Til hovedret nytårsaften fik vi jo som nævnt tidligere, helstegt oksemørbrad med mini Pommes Anna, salat og hjemmelavet bearnaise. Jeg har tidligere lavet de traditionelle Pommes Anna, men da jeg fandt opskriften på disse små minier, blev jeg simpelthen nødt til at prøve dem!
Og det smarte ved denne opskrift er, at de ikke skal stå under pres og så opvarmes dagen efter. Man kan lave dem med det samme. Her kommer opskriften så på de små lækre Mini Pommes Anna.
Mini Pommes Anna
Justér antal4 personer
Ingredienser
- 750 g kartoffel
- 175 g smør
- (reklamelink)Tørret rosmarin
- salt & peber
- 4 ramekiner eller lignende små forme
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne og skær dem i så tynde skiver som muligt. Jeg brugte min foodprocessor til formålet
- Smelt smørret og tilsæt rosmarin, salt og peber imens det smelter
- Når smørret er smeltet, så lad det stå og trække et par minutter
- Pensl dine forme godt med smørret
- Læg et lag kartoffelskiver i bunden af formen og sørg for at de kommer så godt ud til kanten som muligt.
- Når der ligger et helt lag, så smøres det med smørret
- Læg derefter et nyt lag kartofler ovenpå, men sørg for at de ligger lidt forskudte af det første lag så der kommer lidt mellemrum imellem skiverne
- Smør så også dette lag og fortsæt indtil formen er fyldt
- Pynt med lidt rosmarin ovenpå
- Pak dem alle ind i sølvpapir og stil dem i en forvarmet ovn ved 230 grader
- Lad dem bage i 25 minutter med sølvpapiret på
- Efter de 25 minutter fjernes sølvpapiret og kartoflerne bages i yderligere 35 minutter til de er gyldne og sprøde på ydersiden.
- De færdige kartofler vippes forsigtigt op af formen med en kniv. Pas på du ikke får stukket kniven ind imellem lagene.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 person | Kalorier: 458 kcal | Kulhydrater: 33 g | Protein: 4 g | Fedt: 36 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Inspiration er fundet hos Mad fra Grill & Køkken Kokkerier
Rasmus skriver
Hej, hvor meget salt, peber og rosmarin tilføjer du til smørret? Og skal det være brunet smør eller skal det bare smeltes?
Louise Dam skriver
Hej Rasmus, jeg har desværre ikke nogle mål på det. Det må jeg skrive ned næste gang jeg laver dem :-)
Anja skriver
De ser vildt goe ud men jeg er ikke så meget til rosmarin kan man evt bruge hvidløg tror du ?
Louise Dam skriver
Ja det tror jeg godt du kan.
Tove Larsen skriver
Hej. Jeg har prøvet opskriften i dag. Men de hænger ikke sammen. Kan det skyldes jeg ikke brugte smør.
Louise Dam skriver
Ja, der skal jo rigtig meget smør i. Så hvis du har undladt det vil det slet ikke blive rigtigt.
Sanne skriver
Hejsa
Det skal helt klart prøves i morgen. Skal de fortsat bages ved 230 grader, når sølvpapiret er taget af? Så de i alt får en time ved 230 grader (varmluft). Jeg synes umiddelbart bare, at det lyder lidt voldsomt?!
Mvh. Sanne
Louise Dam skriver
Hej Sanne, ja du skal ikke ændre temperaturen. Der er selvfølgelig forskel på ovne, så det kan variere en smule.
Lars skriver
Skal de være i oven 25x35 min hvis de først skal bruges imorgen ? Og skal de tages ud af formene i dag ? Eller er det bedre at vente til de skal varmes ?
Louise Dam skriver
Hej Lars
Jeg har desværre ikke nået at svare på din kommentar før nu. Håber de blev gode :-)
Maiken skriver
Hej
Kan man bruge silikonemuffinsforme?
Vh Maiken
Louise Dam skriver
Hej Maiken
Jeg har ikke prøvet men det tror jeg godt man kan. De er dog nok ikke helt ligeså store, men så laver du jo bare lidt flere :-)
Victoria skriver
Hej Louise. Tænker man godt kan lave dem i forvejen og varme dem op? :) har du prøvet det?
Vh. Victoria
Louise Dam skriver
Hej Victoria
Nej, det har jeg ikke prøvet. Men ellers tror jeg bare du kan lave dem klar og så først sætte dem i ovnen så det passer med tiden de skal have. Det burde ikke være noget problem.
Hilsen Louise
Katja skriver
Jeg har ikke så mange af de små skåle, så jeg tænker at jeg ville kunne bruge min muffin-plade-form? Tror du det ville kunne gå?
Louise Dam skriver
Hej Katja, ja hvis du mener sådan en form hvor der er plads til 12 muuffins, så kan denne sagtens bruges. Det har jeg også brugt :-)