Opskriften på disse lækre nøddehorn kommer fra min mormor, jeg har ændret en smule i opskriften - men det er nok mest fordi jeg ikke kan holde mig til en opskrift :-) Man kan også kalde nøddehornene for smørhorn med nøddefyld. Det kan jeg se lignende horn hedder rundt omkring på nettet. Hornene er helt perfekte at servere, hvis der kommer gæster til en kop kaffe. Du kan sagtens fryse hornene ned og så tø dem op og lune dem i ovnen. Så bliver de som nybagte igen. Du kan også prøve at lave min lækre nøddemazarin, hvis du er vild med nødder i bagværk.
Nøddehorn
Justér antal16 stk.
Ingredienser
Dej
- 1,25 dl mælk
- 25 g gær
- 100 g smør
- ½ tsk salt
- 1 spsk sukker
- 1 æg
- 350 g (reklamelink)hvedemel
Nøddefyld
- 100 g smør
- 100 g sukker
- 100 g (reklamelink)hasselnødder, hakkede
Pynt
- 1 æg til pensling
- Finthakkede hasselnødder
Sådan gør du
- Smelt smørret og lad det stå og afkøle let.
- Lun mælken enten i mikrobølgeovn eller en lille gryde. Hæld mælken i en skål.
- Rør gæren ud i mælken og tilsæt dernæst sukker og salt.
- Hæld det afkølede smeltede smør i skålen.
- Tilsæt ægget til dejen og rør rundt.
- Tilsæt melet og ælt dejen til den er ensartet.
- Sæt dejen til hævning et lunt sted i cirka 30 minutter.
- Imens blander du smør, sukker og hakkede hasselnødder sammen i en skål. Brug eventuelt hænderne så smørret hurtigere bliver blødgjort.
- Del dejen i to og rul hver del ud til en cirkel med en kagerulle. Skær hver cirkel ud i 8.
- Fordel fyldet på de 16 stykker dej og rul hvert dejstykke sammen til et horn.
- Placer hornene på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Pensl hornene med et sammenpisket æg og pynt med finthakkede hasselnødder.
- Lad hornene stå og hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.
- Bages i ovnen ved 225 grader i cirka 8 minutter eller til de er blevet gyldne udenpå og virker gennembagte.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 Stk. | Kalorier: 250 kcal | Kulhydrater: 25 g | Protein: 4 g | Fedt: 15 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Comments
No Comments