Nekatarinmarmelade eller nektarinsyltetøj er ikke en marmelade man hører om så tit. Men ikke desto mindre smager den super godt!
Jeg køber faktisk aldrig syltetøj eller marmelade længere. Ikke efter jeg fandt ud af hvor nemt det rent faktisk er selv at lave det. Det kræver næsten intet arbejde og så smager det helt fantastisk og meget bedre end det man kan købe.
Det der er især er rigtig godt ved den hjemmelavede variant er at man rent faktisk kan smage de bær eller den frugt man har brugt. Det man kan købe smager bare af sukker. Her kan man også nemt skære godt ned på sukkeret. I købevarianterne kommer der masser af sukker i fordi det er en billig ingrediens, men også for at konservere. Når vi selv laver det kan vi lave mindre portioner af gangen og det behøves derfor ikke at kunne holde i flere år. Denne gang har jeg kastet mig ud i nektarinmarmelade eller Nektarinsyltetøj. Det har en super fin gul farve med små lækre sorte vaniljekorn i og så smager det bare virkelig godt. Helt sikkert en af mine favoritter.
Hvis du er blevet inspireret til at gå i gang med flere marmeladeopskrifter så har jeg masser du kan afprøve.
Nektarinmarmelade
Ingredienser
- 500 g nektariner, uden skræl og sten
- 1 (reklamelink)vaniljestang
- 50-75 g sukker
Sådan gør du
- Fjern stenen fra alle nektarinerne og fjern også gerne det meste af skrællen. Min havde været en tur i fryseren så det var nemt at få skrællen af. Jeg tror det vil være ligeså nemt hvis man lige hælder kogende vand over nektarinerne et kort øjeblik så løsninger skrællen sig også.
- Læg nektarinerne i en gryde - evt. med en lille smule vand i bunden.
- Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og læg både korn og stang i gryden sammen med sukkeret.
- Lad det koge i ½-1 time eller indtil nektarinerne er kogt godt ud. Du kan eventuelt blende lidt med en stavblender - men lad stadig lidt klumper af frugtkød blive.
- Hæld marmeladen på rene skoldede glas, sæt låg på og opbevar marmeladen i køleskabet. Hvor rene glassene er har betydning for holdbarheden når der ikke bruges konserveringsmiddel.
Vivi skriver
Kære Louise. Jeg er så heldig at det åbenbart er nektarin år i vores have. Så jeg har plukket og din opskrift må jeg prøve.
Bedste hilsen Vivi
Louise Dam skriver
Hej Vivi
Det lyder bare skønt! Du må endelig også prøve denne opskrift på tomatsalat med nektariner så: https://www.louisesmadblog.dk/tomatsalat-med-nektariner/
Hilsen Louise
Katherina Philip-Hansen skriver
Spørgsmål.
Skal der ingen væde i???
Louise Dam skriver
Hvis nektarinerne er godt modne og saftige burde det ikke være nødvendigt. Men man kan sagtens tilsætte en smule vand til at starte med. Ikke mere end 0,5-1 dl. vil jeg mene.
Rikke skriver
Hvor længe kan det holde sig på køl?
Louise Dam skriver
Hvis glasset er helt sterilt så kan det holde sig flere måneder på køl inden det er åbnet.
Mark skriver
Virkelig lækker og let læselig opskrift:)
Jeg vil prøve kræfter med opskriften her i weekenden og jeg er ret spædt for jeg må tilstå aldrig at have smagt Nektarinmarmelade før.
Louise Dam skriver
Dejligt at høre. Jeg har netop selv lavet endnu en portion :-)
Rosengaarden skriver
Ej, hvor lyder det lækkert!! Tak for tippet :):):)
http://rosegaardenmad.tumblr.com/
Louise Dam skriver
Det var så lidt :-)