En salat med mormordressing er bare super lækkert. Det er utrolig simpelt, men smager bare så godt! Mormordressing er en flødedressing der laves på piskefløde, citronsaft og sukker. Så den er både sød og syrlig og får også den gode fede smag fra fløden. Når man blander piskefløden med citronsaft og lade den stå lidt, så er syren i citronsaften med til at tykne dressingen. På den måde får man en ret tyk og cremet dressing.
Mormordressingen giver en masse smag til salaten, og derfor er det også fint at bruge den til en helt simpel salat. En mormorsalat skal nemlig være simpel og jeg har blot har brugt sprød icebergsalat og agurk. Det kan vist ikke blive meget mere simpelt. Normalt synes jeg godt iceberg kan være lidt kedeligt. Men her kommer den fuldstændig til sin ret. Den let bitre og sprøde salat og så den søde/syrlige dressing passer virkelig godt sammen. Jeg serverede faktisk min mormorsalat til en god omgang Bøf Stroganoff og den syrlige dressing passede virkelig godt til den ellers lidt tunge ret med en kraftig sauce og kartoffelmos.
Men hvorfor hedder den mon egentlig en mormorsalat og mormordressing? Jeg går udfra at det er fordi det er en ældre opfindelse, som vores bedsteforældre også lavede og derfor kommer den ind under kategorien mormormad.
Mormordressing
Ingredienser
- 1 dl piskefløde
- 2 spsk citronsaft
- 2 tsk sukker
- salt
- peber
Sådan gør du
- Hæld alle ingredienserne i en lille beholder med låg og ryst det sammen. Stil dressingen på køl i 10-15 minutter til dressingen er tyknet. (Citronsaften er med til at tykne fløden i dressingen.)
- Smag dressingen til og se om den mangler citron, sukker eller salt/peber. Hæld den derefter over din salat.
Helle Olesen skriver
Skal altså laves med hovedsalat 😋
Louise Dam skriver
Ja, det har du nok ret i er den helt klassiske version :-)
maria klitbøl skriver
Må lige kommentere at jeg 67 år kunne være din mormor og denne mormordressing som du beskriver går langt tilbage, jeg ved min mormor lavede den også dengang, desuden kan jeg oplyse at man lavede den på eddike, sukker og fløde dengang, Citronen kom først til senere.
Og du har helt ret det er en dejlig dressing af sur sødt og cremet især på helt friske salatblade
Tak for en ellers dejlig blok ;-)
Louise Dam skriver
Dejligt du kan bruge mine opskrifter :o) Sjovt at man brugte eddike før i tiden. Men godt at vide, hvis man en dag lige står uden citron :)
Lis Jensen skriver
Deter nemlig rigtige hvad Marie skriver. Oprindeligt var der ikke tale om citron, men almindelig eddike. Du skulle prøve det. Så opnår du nemlig den helt rigtige sur/sød smag. Den kommer ikke med citron desuden mangler du salt og peber i din opskrift.
Mv. Lis
Louise Dam skriver
Mange tak for tippet - det vil jeg prøve! Der er skam salt og peber i opskriften :-)