Jeg elsker kylling i karry, det er nok én af mine yndlingsretter. Især kylling i karry med en masse topping også kaldet ristaffel. Men denne her lækre orientalske kylling i karry med mandler og mandariner er altså heller ikke værst. Det er specielt lækkert med de smuttede mandler og de søde mandariner i retten. Prøv også min opskrift på Indisk kyllingefilet med champignon og ris.
Orientalsk kylling i karry med mandler og mandariner
Justér antal4 personer
Ingredienser
- 100 g smuttede mandler
- 2 dl grønsagsbouillon
- 1 spsk (reklamelink)karrypulver
- 1 løg, finthakket
- 3-4 fed hvidløg, hakket
- lidt smør eller olie til stegning
- 4 kyllingfileter
- 1 (reklamelink)lille dåse kokosmælk
- 1 lille dåse ananas
- 100 g (reklamelink)kokosmel
- Lidt friskrevet ingefær
- Salt og friskkværnet peber
- Citronsaft
- 1 dåse mandariner
- 500 ml fromage frais/creme fraiche
- Kogte ris
Sådan gør du
- Smut mandlerne - brug eventuelt min guide til at smutte mandler.
- Kog vand til bouillon.
- Kom en bouillonterning i vandet efter pakkens anvisning.
- Hak løg og hvidløg fint.
- Kom smør/olie i en tykbundet gryde og brun/svits karryen af deri.
- Tilsæt løg og hvidløg og lad det bruse af i smørret.
- Skær kyllingefileterne i strimler.
- Kom kyllingstrimlerne i gryden og steg dem i karryen.
- Tilsæt kokosmælk, bouillon, ananas, kokosmel, mandler og riv ingefæren ned i gryden.
- Smag til med salt, peber og citronsaft.
- Lad retten simre under låg i cirka 30 minutter
- Imens retten simrer koger du risene efter pakkens anvisning.
- Lige inden servering kogens retten godt i gennem og fromage frais/creme fraiche og mandariner tilsættes.
Noter
Opskriften er fundet her
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 person | Kalorier: 931 kcal | Kulhydrater: 47 g | Protein: 64 g | Fedt: 53 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Louise skriver
Jeg synes også den var rigtig god :-)
Janne skriver
Mmm det smagte virkelig godt. Har nu lavet den to gange :D