Her får du en opskrift på pølsehorn, der er helt perfekte at tage med i madpakken eller på picnic. Men pølsehorn kan godt nogle gange blive lidt voldsomme, og nogle gange ønsker man måske bare nogle små hapser. Derfor har jeg bagt nogle meget lækre og nemme mini pølsehorn, der er luftige.
Jeg serverede dem til min fødselsdag, hvor jeg havde lavet et kæmpe brunchbord - virkelig kæmpe! Jeg tror vist de fleste syntes, at jeg var en smule skør med alt det, jeg havde lavet. Men når jeg først går igang, er det bare svært at stoppe igen.
Men de her pølsehorn er virkelig lækre. Der er yoghurt i dejen til pølsehornene, som gør at dejen bliver dejlig svampet, og at man får nogle luftige og nemme pølsehorn.
Prøv også disse opskrifter:
Pølsehorn | Grove pizzasnegle med skinke og ost | Chokoladeboller
Det er en god lille snack, hvis sulten melder sig, og så er mini pølsehorn også et hit i børnenes madpakker. I og med at pølsehornene er så små, så kan man bedre tage et par stykker for at stille den værste sult.
Mini pølsehorn
Ingredienser
- 2 dl yoghurt
- 3 dl vand, lunkent
- 50 g gær
- 100 g blødt smør
- 2 æg
- 4 spsk sukker
- 2 tsk salt
- 900 g (reklamelink)hvedemel
- 22 pølsehornspølser, som deles i 3, eller 16 alm. pølser der deles i 4
- 1 sammenpisket æg til pensling
- Evt. ketchup
Sådan gør du
- Bland vand, gær og yoghurt sammen i en skål.
- Tilsæt resten af ingredienserne til dejen og ælt dejen på en røremaskine i omkring 10 minutter - eller i hånden hvis du ikke har en røremaskine.
- Sæt dejen til hævning 1 times tid under et viskestykke.
- Tag dejen ud på bordet og del den i 8 lige store dele.
- Rul hver del ud til en rund cirkel og skær cirklen i 8 stykker.
- Læg en pølsestykkerne på hvert stykke dej. Du kan også tilføje lidt ketchup ved siden af pølsen.
- Rul dejen om pølsen fra den brede ende.
- Læg alle pølsehornene på en bageplade med bagepapir.
- Pensl pølsehornene med sammenpisket æg.
- Sæt dem til hævning under et viskestykke i 30 minutter.
- Sæt bagepladen i en 200 grader varm ovn og bag pølsehornene i cirka 10-12 minutter.
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tip til opskriften!
- Det er vigtigt, at det lunkne vand ikke er alt for varmt. Hvis det er for varmt, så vil vandet dræbe gærcellerne. Modsat hvis vandet er for koldt, så vil gæren heller ikke kunne trives.
- Hvis de er blevet lidt kedelige i det, inden du skal servere dem, så kan de lunes lidt i ovnen. Her kan det hjælpe hvis du kommer lidt vand på dem inden.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Ja, det kan du godt. Hvis du ikke har noget neutral yoghurt, kan du også godt bruge et andet mejeriprodukt. Det kan være ymer, skyr, kærnemælk eller creme fraiche. Det er med til at gøre, at man får lækre luftige pølsehorn.
Ja, det kan du godt. Det er en god måde at holde på den gode smag og konsistens, som de har. Frys dem ned hurtigt efter de er bagt færdige så holder de sig friske og virker som nybagte når de kommer ud af fryseren.
Hvis man ikke spiser dem med det samme, så kan de opbevares i køleskabet. Dog er de bedst, lige når de er bagt. Skal du ikke spise dem før en dag eller to efter, så kan jeg anbefale dig at fryse dem ned i stedet.
Ja, det kan du godt. Hvis du gerne vil lave dejen dagen før, så skal du bruge 10 gram gær i stedet for de angivede 50 gram. Konsistensen på dejen kan godt ændre sig lidt, men de bliver stadig super godt. Efter koldhævning tager du dejen ud af køleskabet og ruller den ud til pølsehorn og starter ved punkt 4.
Maria skriver
Bedste opskrift jeg har prøvet.
Louise Dam skriver
Hvor er det bare dejligt at høre! :-)
Mustafa skriver
Hej ! :)
Syntes ikke der står nogen steder om det er nederst i ovnen eller midten at de skal bages ??
Louise Dam skriver
De skal bages i midten af ovnen :-)
Pil Mølgaard Thielke skriver
Tak tak tak for denne opskrift! Min familie elsker dem, min mand og min 10 måneder gamle søn elsker dem.
Louise Dam skriver
Hvor er det bare skønt at høre!
Michala Vestergaard skriver
Er det varmluft eller almindelig ovn? ☺️
Louise Dam skriver
Almindelig ovn :-)
Mia skriver
Hej Louise,
kunne man koldhæve dejen istedet? med mindre gær naturligvis.
eller bliver det ikke godt?
MVH
Mia
Louise Dam skriver
Hej Mia
Det tror jeg godt man kan. Men jeg har ikke selv testet det.
Hilsen Louise
Mia skriver
På billederne er det så pølsehorn pølser du har delt i 3?
Louise Dam skriver
Jeg kan se det var lidt noget vrøvl jeg harfået skrevet i opskriften. Den er nu rettet til. Og ja, det er pølsehornspølser delt i 3.
Sabrina skriver
Står og skal lave disse pølsehorn som ser så fine ud.
Jeg er dog lidt forvirret over antallet. Der står øverst “64 stk”. Så langt så godt. Så står der “32 pølsehornspølser, eller 16 almindelige som halveres” men det giver ikke 64.
Lænngere nede står der 8 stykker dej som deles i hver 8 stykker - tilbage til 64 stk igen :)
Så - hvor mange pølser skal jeg købe og hvor “store” skal pølserne være?
Louise Dam skriver
Hej Sabrina
Beklager det meget sene svar, som du jo ikke rigtig kan bruge til så meget nu. Men opskriften er nu rettet til, da jeg havde skrevet forkert under antal pølser i ingredienslisten.
Ditte skriver
Kan man mon bruge dejen til mini pizzasnegle også? :)
Louise Dam skriver
Ja, det tror jeg sagtens du kan :-)
Sisse skriver
Hvor lang tid inden de skal lunes. skal de tages ud af fryseren inden man luner dem?
Louise Dam skriver
Jeg vil tro at 1 times tid vil være nok.
Snjezana Koprivica skriver
Hej
Godt nytår
De ser lækkert ud.Jeg er i gang med at lave dem,men dejen er klistret selvom jeg brugte mere mel,end da stå i opskriften.Vi må se.Kan det være fordi jeg brugte laktosefri smør?
Mvh
Snjezana
Louise Dam skriver
Der kan godt være stor forskel på mel - så bruger man bare lidt mere mel, hvis dejen er for klistret.
Marianne skriver
Hej Louise. Tak for en spændende madblog.
Kan man bruge græsk yoghurt til pølsehornene?
Louise Dam skriver
Ja, det kan du sagtens :-)
Eva skriver
Bliver de lige så lækre bløde, når de har vært frosset ned også blivet lunet op
Louise Dam skriver
Ja, det synes jeg de gør.
Charlotte skriver
Hvor ser de lækre ud og vi skal lave brunch på lørdag,er det ik en fejl at pensle først og så sættes til hævning,det skulle være omvendt ik😁
Louise Dam skriver
Jeg plejer at pensle først for ikke at slå luft ud af dejen når jeg pensler. Men det er nok en smagssag :-)
Helle skriver
Ej hvor er de nuttede! Rigtig god ide - især til brunch hvor der jo tit er så meget man gerne vil smage;)
Det kunne være super fedt hvis du ville lave et indlæg om dit kæmpe brunch-bord, så man kunne få lidt ideer og inspiration. og så ikke mindst hvordan du bar dig ad tidsmæssigt, for brunch kan jo være et større projekt;)
Og for resten - super fin blog du har! Faldt over den forleden og der er mange ting der ser spændende ud og som skal prøves! :)
Louise Dam skriver
Hej Helle
Ja, det er jo lige det der er problemet med brunch, man vil jo gerne smage det hele :-)
Rigtig god idé med et brunchindlæg - det vil jeg se om jeg kan få lavet.
Hilsen Louise