Brownie er nok en af mine yndlingskager. Den intense chokolade/kakaosmag og den lækre bløde og saftlige konsistens er bare helt perfekt. Her har jeg opskriften på en ultimativ brownie. Jeg lå inde med lidt blød nougat der snart udløb og jeg skulle derfor finde på noget at bruge det til. Det blev derfor til denne vildt lækre nougatbrownie med valnødder. Den er virkelig snasket og svampet - lige som en god brownie skal være. Hvis man ikke er vild med valnødder kan disse nemt udskiftes med andre nødder. Hasselnødder ville også være rigtig lækkert i brownien.
Nougatbrownie med valnødder
Justér antal20 stk.
Ingredienser
- 150 g smør
- 400 g nougat
- 5 æg
- 250 g sukker
- 200 g (reklamelink)hvedemel
- 100 g (reklamelink)kakaopulver
- ½ tsk salt
- 3 tsk (reklamelink)vaniljesukker
- 150 g hakkede valnødder
Sådan gør du
- Smelt smør og 300 g nougat i en lille gryde.
- I en skål piskes æg og sukker lyst og luftigt.
- Bland det smeltede smør og nougat i æg og sukkerblandingen.
- Bland mel, kakaopulver, vaniljesukker og salt sammen i en anden skål.
- Bland herefter alle de tørre ingredienser i de våde ingredienser.
- Beklæd en bageform på cirka 24x32 cm med bagepapir.
- Fordel dejen i formen.
- Skær de sidste 100 g nougat i mindre stykker og fordel dem i dejen.
- Bag kagen i ovnen ved 165 grader i cirka 25 minutter.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 stk. | Kalorier: 297 kcal | Kulhydrater: 43 g | Protein: 5 g | Fedt: 13 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
'
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Susanne skriver
Kan den fryses?
Louise Dam skriver
Ja, det kan den godt :-)
Vega og Asta skriver
hej det er en rigtig god opskrift, men da vi var færdig opdagede vi at der ikke var kommet valnødder i, og vi tjekkede opskriften og så at der ikke stod noget om valnødder overhoved. Vi ville bare lige sige det men den er rigtig god.
K.H Vega 10 år og Asta 11 år.
Louise Dam skriver
Valnødderne hører til de tørre ingredienser :-)
Kirsten G skriver
Tak for mange fine og inspirerende opskrifter!
Louise Dam skriver
Dejligt du kan bruge dem :-)
Sussi skriver
Hej - hvor våd/klæg må den være når man tager den ud af ovnen?
Louise Dam skriver
Hej Sussi
Den må ikke være flydende, men den skal gerne være lidt klæg i det når den kommer ud af ovnen.
Katrine skriver
Sikke en lige-til opskrift til at få smilet frem på læben. Jeg er flere gange 'kommet til' også at komme marcipan (groft hakket i chunks) i sammen med valnødder - det er også en fantastisk måde til efterjulen når/hvis konfekt resterne skal bruges. Det giver lidt karakter til kagen hvis man lige rister valnødderne først og jeg skal klart forsøge, som en anden kommentar bifalder, at karamelisere dem.
Mig en fryd at gå på ekspedition på din blog - finder altid guld
Louise Dam skriver
Hej Katrine
Sikke en skøn kommentar at få! :-)
Det er nemlig også super lækkert at komme hakket marcipan i sådan en brownie og god idé med at riste valnødderne først. Det tror jeg også jeg skal have prøvet af.
Hilsen Louise
Jonatab skriver
Virkelig god kage. Den er meget kompakt, men det skal en brownie også være.
Jeg smeltede 150 g sukker på en pande og hældte valnødderne over fordi jeg synes valnødder godt kan havd en lidt bitter smag. Så lod jeg dem afkøle og hakkede dem groft. Jeg kom 50 g mindre sukker i da jeg så skulle piske æggesnapsen.
Den blev rigtig god. Det synes min klasse i hvertfald.
Tak for endnu en skøn opskrift!!
Louise Dam skriver
Rigtig dejligt at høre du kunne bruge opskriften! :-)