Saltmandler eller saltede mandler er en super lækker snack, og så er de bare super nemme at lave! De saltbagte mandler er færdige på kun 45 minutter, og med minimal arbejdstid i køkkenet.
Disse skønner saltmandler er så nemme at lave og udgør en skøn snack. De er lige til at pakke ned og tage med på arbejde eller skole. De saltede mandler er noget jeg ofte laver når vi får gæster, som en lille pre-dinner snack, eller til nytår som en lille snack til nytårstalen.
Hvis du er mere til en sød mandelsnack, så kan jeg bestemt også anbefale dig at se nærmere på opskriften på mine brændte mandler.
Saltede mandler er virkelig nemme at lave og de kan sagtens holde sig i meget lang tid. Derfor kan du lave en stor portion af dem, og så er de lige til at hive frem fra skuffen når der skal snacks på bordet til gæsterne.
Mandlerne skal blot stå i blød i saltvand i 20 minutter, og herefter skal dine saltmandler bages i en ovn til du har de lækreste saltbagte mandler. Se også min video med fremgangsmåden nede i opskriftsboksen.
Saltmandler
Udstyr (reklamelink)
- (reklamelink)Skåle
Ingredienser
- 200 g (reklamelink)mandler
- 4 spsk salt
- 2 dl kogende vand
Sådan gør du
- Rør 4 spsk salt ud i det kogende vand og læg mandlerne i vandet.
- Lad mandlerne stå i blød i cirka 20 minutter
- Dræn mandlerne godt for vand og fordel dem i et lag på en bageplade med bagepapir.
- Drys med ekstra salt hvis du har lyst og bag ved 150 grader i 20-22 minutters tid.
Video
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tilberedning af hjemmelavede saltmandler
Hjemmelavede saltmandler kan laves på flere forskellige måde. I denne opskrift tilbereder jeg mine saltmandler i ovn, men du kan faktisk også lave saltmandler på pande eller saltmandler i airfryer.
Saltede mandler i salat
Det er helt perfekt at bruge de saltbagte mandler som topping til en salat. Det kunne f.eks. være min opskrift på en lækker salat med bagte gulerødder og saltmandler.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Ja, det kan du sagtens! Jeg har også en opskrift på saltmandler i airfryer.
Freya skriver
Rigtig god opskrift
Louise Dam skriver
Også en af mine favoritter :-)
Susanne Willer skriver
Hej - hvordan opbevares de saltede mandler bedst?
Hilsen Susanne
Louise Dam skriver
Jeg opbevarer dem i et tætlukket glas. F.eks. et patentglas.
Mino skriver
mums det smagte bare mums mums mums jeg elsker bare det her mandler. MUMS
Louise Dam skriver
Skønt at høre :-)
Helle hasle skriver
Hele familien elsker dem. Har på 2 uger lavet 1.1/2 kg. Dejligt let.
Louise Dam skriver
Fantastisk at høre! Jeg elsker dem også selv :-)
Hanne Christensen skriver
Super, lækkert og nemme at lave
Louise Dam skriver
Dejligt at høre :-)
Stine skriver
Kan anbefales.. Sprøde og lækre mandler - min kæreste og jeg kan ikke holde os fra dem!
Louise Dam skriver
Dejligt at høre I kunne bruge opskriften :-)
Lillemor Lund skriver
Hejsa :)
Du kan tro at jeg har lavet de her mandler mange gange efterhånden.
Jeg spiser til daglig efter Sense principperne og spiser ofte mandler.
Og så var det jeg lige kom i tanke om denne opskrift igen :P
De er simpelthen bare mums!
http://www.lillemorlund.dk
#Sense #Sensekost #vægttab
Louise Dam skriver
Jeg elsker altså også bare saltmandler, og har også spist mange portioner! :-)
Maiken skriver
De er mega gode, de bedste jeg har lavet!!!
Louise Dam skriver
Åh hvor er det bare godt at høre!
Andreas skriver
Luksus tip til folket, hvis de er hvide af salt - fyr dem i en beholder og ryst… så bliver de spitze.
Line skriver
Skal salten opløses fuldstændigt? Jeg bruger fint salt og synes jeg kan røre i evigheder uden at det opløses
Louise Dam skriver
Nej, der sker ikke noget ved at det ikke er helt opløst :-)
Lars skriver
Jeg bruger fint salt og det virker iflg. konen fremragende.
Louise Dam skriver
Mange tak for tilbagemeldingen :-)
Cathrine skriver
Bruger du fint eller groft salt?
Louise Dam skriver
Jeg bruger groft salt.
Pernille skriver
Jeg tænker er det alm ovnvarme eller varmluft der bruges??
Louise Dam skriver
Det er alm. ovn.
Kristine skriver
Hvis man vil lave dobbelt så mange mandler ad gangen, skal der så også dobbelt så meget vand og salt? Hilsen Kristine
Louise Dam skriver
Ja, det tror jeg der skal. Ellers bliver mandlerne nok ikke dækket ordenligt at saltvandet.
Karen skriver
Træls at annoncerne fylder så meget at man ikke engang kan læse opskriften. Øv
Louise Dam skriver
Hej Karen
Det er bestemt en fejl! Jeg arbejder på en løsning med min udbyder, og det skulle gerne være blevet bedre. Sig meget gerne til, hvis du stadig oplever problemer - selvfølgelig skal man kunne se opskriften!
Hilsen Louise
Rita skriver
Har du prøvet med Cashewnødder?
Louise Dam skriver
Ja, det har jeg. Og det er også lækkert! Jeg har en opskrift på det her, hvor jeg dog også har tilsat lidt paprika: https://www.louisesmadblog.dk/saltede-cashewnoedder-paprika/
Haye Hensen skriver
Jeg foretrækker mandler uden skin. Er det samme opskrift? Skal de bare lægges i det det kogende saltvand ellet skal de koge i 10 minutter?
Louise Dam skriver
Jeg har kun lavet dem med skind på :-) Men tænker det er samme fremgangsmåde. De skal bare ligge i det kogende saltvand - ikke koges.
Lonni skriver
Det bliver bare så super gode.
Tak for en god opskrift☺️
Louise Dam skriver
Dejligt du kunne bruge opskriften! :-)
Christina Hansen skriver
Det er klart den allerbedste opskrift på saltmandler, jeg har prøvet!
Tak for at dele den.
Hilsen Christina
Louise Dam skriver
Dejligt at høre Christina :)
Cille skriver
Hvorfor bliver mine altid bløde at tygge i ?
Louise Dam skriver
Hej Cille
Det lyder som om de ikke har fået længe nok i ovnen så de ikke er blevet ristet nok.
Hilsen Louise
Rolf skriver
De skal være kølet helt af inden de puttes i beholder, så har de afgivet al fugt der kan "mørne" dem.
Carsten Sell skriver
Har leget lidt med din opskrift og fundet ud af, at én spiseske liquid smoke i vandet ikke gør noget dårligt ved resultatet :-)
Louise Dam skriver
Det lyder altså også ret lækkert!
Louvillia skriver
Super lækre mandler, de et hit hos os, vi kommer dem dog ikke i ovnen men i vores Tefal actifry, ca 20-25 minutter, og de bliver lige så gode
Alexander skriver
Prøvede kræfter med saltmandlerne her i weekenden - og de kan varmt anbefales. Tak for opskriften!
Louise Dam skriver
Skønt at høre :-)
pia skriver
Hvor laenge kan mandlerne holde sig sproede og gode?
Louise Dam skriver
De når aldrig at stå særlig længe herhjemme, men har aldrig prøvet de er blevet bløde. Hvis de ikke bliver udsat for fugt vil jeg tro de nemt kan holde nogle uger.
Louise skriver
Ved du hvor mange kcal der er i pr. 100g? De så gode!!!
Louise Dam skriver
Umiddelbart tænker jeg bare det er det samme antal kalorier som mandler normalt har? Man tilsætter jo kun salt og vand og jeg tror ikke de svinder i vægt ved at komme i ovnen.
Gitte skriver
Synes det var svært at opløse saltet i kogende vand fra en elkedel. Næste gang vil jeg prøve at koge vandet i en gryde og opløse deri, er det også sådan du gør?
Louise Dam skriver
Jeg gør det bare med kogende vand fra en elkedel. Synes ikke det plejer at være et problem. Der skal bare røres rundt indtil det er opløst.
Karen Kartoffel skriver
Bruger du fint bordsalt? Ellers prøv det :-)
Jeanne skriver
Hej. Hvor lang tid kan de holde sig? Overvejer at lave dem til en fest, men det ville være rart hvis jeg kunne lave dem ugen før.
Mvh Jeanne :)
Louise Dam skriver
Du kan sagtens lave dem ugen før :-)
Sarah skriver
Hejsa!
Er det alm. eller varmluft du bruger når man skal have mandlerne i ovnen? :-)
Louise Dam skriver
Jeg bruger bare alm ovn.
Henriette skriver
Hej.
Du skriver spsk(spiskeskefulf) men bruger en teske. Mener du så ikke 4 teskefulde?
Vh Henriette
Louise Dam skriver
Det er nu en spiseske jeg bruger i videoen også :-)
Ilse skriver
Du formidler rigtig godt. Det er dejligt, at du laver en video, så man kan følge processen.
Louise Dam skriver
Tak Ilse, dejligt du kan bruge videoen.
Kirsten V skriver
Samme glade kommentar herfra. TUsind tak👍
Malene skriver
Er det kroft eller fint salt man skal bruge, og hvad er bedst
Louise Dam skriver
Hej Malene
Da saltet bliver opløst i vandet betyder det ikke noget for smagen om du bruger groft eller fint salt.
Lise skriver
Da 4 spk. fint salt indeholder væsentlige mere salt (vejer mere) end 4 spk. groft salt, skal man npk være lidt mere påpasselig med det fine salt, end det grove, og måske bruge en mindre mænge.
Louise Dam skriver
Det kan du have ret i - men jeg tror ikke det har den helt store betydning om der kommer i faktisk :-)
Annelise Bülow skriver
Super blog. Mange tak for det. Må jeg spørge dig hvilken chokolade du bruger Til mandlerne. Hvid, fælde og mørk chokolade. På forhånd tak for hjælpen.
Mh
Anne
Annelise Bülowå skriver
Hvid, fløde og mørk chokolade.
Louise Dam skriver
Hej Annelise
Mange tak! Det her er saltmandler - så der bruger jeg ikke noget chokolade. Er det en anden opskrift du tænker på?