Bechamélsauce er en hvid grundsauce der hovedsageligt består af smør, mel og mælk. Det er en af de berømte franske moder-saucer og er brugt som base for andre saucer. F.eks. bruges den som base for denne mornaysauce, som helt enkelt faktisk er en bechamelsauce som er tilsat ost. Mornaysauce smager fantastisk og kan f.eks. bruges i en lasagne.
Mornaysauce
Justér antal5 dl
Ingredienser
- 25 g smør
- 4 spsk (reklamelink)hvedemel
- 5 dl mælk
- 1 god håndfuld revet ost
- Salt og peber
- Revet muskatnød
Sådan gør du
- Fremgangsmåde
- Smelt smørret i en gryde.
- Tilsæt melet og rør rundt. Rør fortsat rundt et lille minuts tid så melet kan blive afbagt.
- Tilsæt mælken ad flere gange. Efter hver gang piskes der godt til det er en jævn sauce.
- Når al mælken er tilsat lader du den koge igennem er par minutter mens der fortsat piskes.
- Tilsæt osten og rør rundt til den er smeltet.
- Smag saucen til med salt, peber og lidt revet muskatnød.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 dl | Kalorier: 254 kcal | Kulhydrater: 10 g | Protein: 14 g | Fedt: 17 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Mornaysauce - lækker ostesauce
Det er nemt at lave sin egen mornaysauce, som er en ostesauce. Den kan f.eks. bruges i en lækker lasagne.
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Comments
No Comments