Mozartkugler er en klassiker indenfor konfekt. Mozartkugler er super nemme at lave og kræver kun 3 ingredienser. I min verden består en mozartkugle af en kerne af nougat med marcipan omkring og overtrukket med mørk chokolade. Efter en hurtig søgning på Google kan jeg dog se at der er lidt forskellige varianter. Den oprindelige mozartkugle havde f.eks. et lag af pistaciemarcipan og der er også nogle der mener der skal være en hasselnød i midten af kuglen. Men her får I altså den helt simple opskrift på mozartkugler. De spises hovedsageligt til jul, men de kan sagtens spises hele året rundt. Se også alle mine andre juleopskrifter.
Mozartkugler
Ingredienser
- 150 g (reklamelink)marcipan
- 50 g nougat
- 100 g (reklamelink)mørk chokolade cirka 55 %, du kan bruge den chokolade du bedst kan lide
Sådan gør du
- Skær 10 firkantede stykker nougat.
- Skær ligeleds 10 skiver marcipan.
- Rul maricpanen til en kugle og tryk den helt flad.
- Læg et stykke nougat i midten af det flade stykke marcipan.
- Fold marcipanen rundt om nougatstykket og tril den til sidst til en fin kugle.
- Forsæt til du har 10 kugler marcipan med nougat i midten.
- Smelt chokoladen i et vandbad.
- Enkeltvis dypper du marcipankuglerne i den smeltede chokolade og stiller dem på en tallerken med bagepapir. Drys eventuelt med lidt kakaonips eller anden pynt. Lad mozartkuglerne stå indtil chokoladen er helt stivnet. Stil dem gerne et køligt sted.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Lenette skriver
Yep, bør altså også have pistacie, hvis det skal være mozartkugler
Louise Dam skriver
Ja, det har du helt ret i :-)
Sascha skriver
Hej, Louise. Ville bare lige gøre dig opmærksom på, at der i de originale kugler fra Saltzburg, af mærket Reber, også er marzipan lavet på pistacie i. Sådan at de er lavet med både Mandler, Pistacie- og Hasselnødder.. Pistacie er naturligvis også meget dyrt at skaffe, derfor laver de fleste andre mærker dem uden.
Louise Dam skriver
Hej Sascha, så blev jeg lige så meget klogere :-)
Valenitna Chirico skriver
When I went to Austria I wasn't able to eat them!!! What a pity, even if I'm pretty sure they're too sweet for my taste because of marzipan.
I remember I bought a huge stock for my relatives.
Another pity? No Sachertorte... :/
Thank for the recipe, it looks so incredibly easy. The picture are amazing too, really professional.
By the way, do you prefer the nougat or a whole nut inside?
Lots of love,
Valentina
Louise Dam skriver
Hello,
Thanks for your comment. Normally I make them with nougat inside - but they are also great with at hazelnut, or maybe both? :-)