En skøn nøddemazarin med mørdejsbund, mazarinmasse og en skøn nøddekaramel på toppen. En nøddemazarin er også kendt som en toscakage eller toscatærte. Toscakage kan også laves med chokolade på.
Den skønne nøddemazarin er den helt perfekte kombination af blødt og sprødt i en kage. Den smager helt vildt godt! Måske kender du bedst kagen med chokolade på, og det kan du sagtens komme på. Enten på kanten af kagen eller ved at pynte med chokolade på toppen.
Det tager lidt længere tid at lave kagen end man lige tror fordi der er 3 forskellige elementer i tærten og den skal ind og bage 3 gange i ovnen. Men den er slet ikke svær at lave.
Prøv også disse opskrifter:
Nougatkage med chokolade og hele hasselnødder | Brownie med hasselnødder | Jordbærkage med mazarinbund
Server den færdige nøddemazarintærte sammen med en god klat creme fraiche eller en kugle vaniljeis. Man kan eventuelt vælge at pynte med smeltet mørk chokolade. Det havde jeg planlagt, men jeg glemte det igen. Prøv også at lav mine lækre nøddehorn - de er mums.
Nøddemazarin
Udstyr (reklamelink)
- (reklamelink)Tærteform 26 cm
Ingredienser
Mazarinfyld
Nøddefyld
- 200 gram (reklamelink)hasselnødder
- 50 gram smør
- 75 gram brun farin
- 75 gram (reklamelink)rørsukker
- 1 dl fløde
- 1 knivspids salt
Serveres f.eks. med
- creme fraiche, eller
- vaniljeis, eller
- flødeskum
Sådan gør du
Mørdejen
- Skær smørret i tern og kom det i en skål med flormelis, salt og hvedemel. Smuldr smørret i melet indtil det ligner krummer.
- Pisk ægget sammen, og kom det i skålen med din dej. Bland ægget i dejen så den bliver samlet helt.
- Smør et tærtefad med en diameter på cirka 26 cm grundigt, og tryk tærtedejen ud i fadet.
- Prik tærtedejen med en gaffel, så eventuelle luftbobler kan slippe ud. Forbag tærtebunden i ovnen i 10-12 minutter ved 200 grader.
Mazarinfyldet
- Mens tærtebunden er i ovnen laves mazarinfyldet. Ælt marcipan, sukker og vanilje og tilsæt derefter det bløde smør lidt efter lidt, til det bliver en sammenhængende masse. Pisk så æggene i ét ad gangen og tilsæt til slut hvedemelet.
- Fordel mazarinfyldet i den forbagte tærtebund, og bag den i 10 minutter ved 200 grader.
Nøddefyld
- Rist hasselnødderne i ovnen i 5-7 minutter ved 200 grader til de er gyldne og hak dem derefter groft.
- Kom smør, salt, sukker og fløde i en gryde og lad det koge op indtil sukkeret er helt opløst. Tilsæt de grofthakkede nødder.
- Fordel nøddefyldet oven på mazarinmassen. Skru ovnen ned på 175 grader og bag derefter tærten i 15-20 minutter til den er helt gylden ovenpå.
- Lad tærten køle helt af, og server den f.eks. med creme fraiche eller en kugle vaniljeis.
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tip til opskriften!
- En toscatærte eller toscakage serveres ofte med mørk chokolade enten på kanten af tærten eller ovenpå tærten. Den mørke chokolade passer også super godt til kagen. Du kan derfor med fordel smelte noget mørk chokolade og komme på din nøddemazarin. Brug en (reklamelink)chokolade på cirka 55 % (reklamelink) og brug cirka 100-200 gram afhængig af hvordan du ønsker at pynte den.
Hvis du vil have chokolade på kanten af kagen kan du enten dyppe kagen eller pensle det på. Du kan også skære kagen i mindre stykker og dyppe/pensle alle siderne med chokolade. - Jeg bruger hasselnødder i min opskrift på nøddemazarin, men du kan i princippet bruge lige de nødder du bedst kan lide, og du kan sagtens blande forskellige nødder.
- Kagen kan du nemt bage dagen før eller nogle timer før den skal serveres. Intet problem der. Den har faktisk godt af lige at sætte sig et par timer.
- Jeg synes en nøddemazarin er lækker sammen med en klat creme fraiche (18 % eller derover), men den kan også serveres som den er eller sammen med vaniljeis eller flødeskum.
Majken skriver
Har lige lavet 3 stk til mine kolleger i morgen.
De ser præcus så lækre ud, som de plejer 😋
Chokoladen smelter jeg ikke længere, da, jeg bare synes, den løber ned langs kanten. Nu finhakker jeg bare og drysser chokoladen lags kagens kant.
Super opskrift.
Louise Dam skriver
Det lyder også lækkert bare med hakket chokolade på toppen. Dejligt du er glad for opskriften :-)
Janne skriver
Hej Louise
Kan jeg frise nøddetærten, tag den op på selve dagen og så lune den?
Kh Janne.
Louise Dam skriver
Hej Janne
Det vil jeg tro du godt kan. Men jeg har ikke selv prøvet.
Malou skriver
jeg har fulgt opskriften helt nøjagtigt og da jeg skulle hælde nødefyldet på flød det totalt sammen. Plus at du gentagne gange siger at der skal salt i, men ikke fortæller hvor meget. Tror du skal redigere opskriften så den passer.
Louise Dam skriver
Hej Malou, jeg ved ikke lige hvorfor den flød sammen for dig. Men jeg har opdateret opskriften med med 1 knivspids salt :-)
Susanne skriver
Kan se du i nøddefyldet skriver, at der står salt. Dog kan jeg ikke se , at der står noget om hvorr meget i opskriften?
Prøver uden for den ser så lækker ud 😆
Hilsen Susanne
Louise Dam skriver
Hej Susanne
Er helt sikker på den blev god uden salt - jeg har opdateret opskriften med 1 knivspids salt :-)
Janni Malene Jensen skriver
Hej Louise
Ville man kunne bruge andre slags nødder?
Evt blande peanuts og mandler?
Mvh Janni
Louise Dam skriver
Jeg har ikke prøvet, men det vil jeg tro man godt kan.
Sophie skriver
Hej
Kagen ser rigtig lækker ud! Mit spørgsmål går på, hvorvidt kagen kan bages dagen før den skal bruges?
Louise Dam skriver
Det skulle ikke være noget problem :-)
Ditte Sofie skriver
Hej Louise :-)
Hvad størrelse er dit tærtefad?- jeg synes ikke lige jeg kan se det nogen steder.
Den ser iøvrigt voldsom lækker ud!
Louise Dam skriver
Hej Ditte Sofie
Mit tærtefad er cirka 26 cm :-)
Piskeriset skriver
Den ser besnærende lækker ud! Men den minder mig også om, at det er alt, alt for længe siden, at jeg har fået sådan en dejlig nøddetærte - skandale :-)
Louise Dam skriver
Så må du hellere snart komme igang :-)