Disse nemme cheesecake i glas er super lækre! Smagen er skøn og velafbalanceret og så er de ret fine at se på fordi de serveres i små glas. Hvis du skal lave en dessert, som du skal medbringe til en fest er det meget nemt at lave disse i nogle glas med låg på. F.eks. brugte jeg (reklamelink)disse glas fra Weck. Så er der cheesecake to-go ;o)
Min opskrift på cheesecake i glas er nem at lave og helt uden husblas. Den kan endda blive endnu nemmere, hvis du bruger syltetøj på toppen i stedet for selv at lave toppingen. Ellers kan toppingen laves af præcist de bær du bedste kan lide - er også sikker på det ville være lækkert med rabarberkompot på toppen af de små dessertanretninger.
Nem cheesecake i glas med brombær
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
Bund
- 100 g (reklamelink)digestive kiks
- 50 g smør
Fyld
- 2 dl piskefløde
- 200 g flødeost
- 4 spsk (reklamelink)flormelis
- 1 (reklamelink)vaniljestang, eller 1 tsk vaniljesukker
- 2 spsk citronsaft
Topping
- 200 g frosne brombær, andre bær kan også bruges
- 2 spsk vand
- 1,5 spsk sukker
Pynt
- (reklamelink)Hvid chokolade
Sådan gør du
- Put digestive kiksene i en frysepose og knus dem godt.
- Smelt smørret og bland det med de knuste kiks.
- Fordel kikseblandingen i 4 serveringsglas og pres dem lidt sammen i bunden.
- Bland flødeost, flormelis, kornene fra 1 vaniljestang og citronsaft sammen i en skål.
- Pisk fløden til flødeskum.
- Vend forsigtigt flødeskummen sammen med osteblandingen.
- Fordel ostecremen i de 4 glas - brug evt. en sprøjtepose eller en frysepose, hvor du klipper hul i det ene hjørne.
- Stil glassene på køl imens du laver toppingen.
- Brombær, vand og sukker sættes over kog i en gryde - lad det koge indtil der ikke er store stykker af bær længere. Burg evt. en ske til at 'mase' bærrene lidt undervejs. Når det er afkølet kan du tilsætte lidt mere vand, hvis toppingen er blevet for tyk.
- Afkøl brombærtoppingen helt. Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis toppingen er blevet for tyk.
- Fordel brombærtoppingen øverst i de 4 glas.
- Pynt med hvide chokoladespåner - kan laves ved at trække en kniv langs bagsiden af chokoladen. Men jeg benytter mit (reklamelink)Microplane rivejern til det. (reklame link)
- Stil på køl indtil de skal serveres. De kan sagtens laves dagen før.
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tips til opskriften
Jeg bruger digestive kiks til disse cheesecake i glas, men du kan også lave dem med f.eks. oreos eller bastogne.
For en endnu hurtigere dessert udskift brombærkompotten med en færdigkøbt god syltetøj.
Du kan lave min opskrift på en nem cheesecake i glas helt uden husblas, da det jo ikke er en cheesecake der skal kunne holde sig selv ligesom en klassisk cheesecake.
Jeg er selv helt vild med desserter i glas, og jeg har da også snart fået samlet et par opskrifter her på bloggen. Hvis du også er vild med lige at kunne snuppe et par glas dessert med dig, eller bare lige have dem klar til gæsterne.
Oftest stillede spørgsmål til opskriften
Ja! Du kan bruge lige de bær du godt kan lide. Det er også lækkert med skovbær - altså sådan en blanding af bær der også kan købes på frost.
Ja, det kan du sagtens. Du kan eventuelt vente med at fordele toppingen ovenpå til på selve dagen de skal serveres. Ellers kan du risikerer det løber lidt ned i den hvide flødeostecreme.
Maria skriver
Min yndlingsdessert - er lige så nem som den er lækker og gæsterne er altid vildt imponeret (det siger også lidt om hvordan det plejer at gå når jeg laver mad 😩)
Louise Dam skriver
Ej hvor godt at høre! :-)
Gitte Aagaard skriver
Virkelig lækre og nemme at lave ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Louise Dam skriver
Hvor er det bare skønt at høre :-) Mange tak fordi du tog dig tid til at lægge en kommentar.
Lis Johannesen skriver
Hej Louise, ææælsker din cheesecake, får dog gæster der ikke spiser ost, kan jeg anvende et andet produkt end flødeost? På forhånd tak !
Mvh
Lis
Louise Dam skriver
Åh, har ikke lige forsøgt at lave den med andet. Det er ikke fordi de ikke kan tåle lactose? Så kan man nemlig købe en der er lactosefri :-)
Eric Erichsen skriver
Hej Louise,
Jeg har tidligere lavet denne dessert og den smagte rigtig godt. Eneste anke var, at “kiksebunden” var meget hård, da den skulle spises.
Nu ser jeg på dit billede, at du bruger Kærgården og ikke smør.
Smør er jo noget længere om at blive blødt efter en tur i køleskabet - så det kan evt. være derfor. Så bruger du Kærgården eller smør i din opskrift?
Vh
Eric
Louise Dam skriver
Hej Eric
Det kan jeg faktisk godt se er misvisende. Jeg har dog lavet opskriften masser af gange, og der plejer jeg at bruge rigtig smør. Jeg synes ikke umiddelbart jeg har oplevet problemer med at bunden er meget hård. Måske har du fået presset den meget hårdt sammen?
Hilsen Louise
Jannie skriver
Hej! Jeg tænker at lave denne opskrift til en begivenhed her d. 31.! (Bare rolig - vi følger anbefalingerne fra myndighedern!)
Jeg har dog et spørgsmål: Hvis jeg laver dem dagen før og sætter dem på køl indtil jeg skal afsted, hvor længe kan de så "holde sig" indtil de skal spises UDEN længere at stå på køl? Rejsen er nemlig halvlang, men vil self smide dem på køl igen når jeg ankommer indtil de så skal spises. Men det bekymrer mig lidt at de skal stå uden at være på køl i et par timer.
Mvh
Louise Dam skriver
Beklager jeg først svarer nu. Håber I fik transporteret dem godt til festen. Jeg ville nok blot have dem i en køletaske under transport.
Hilsen Louise
Pernille skriver
Hej Louise.
Tak for den dejlig nem og hurtig opskrift på små cheesecakes :)
Jeg har lavet den mange gange, også med forskellig slags blandede bær som topping.
Jeg har også flere gange blandet nødder (mandler) i kiksebunden, det er super lækkert. Så skal der bare lidt mindre kiks i selvfølgelig.
Louise Dam skriver
Hvor lyder det også bare lækkert!
Camilla skriver
Hej.
Tror du, at man vil kunne lave desserten dagen før den skal serveres? :-)
Louise Dam skriver
Ja, det kan du sagtens :o)
Sanne skriver
Hej. Kan man bruge et mix af bær? Hvordan tror du smagen bliver?
Louise Dam skriver
Det tror jeg sagtens du kan! Så vil smagen jo bare blive en blanding af de bær du vælger at bruge. Det bliver helt sikkert lækkert :-)
Cecilie Friis Simonsen skriver
Hej Louise
Jeg er faldet over dine fine cheesecakes i glas og tænker at lave dem til min fødselsdag. Jeg vil bare lige høre om 200 g flødeost ikke er meget til kun 4 glas?
Jeg skal lave dessert til 20 mennesker, så inden jeg køber alt for meget flødeost vil jeg lige forhøre mig ;)
Louise Dam skriver
Hej Cecilie, de 200 gram flødeost passer til de 4 glas jeg har lavet. Så det er kun hvis du synes portionerne bliver for store at du skal bruge mindre. Men mængden passer til de andre ingredienser :-)
Stinne skriver
Hej Louise
Tak for en lækker opskrift, det var en succes!
Jeg havde desværre problemer med brombær toppingen. Det blev meget stift og kunne slet ikke smøres ud. Har de måske kogt for længe? Der står i opskriften at brombærene skal koges helt ud, men der gik lang tid før der ikke var klumper i, men jeg er bange for at de fik for lang tid.. Har du mon et godt tip? :-)
Mvh. Stinne
Louise Dam skriver
Hej Stinne, dejligt du kunne bruge opskriften. Jeg mente egentlig bare at der ikke skal være hele brombær i længere, men jeg brugte faktisk også lidt en ske til 'mase' dem lidt ud undervej i opvarmningen. Det skriver jeg lige ind i opskriften. Og så kan man sagtens bare tilsætte lidt mere vand hvis det bliver for tykt.
Hilsen Louise
Liv skriver
Hej Louise
Tak for en god og nem opskrift.
Jeg har fået lavet en mase af disse til en fest, men har en del til overs, som vi ikke kan få spist. Kan man fryse dem eller vil flødeost og fløden skile?
Louise Dam skriver
Det tror jeg ikke umiddelbart man kan.Jeg vil tro den skiller af det. Men jeg har ikke selv prøvet det.
WIl i am skriver
AHAHAHAHAHAH -.-