køleskabet.
Tak for en super dejlig blog at følge :-)
Venligst Anja
Louise Dam skriver
Hej Anja, det ved jeg faktisk ikke helt. Men i hvert fald en uge i køleskabet skulle ikke være noget problem.
Elisabeth Olsen skriver
Tror du de kan fryses lyder til at være lækre
Louise Dam skriver
Det vil jeg tro de kan. Men jeg har ikke selv prøvet det.
Michelle skriver
Ej lyder vildt lækkert, det skal jeg helt sikkert prøve!
Er det én æggeblomme eller et bæger med æggeblommer?
Louise Dam skriver
Hej Michelle
Det er bare en æggeblomme. Jeg bruger sjældent pasteuriserede æg efter det er meldt ud at de danske æg er salmonellafri.
Hilsen Louise