Nyretapper er den muskel, der holder nyrerne fast inde ved mørbraden. Det har altså ikke noget at gøre med at man spiser nyrer eller indmad. Den kaldes også for Bouef Onglet, Hanger Steak eller butcher's steak. Selvom nyretapper måske ikke lyder som den lækreste udskæring så er det et meget mørt og lækkert stykke kød. Det bliver derudover super lækkert af at blive tilberedt sous vide. Det er et meget reelt stykke kød, hvor der ikke er meget fedt og sener på.
Nyretapper eller Bouef Onglet er et super flot stykke kød, som har en flot mørkerød farve indeni. Det er helt perfekt at servere med nogle ovnstegte kartofler og en lækker hjemmelavet bearnasie. Hvis du ikke allerede kender til at tilberede maden sous vide, så kan du læse min beskrivelse af sous vide teknikken lige her. Nyretapperne kan også sagtens laves uden sous vide, så skal de blot steges på en pande i omkring 3-5 minutter på hver side. Du kan evt. bruge opskriften fra Rigeligtsmør.dk.
Nyretapper (sous vide)
Udstyr (reklamelink)
- (reklamelink)Sous Vide Stav (f.eks. Anova)
- (reklamelink)Vakuumpakker
- (reklamelink)Stor gryde
- (reklamelink)Vakuumposer
Ingredienser
- Nyretapper, 250 g pr. person
- Salt/peber
Sådan gør du
- Start med at fjerne senen i midten af nyretapperne. Se denne video for hvordan du fjerner senen.
- Krydr med salt og peber.
- Vakumpak nyretapperne og vakumér dem. Læg dem i sous viden ved 56 grader i 2 timer.
- Tag kødet ud af vakuumposen og dup det tørt med lidt køkkenrulle.
- Steg kødet af på en varm pande - evt. i lidt fedtstof.
- Husk at skære kødet ud på tværs af fibrene.
Tim Petersson skriver
Hej Louise.
Det er godt nok en god detaljeret beskrivelse du har lavet der, må jeg spørge hvilket sous vide udstyr du bruger?
Louise Dam skriver
Hej Tim
Det har jeg beskrevet nærmere i dette indlæg: https://www.louisesmadblog.dk/alt-du-boer-vide-om-sous-vide/