Her kan du finde en lækker opskrift på nachos med kylling og ost. Det er dejlig nemt at lave, og så smager det virkelig godt! Jeg serverer altid en god hjemmelavet guacamole til sammen med salsa og creme fraiche.
Opskrift på nachos med kylling og ost
Det er virkelig simpelt at lave, og det smager virkelig godt! Der er rigtig mange, der spiser nachos til lækker mexikansk mad eller blot som det er. Nachos fungerer som en god forret, frokost, som tilbehør eller blot som en snack.
Grunden til at jeg laver nachos med kylling er, at det så mætter en smule mere, end hvis der ikke var kylling i. Du kan sagtens undlade kyllingen, hvis du bare vil have nachos med ost.
Prøv også disse opskrifter:
Hjemmelavet guacamole | Quesadillas med kylling | Chili con carne
Nachos i ovn
Jeg tilberede mine nachos i ovn så de osten smelter og bliver let gylden. Kyllingen steger jeg først på panden, og her er det vigtigt den ikke får for meget. Den kommer jo også i ovnen, og her vil vi ikke risikere den bliver tør.
Jeg bruger selv en god cheddar ost, og ofte køber jeg en blok, som jeg selv river. Du kan også sagtens købe ost, der allerede er revet - det gør det lidt nemmere. Du kan også sagtens bruge mozzarella ost, hvis du foretrækker det. Sørg for at bruge en revet mozzarella, da den friske godt kan blive for våd til de sprøde nachos.
Nachos med kylling
Ingredienser
- 2 kyllingebryster
- 185 g tortillachips, 1 pose
- 150 g cheddarost
- 1-2 jalapeños, friske eller fra glas
Serveres med
- guacamole
- salsa
- creme fraiche
Sådan gør du
- Steg kyllingebryst på panden.
- Skær kylling i skiver eller riv med to gafler.
- Fordel halvdelen af tortillachips på en bradepande og fordel halvdelen af osten og kyllingen.
- Lav endnu et lag med tortillachips, ost og kylling samt top med jalapenos.
- Kom det i ovnen ved 200 grader i cirka 10-15 minutter, eller indtil osten er smeltet.
- Server med guacamole, salsa og creme fraiche.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tip til opskriften!
- Du kan enten bruge friske jalapenos eller dem på glas. Ligesom de også godt kan undlades.
- Salsa kan købes færdig på glas i enten en mild, medium eller stærk version. Du kan også lave en frisk hjemmelavet tomatsalsa.
Tilbehør til nachos
Som tilbehør til nachos serverer jeg en hjemmelavet guacamole, en salsa og creme fraiche. Det er det klassiske tilbehør til nachos.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Det er egentlig ret simpelt at lave, og så smager det lækkert. Helt kort steget du noget kylling og skærer det i små stykker. Så fordeler du tortillachips, ost og kylling i to lag på en bradepande. Top med jalapenos og server med guacamole, salsa og creme fraiche.
Du skal bruge en ost, der er egnet til at smelte. Jeg bruger selv en god cheddarost, men der er også mange, der bruger mozzarella. En kombination af de to oste er også en god ide.
Det vil jeg ikke sige, at de er. Der er noget kylling i, der giver en god mæthed, men man spiser også en del tortillachips med smeltet ost.
Det består helt simpelt af tortillachips og ost. Jeg har dog lavet denne portion med kylling, da det giver en smule mere mæthed.
Det er lækkert at spise salsa, creme fraiche og en god guacamole til. Så er der noget godt at dyppe dine nachos i.
Comments
No Comments