Få fingrene i en meget nem opskrift på gammeldags ølkage, der smager dejligt af kanel, kardemomme og andre varme krydderier. Denne opskrift på ølkage er med hvidtøl, der lige er med til at give det sidste til smagen. Det er en ret traditionel opskrift på ølkage, men med lidt appelsin for at give den et lille twist.
Nem opskrift på ølkage
Det er i høj grad en meget nem ting at lave denne her gammeldags ølkage. Først skal du røre alle de tørre ingredienser sammen i en skål, hvorefter du tilsætter de våde ingredienser. Hele dejen skal så bare bages i en brødform, og så er din ølkage ellers færdig.
Det er sådan en kage, der faktisk er bedre på 2. eller 3. dagen, da den så har nået at sætte sig rigtig. Den skal serveres med et godt lag smør på hver skive.
Se også disse opskrifter:
Kanelkage | Øllebrødsboller | Øllebrød
Gammeldags ølkage med hvidtøl
Der er en grund til, at det bliver kaldt for en gammeldags ølkage. I gamle dage kom man nemlig øl i nogle af kagerne, og den tradition efterleves her. I opskriften står der, at du skal bruge 1 hvidtøl. Det er også det nogen kalder for nisseøl. Dem kan man få i alle supermarkeder i tiden op til jul.
Ølkage
Ingredienser
- 500 g (reklamelink)hvedemel
- 400 g brun farin
- 1 tsk. natron
- 1 tsk. (reklamelink)kanel
- 1 tsk. (reklamelink)stødt ingefær
- 1 tsk. kardemomme
- 1 tsk. allehånde
- 1 tsk. nelliker
- 1 stk. appelsin
- 1 flaske hvidtøl
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader
- Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål. Tilsæt revet skal og saft af en appelsin og nisseøl. Rør godt rundt til der ikke længere er nogen klumper i dejen.
- Spray en brødform med (reklamelink)bagespray og hæld dejen her i.
- Bag kagen i ovnen i ca. 40 min. eller til du kan stikke en tandstik i kagen og der ikke hænger dej på den når du tager den op.
- Lad kagen køle af inden du kommer den i en pose. Kagen smager himmelsk skåret i skiver med smør på.
Opskriften er udviklet af Nicoline fra Det Glade Køkken.
Tip til opskriften!
- Hvis du ikke har en (reklamelink)bagespray (reklamelink) til at spraye din form, så kan du også bare smøre den med almindelig smør eller margarine.
- Du kan spise den lige som den er eller med et godt lag smør på. Man skærer skiver af brødet, og så er det nemt at ligge et lag smør på.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Ja, du kan sagtens bage den dagen før. Jeg vil faktisk anbefale dig at gøre det, da den bare bliver bedre på 2. eller 3. dagen.
Nej, det vil jeg ikke sige, at den gør. Den smager derimod meget af alle de varme krydderier såsom kanel og kardemomme, der er i kagen. Jeg vil sige, at den smager meget julet, men den kan spises året rundt.
Comments
No Comments