Her får du en virkelig nem og lækker opskrift på hjemmelavet varm kakao med flødeskum på toppen. Helt perfekt at lune sig på i den kolde vintertid.
Opskrift på hjemmelavet varm kakao
Om vinteren skal man drikke varme lækre ting, især når man sidder og hygger om aftenen. Én af de ting der er lækre at lune sig på er en helt klassisk varm kakao. I denne version er der toppet op med lækkert flødeskum, men du kan også undlade det eller lave mælkeskum i stedet for. Med kun 3 ingredienser så kan man vist kun sige, at det er ret nemt at bikse en varm kakao sammen.
Hjemmelavet varm kakao
Ingredienser
- 2 spsk sukker
- 2 spsk (reklamelink)kakaopulver
- 5 dl mælk
Serveres med
- flødeskum, eller
- mælkeskum, eller
- skumfiduser
Sådan gør du
- Sukker og kakao blandes med et piskeris i en gryde til der ikke er nogen klumper i kakaoen.
- Hæld en smule af mælken i gryden og pisk det hele sammen indtil der ikke længere er noget tørt i gryden. Hæld resten af mælken i gryden og kog op.
- Servér din varme kakao med flødeskum, mælkeskum eller skumfiduser.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Vi elsker at lave denne her kakao om vinteren, da det er rart at lune sig på det. Dog kan man jo nyde sådan en kop hele året, hvor man har lyst til lidt sødt. Du kan med fordel lave en god portion af en varm kakao pulver og så have det stående. Så skal du bare lune mælken og røre det sammen - det gør det lige en smule hurtigere.
Tips til opskriften
- Du kan også lave en lækker varm chokolade i stedet for - til den opskrift bruger man rigtig chokolade i stedet for kakaopulver.
- Jeg har lavet denne her version med flødeskum på toppen. Du kan også lave en let mælkeskum, hvis du vil bruge færre kalorier på drikken. En anden populær topping er skumfiduser, der smelter lige så stille i den varme drik.
Varm kakao med rom
Voksen versionen af varm kakao kan tilsættes en smule rom, så varmer den ekstra på de meget kolde dage.
Sundere version
I min opskrift er der cirka 200 kcal i en kop varm kakao. Men det er uden topping. Så hvis du tilføjer en skefuld flødeskum eller skumfiduser vil den have mere. Den mere kalorielette version vil være at servere din varme kakao med en mælkeskum i stedet for. Til det skal du bruge en mælkeskummer.
Tobias skriver
"Sukker og kakao blandes med et piskeris i en gryde til der ikke er nogen klumper i kakaoen"
- Hvordan kan der være klumper i når der ikke er noget mæk i endnu?
Louise Dam skriver
Kakaopulver klumper altid lidt sammen i pakken. Man kan også sigte det ned i gryden, hvis man hellere vil det :-)