Her kan du få en opskrift på nemme fastelavnsboller af wienerdej. Når fastelavn er lige om hjørnet, så begynder bagerne at skilte med, at der nu er fastelavnsboller klar. Selve wienerdejen til fastelavnsboller kan tage lang tid at lave, men jeg har lavet en opskrift på hurtige fastelavnsboller klar til dig, hvor du ikke selv skal lave wienerdejen.
Normalt når man laver fastelavnsboller af wienerdej, så skal man være tålmodig. Den skal nemlig foldes med koldt smør flere gange, indtil at man har 27 lag i alt. Det er de lag, man altid kan se i diverse wienerbrød, som man køber fra bageren.
Heldigvis skal du ikke selv lave din egen wienerdej i denne opskrift! Du kan faktisk nøjes med at købe Mette Munks nemme fastelavnsboller på frost. De har creme i, og så laver du selv den lækre kaffecreme, fylder den med karamel og pynter den med glasur og krymmel. Det bliver ikke nemmere end det!
Jeg har valgt at fylde den med en skøn luftig kaffecreme, der er tilpas kraftig i smagen. Derudover har jeg købt en dåse Dulce de leche, som jeg rører godt i, så den bliver sprøjtevenlig.
Det er en super lækker kombination af karamel og kaffe, der er i de her hurtige og nemme fastelavnsboller. Du kan også lave dine dulce de leche karamel selv, hvis du følger min opskrift på det her.
Se også disse opskrifter:
Fastelavnsboller med creme | Vandbakkelser med vaniljecreme og hindbærskum | Fastelavnsboller med remonce
Jeg har prøvet af gøre min opskrift på fastelavnsboller så nem som muligt. Det er nemlig super lækkert at spise fastelavnsboller af wienerdej, men det tager normalt lang tid at lave. Derfor køber jeg de færdige fastelavnsboller på frost.
Få min nemme opskrift på fastelavnsboller herunder.
Nemme fastelavnsboller af wienerdej med kaffecreme og karamel
Udstyr (reklamelink)
- (reklamelink)Sprøjtepose
- (reklamelink)Stjernetyl 12 mm cirka størrelse
- (reklamelink)Bagepensel
- Husholdningsfilm
- (reklamelink)Elpisker
Ingredienser
- 1 pakke Mette Munk fastelavnsboller, eller lignende
- 1 æg, til pensling
- dulche de leche, karamel på dåse - enten hjemmelavet eller en færdig på dåse
Kaffecreme
- 2 blade (reklamelink)husblas
- ½ liter piskefløde
- 2 spsk neskaffe
- 150 g mælkechokolade, i knapper eller hakket
Pynt
- (reklamelink)kakaopulver
- (reklamelink)flormelis
- krymmel
Sådan gør du
Kaffecreme (start gerne dagen før)
- Læg husblas i blød i koldt vand - følg anvisning på pakken du bruger.
- Piskefløde og neskaffe kommes i en gryde og varmes op til kogepunktet.
- Hæld piskefløde og kaffe over chokoladen (som enten er hakket eller i knapper). Rør rundt til det er en ensartet masse.
- Klem husblassen fri for vand og kom den i skålen med fløde, kaffe og chokolade. Rør godt rundt til det hele er smeltet.
- Sæt husholdningsfilm over cremen. Sørg for den sidder helt nede oveni cremen så du undgår kondens. Sæt skålen i køleskabet indtil næste dag eller som minimum 5 timer.
Fastelavnsbollerne
- Opvarm ovnen til 190 grader varmluft.
- Tag de frosne boller ud af pakken og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Pensl bollerne med lidt sammenpisket æg.
- Sæt bollerne i den varme ovn og bag dem 18 minutter og lad dem derefter afkøle.
- Tag din kaffecreme ud af køleskabet og pisk den luftig med en elpisker. Pas på du ikke overpisker din creme.
- Halvér dine fastelavnsboller.
- Rør godt rundt i karamellen, og kom den i en sprøjtepose eller brug en teske til at komme karamel i bunden af bollen. Du kan også vælge at komme kaffecremen i først og karamellen til sidst. Brug cirka 1-2 tsk. karamel til hver bolle.
- Kom din kaffecreme i en sprøjtepose med en stjernetyl og fordel cremen i fastelavnsbollerne.
- Kom toppen af bollen øverst og pynt med en kakaoglasur lavet af kakao, flormelis og vand. Til sidst drysses med lidt krymmel.I stedet for kakaoglasur kan du også pynte med noget af kaffecremen på toppen af bollen.
Tip til opskriften!
- Det er en god ide lige at lade fastelavnsbollerne køle lidt af, efter at de har været i ovnen. Hvis man kommer den kolde creme i lige med det samme, så kan den godt smelte lidt i den lune bolle.
- Du kan godt undlade karamellen (dulce de leche), men det giver en god smag til fastelavnsbollen.
- Jeg penslede mine fastelavnsboller med lidt sammenpisket æg inden de kom i ovnen. Det giver et lidt mere gyldent udtryk. Men kan sagtens undlades.
- Prøv også at lav den svenske udgave af en fastelavnsbolle: semlor.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
De kan købes i de fleste store supermarkeder, men jeg købte selv mine på Nemlig.com. De burde være til at finde i de sidste uger op imod fastelavn.
Alternativt findes der også et lignende produkt fra Hatting, som jeg ikke selv har afprøvet.
Ja, cremen har en dejlig smag af kaffe. Den er lige tilpas kraftig i smagen, uden at den overdøver karamellen og wienerbrødsdejen. Hvis du vil have lidt mindre smag af kaffe kan du komme mindre neskaffe i cremen.
De her fastelavnsboller af wienerdej er hurtige at lave, fordi at man blot køber den færdige wienerdej. Det ville tage meget længere tid, hvis man skulle lave fastelavnsvbollerne af wienerdej helt fra bunden.
Ja, du kan sagtens bruge en anden creme, hvis du ikke er vild med kaffe. Man kan eksempelvis lave en ren chokoladecreme eller blot fylde den med flødeskum og syltetøj.
Du kan også lave en lækker bærcreme du fylder i dine boller. Se f.eks. denne opskrift.
Nej, du behøver ikke en sprøjtepose og tyl. Du kan også godt tage en almindelig frysepose, men så får cremen bare ikke det fine mønster. Evt. kan du også bare fylde bollerne med creme ved brug af en ske.
De fleste større supermarkeder har færdiglavet dulce de leche. Jeg har brugt den på dåse fra Tørsleffs.
Comments
No Comments