Oksemørbrad er bare et virkelig lækkert stykke kød. Det skal gerne tilberedes så det er rødt eller rosa, da man sjældent ønsker det gennemstegt. Det kan være svært at styre i ovnen eller på grillen når man får gæster og derfor kan det være en god idé at tilberede sin oksemørbrad i en sous vide.
Når man tilbereder i sous vide er det meget nemmere at styre temperaturen på din oksemørbrad og det betyder ikke så meget om stegen lige får 15 minutter for meget. For en oksemørbrad stegt i ovnen vil det ikke give et godt resultat, hvis den pludselig får 15 minutter for meget fordi man ikke lige er klar til at spise endnu.
Sous vide er en helt fantastisk måde at tilberede kød på, og du får et godt resultat hver gang. Vi bruger særligt vores sous vide når vi skal have gæster. Det er nemlig her man ofte kommer til at stå og snakke lidt under madlavningen og hurtigt bliver lidt forsinket.
Se også disse opskrifter:
Alt du bør vide om 'sous vide' | Hjemmelavet bearnaisesauce (sous vide) | Nyretapper (Sous Vide)
Normalt vil jeg faktisk sige at oksemørbrad ikke behøves at blive lavet i sous vide for at blive godt. Det er fordi oksemørbrad er sådan et lækkert og mørt stykke kød. Ofte tilbereder man i sous vide for at mørne kød, der ikke er så mørt nemlig.
Men lige når det kommer til at skulle styre tiden helt præcist, så kan det altså bare være svært, og en oksemørbrad må altså bare ikke få for meget. Det synes jeg i hvert fald er synd for det lækre kød.
Her får du altså min opskrift på hvordan du tilbereder en helt perfekt rosastegt oksemøbrad sous vide.
Oksemørbrad temperatur og tid i sous vide
Når du skal lave oksemørbrad i din sous vide skal temperaturen stå på 56 grader og den skal have 2 timer i din sous vide. Efter din oksemørbrad er tilberedt sous vide kan du enten stege den af på en grill eller en varm pande.
Oksemørbrad sous vide
Udstyr (reklamelink)
- 1 (reklamelink)Sous vide stav eller kar
- madsnor
Ingredienser
- 1 kg oksemørbad
- smør
- salt og peber
Sådan gør du
- Opvarm din sous vide til 56 grader.
- Imens den varmer op afpudser du din mørbrad ved at fjerne den store sene der løber langs med kødet. Fjern også sener og fedt andre steder på kødet.
- Bind din mørbrad op med madsnor så den er lige tyk over det hele. Den ene ende er typisk tyndere end resten af mørbraden, så den kan du lige bøje ind under og så binder du med madsnor rundt om hele mørbraden.
- Krydder mørbraden med salt og peber.
- Vakuumpak mørbraden ved at komme den i en (reklamelink)vakuumpose og brug en (reklamelink)vakuumpakker (reklamelink).
- Kom kødet i det opvarmede vand og giv den 2 timer.
- Når den har fået 2 timer tager du den ud af vandet og åbner posen.
- Tag kødet ud og dup det tørt med køkkenrulle.
- Opvarm en pande til høj varme og brun kødet godt på alle sider. Når det er brunet godt skruer du ned til middel varme og tilsætter et par klatter smør til panden. Vend kødet rundt i smørret og/eller øs smørret over kødet nogle gange så det kan give smag.TIP! Du kan også komme lidt krydderurter (f.eks. timian) på panden sammen kødet og smørret.
Video
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Serveringsforslag
Det er perfekt at servere sådan en lækker oksemørbrad til f.eks. nytårsaften. Start ud med en lækker forret og slut middagen af med en skøn dessert.
Man kan servere mange forskellige slags tilbehør til oksemørbrad, men her får du et par forslag fra mig:
- Flødekartofler, flute, kryddersmør og grønne asparges.
- Pommes anna, salat og svampesauce eller bearnaisesovs
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Beregn cirka 250 g kød pr. person. En oksemørbrad på 1 kg passer altså til cirka 4 personer.
Oksemørbrad tilberedt sous vide skal have 56 grader og 2 timer.
Steen Møller skriver
Super og god forklaring på sous vide..tak
Louise Dam skriver
Dejligt at høre jeg har gjort det nemt at forstå.