Pavlova er en skøn sommerdessert. Det er i bund og grund bare en marengs toppet med flødeskum og lækre sommerbær. Desserten er let og lækker og den er også ret nem at lave. Normalt laver man pavlova som en stor kage man så skærer stykker af til gæsterne. Jeg har tidligere lavet en chokolade pavlova i stor version. Men her har jeg valgt at lave en normal pavlova men bare i en miniversion. Så kan hver gæst få hver sin lille pavlova serveret. Det er da meget hyggeligt.
Mini pavlova med jordbær og blåbær
Justér antal8 stk.
Ingredienser
- 6 æggehvider
- 300 g sukker
- 1 tsk (reklamelink)hvidvinseddike
Pynt
- ½ liter piskefløde
- jordbær
- blåbær
Sådan gør du
- Pisk æggehviderne stive.
- Pisk derefter sukkeret i lidt efter lidt.
- Rør tilsidst hvidvinseddiken i.
- Sæt marengsmassen i cirkler på en bageblade med bagepapir. De skal have en diameter på cirka 8 cm.
- Sæt bagepladen i ovnen ved 180 grader og skru så ned til 150 grader og lad marengsen bage i 1 time og 15 minutter.
- Pisk fløden til flødeskum.
- Skyl bærrene og skær jordbærrene ud i mindre stykker.
- Fordel flødeskummen på de små pavlovaer og pynt derefter med bærrene.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 stk. | Kalorier: 373 kcal | Kulhydrater: 39 g | Protein: 4 g | Fedt: 23 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Allan Madsen skriver
Hmm mon din ovn er en gammel sag, der ikke varmer som den skal.
Jeg fulgte opskrift, temperatur og bagetid - resultatet var mørke, brændte marengs med en smag som våd cigar. Øv!
Louise Dam skriver
Nææ, det er den overhovedet ikke. Så det lyder da meget mærkeligt..
Dorte Dilleborg skriver
Mine blev også meget mørke efter bare 1 time.
Louise Dam skriver
Det er mærkeligt der er så stor forskel. Men jeg bager altid pavlova på den temperatur og cirka den tid. Men det er altid en god idé lige at holde øje undervejs.
Rikke skriver
Hej Louise,
Det er en super lækker dessert, men ville man kunne bruge ananas i stedet for blåbær? Eller har du et forslag til anden frugt? :-)
Mvh. Rikke
Louise Dam skriver
Jeg tror jeg ville holde mig til bær. F.eks. hindbær, brombær osv.
Mette skou skriver
Kan jeg bage dobbeltportion i to lag og bruge varmluft? Skal lave til 16 personer.
Louise Dam skriver
Umiddelbart er det bedst at bage én ad gangen - men det kan muligvis godt lade sig gøre.
Bente skriver
Har bagt kagerne med varmluft og flere lag i ovnen, de blev fine. På et tidspunkt skruede jeg ca. 10 grader påovnen , men bagte kagerne i fuld tid.
Kagerne blev smukke gyldne og smagte fantastisk.
Louise Dam skriver
Dejligt at høre :o)
Lene skriver
Hej Louise
Tak for mange gode opskrifter.
Jeg har et spgs. Som jeg håber du kan svare på. Når jeg laver marengs til Mini Pavlova, så er marengsne så flotte når jeg tager dem ud af ovnen.. Men efter et par minutter knækker de og falder sammen.
Hvad gør jeg galt?
Louise Dam skriver
Hej Lene
Det betyder ikke så meget at de falder sammen. De smager stadig herligt. Men prøv at bage dem lidt ekstra tid - der kan være stor forskel på hvordan to ovne bager, så jeg vil tro det er fordi de er lidt underbagte at de falder sammen.
Julie skriver
Hej Louise, hvor ser det bare lækkert ud. Ved du i hvor god tid man kan 'samle' pavlovaerne? Jeg overvejer at lave det som små dåbskager til vores datters dåbsfest men det bliver måske lige bøvlet nok hvis det skal samles liiige inden servering. På forhånd tak for hjælpen og den fine blog <3
KH Julie
Louise Dam skriver
Sikke en god idé Julie. Jeg har altid samlet den næsten lige inden servering for at den ikke skal blive slasket. Men umiddelbart vil jeg tro at den max kan stå samlet i 1 time. Hvis du tænker at alle skal have en lille pavlova hver - så kunne du jo lave forskelligt fyld ved siden af og selv lade gæsterne samle deres egen pavlova. Bare en tanke :-)
Stine skriver
Hej, kan man lave bundene dagen i forvejen? :-)
Louise Dam skriver
Ja, det tror jeg godt du kan :-)
Jenna skriver
Hej jeg hedder Jenna og ja man kan godt lave bundene nogle dage inden men vis man lige har laver dem er de mere bløde og friske vis man kan sige det
Rikke skriver
Hej Louise, kan man godt undlade hvidvinseddike?? eller hvad gør den for opskriften?? Ser super lækkert ud:)
Louise Dam skriver
Jeg tror du kan bruge alm. eddike i stedet for - det gør at marengsen får den der sejhed den skal have.
Lotte skriver
Skal ovnen være forvarmet? :-)
Louise Dam skriver
Ja, det skal den :-)
Pernille Karlsen skriver
Åh, det ser godt nok mega lækkert ud!
Louise Dam skriver
Tak Pernille :-)