Her kan du finde en nem og lækker opskrift på lækre påske cookies. De minder meget om mine almindelige cookies, men i denne her opskrift har jeg brugt små chokoladepåskeæg i stedet for almindelig chokolade. Påske småkager er nemme at lave og er perfekte som et sødt indslag til påskefrokosten.
Påske småkager
Når det er påske, spiser vi rigtig meget lækkert mad og en masse skøn påskeslik. Jeg havde på et tidspunkt nogle chokoladeæg liggende, og der fik jeg idéen om, at jeg ville komme dem i min klassiske opskrift på cookies.
De smager virkelig skønt, og så får de et frisk look, da den mørke chokolade er skiftet ud med farvede chokolade påskeæg. Du kan også sagtens bruge påskeæg med marcipan til opskriften.
Se også disse opskrifter:
Cookies med chokolade | Påskemuffins | Påske islagkage
Kage til påskefrokost
Efter at have spist sig igennem en god lækker påskefrokost, er der altid plads til lidt ekstra sødt i maven. Her er det lækkert med noget, der ikke lægger sig alt for tungt i maven, men som stadig tilfredsstiller trangen til noget sødt. Det er de her påske cookies perfekte til!
Jeg valgte at lave dem i en stor størrelse, men du kan sagtens også vælge at lave dine påske småkager i en mindre størrelse. Det er måske særligt godt, hvis de skal spises efter en stor påskefrokost. Du kan sagtens halvere størrelsen, hvis du synes. Så får du dobbelt så mange cookies ud af denne portion.
Påske cookies
Udstyr (reklamelink)
- (reklamelink)isske
Ingredienser
- 175 g (reklamelink)hvedemel, eller kagehvedemel
- 0,75 tsk (reklamelink)bagepulver
- 0,75 tsk salt
- 0,75 tsk (reklamelink)vaniljepulver, kan erstattes af vaniljesukker eller vaniljeessens
- 125 g brun farin
- 125 g sukker
- 150 g smør
- 1 æg
- 150 g små dragerede chokolade påskeæg, f.eks. fra Nordthy
Sådan gør du
- Bland hvedemel, bagepulver, salt og vanilje i en skål og sæt den til side.
- Pisk brun farin, sukker og smør med en elpisker.
- Tilsæt æggene et af gangen. Pisk massen let luftig og lys.
- Tilsæt de tørre ingredienser og bland sammen ved lav hastighed.
- Pres husholdningsfilm helt ned over dejen i skålen. Sæt dejen på køl i mindst 30 minutter. Men den kan sagtens stå til dagen efter.Hviletiden giver mulighed for at smagen rigtig kan blive udviklet i dine cookies Du kan dog godt bage dem med det samme, hvis du har travlt.
- Når du er klar til at bage dine cookies tager du dejen ud af køleskabet og lader den stå i 5-10 minutter for lige at blødgøre dejen lidt.
- Brug en isske eller en spiseske til at lægge dejen i kugler på bagepapir på en bageplade.
- Hak dine påskeæg groft og fordel dem ovenpå kuglerne.
- Bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i cirka 8 minutter.
- Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af.
Video
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tip til opskriften!
Jeg brugte bare nogle helt almindelige små chokolade dragé æg til denne opskrift. Omkring påske kan du finde en helt masse forskellig påskechokolade i dit supermarked, så du kan bare tage de chokoladeæg, der nu lige er tilgængelige. Dem jeg har brugt er fra mærket Nordthy.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Det gode ved påske cookies er, at de sagtens kan fryses ned. Dog skal du fryse dem ned før, at du bager dem. Det vil sige, at du triller din dej til kugler og så fryser du dem ned.
De her cookies kan sagtens holde sig i 3-4 dage.
Det er allerbedst, hvis du opbevarer dem i en kagedåse. Så sikre du at de holder sig sprøde og ikke bliver bløde. Husk først at kom dine påske småkager ned i bøtten, når de er kølet helt af.
Comments
No Comments