De sidste to uger har jeg testet opskrifter fra Nemlig.com. Nærmere betegnet er det deres julemad til 2 dage, som er udviklet af Mette Mølbak. Det der er super smart ved det her koncept er at man med meget få klik kan købe mad ind til 2 dage. I én opskrift er der nemlig mad til 2 forskellige retter til 2 dage. Det vil sige at opskriften til dag nummer 2 tager udgangspunkt i hvad du fik dagen før.
Inden jeg for alvor gik igang med at afprøve Nemlig.com var jeg måske ikke helt overbevist om det var noget for mig når nu jeg bor lige ved siden af op til flere supermarkeder. Men jeg må nok sige at jeg er blevet ganske imponeret over konceptet. Nu gik det hele jo ud på at jeg skulle afprøve specifikke opskrifter, og derfor er det også dem jeg har handlet ind til. Når man skal handle ind til en af deres opskrifter, så bliver det næsten ikke nemmere. Du klikker ind på den opskrift du vil lave og så klikker du køb. Nu lægges alle varerne du skal bruge til retten i din indkøbskurv - du kan så lige tjekke kurven igennem om der skulle være noget du allerede havde på lager. Men med ét enkelt klik fra du har fundet opskriften så ligger alt hvad du skal bruge i kurven. Det sker bare ikke i Netto :-)
Generelt er jeg meget begejstret for hele oplevelsen. Jeg har fået leveret 2 gange fra Nemlig.com indtil videre. Den første gang bestilte jeg kl. 11.55 og fik leveret mine varer sammen aften kl. 21.30 for den nette sum af 0 kr.! Anden gang bestilte jeg dagen før om aftenen - hjemme i mit køkken på deres app til iPad - mens jeg lige kunne kigge i køleskabet om jeg manglede noget.. Aftenen efter blev mine varer leveret kl. 19.30 for 9 kr. Alle deres varer har været rigtig fine, lang holdbarhed og flot frugt og grønt. Jeg havde kun lige en peberfrugt jeg nok ikke havde købt hvis jeg havde stået med den i hånden. Den var lige lidt dårlig i toppen. Men det skrev jeg bare til kundeservice og jeg fik straks pengene krediteret og sat ind på min Nemlig konto. Det er altså god service.
Nå men nu til essensen af det hele - opskrifterne :-)
Generelt kan jeg sige at alle opskrifterne smagte virkelig godt. Nogle af opskrifterne kunne måske godt være uddybet lidt bedre efter min mening. Hvis man ikke lige er en haj i et køkken er det jo ikke alt der giver sig selv. Derudover tror jeg måske vi spiser lidt mere kød herhjemme end gennemsnittet, indimellem synes jeg i hvert fald der var lige lidt nok kød i opskrifterne.
Krydrede andebryster og wok med and og kål
Den første opskrift jeg afprøvede var krydrede andebryster og wok med and og kål. Begge retter smagte virkelig godt, og er helt sikkert noget jeg godt kunne finde på at lave igen. Til wokken skulle resterne af andebrysterne ligge i en meget lækker marinade og trække lidt inden. Her valgte jeg at lave marinaden dagen før og lægge strimler af andebrysterne i allerede der. De blev virkelig lækre møre og smagfulde af det.
Hønsesalat og græskarsuppe
Så afprøvede jeg hønsesalat og græskarsuppe. For mig er hønsesalat lidt mere en frokostret, men vi spiste det nu bare til aftensmad med rugbrød og sprødstegt bacon til og det smagte virkelig godt. Til hønsesalaten skal man koge en hel kylling og fonden bruges så til græskarsuppen. Jeg valgte også at bruge resten af kyllingekødet til at servere i suppen. Det stod der nu ikke i opskriften.
Helstegt and og rispapirsruller
helstegt and og rispapirsruller
En hel and med rødkål og brunede kartofler, så bliver det vist ikke mere jul :-) Dagen efter stod den på lækre og friske rispapirsruller med resten af anden og lækkert sprødt grønt og krydderurter. De var virkelig lækre! Så hvis du ikke ved hvad du skal spise 1. juledag, så kunne det være en mulighed at bruge resten af juleanden til rispapirsruller. Det er dejlig friskt ovenpå den tunge julemad.
Flæskesteg og soja-gris i wok
De sidste opskrifter jeg afprøvede var flæskesteg og soja-gris i wok. Flæskestegen var helt standard og serveret med rødkål, kartofler og sauce. Dagen efter blev resten af flæskestegen brugt i en lækker wok. Igen lagde jeg kødet i marinaden allerede aftenen før og igen var det meget meget mørt og smagfuldt. Man kunne også servere resten af flæskestegen i en flæskestegssandwich i stedet for.
//Indlægget er udarbejdet i samarbejde med Nemlig.com//
Comments
No Comments