Jeg er blevet fan af at lave hjemmelavet islagkage, og derfor har jeg lavet denne her påske islagkage, der er en islagkage med påskeæg inden i. Sådan en cookie islagkage er perfekt som sødt indslag på påskebordet, og den er sågar nem at lave! Det er den perfekte påskeis.
Selve denne islagkage med påskeæg består først af én stor cookiebund, hvor der på toppen er lavet en påskeis med påskeæg rørt i. Det hele bliver også toppet med hakkede påskeæg, da det pynter så fint.
Jeg har brugt nogle påskeæg fra Nordthy, men du kan blot tage de påskeæg, som du lige kan finde i butikkerne. Denne her is bliver lavet på kondenseret mælk og fløde, og det er en virkelig nem måde at lave cookie islagkage på.
Se også disse opskrifter:
Daim islagkage | Skildpadde islagkage | Islagkage med chokoladetrøffelcreme
Det er en af de desserter, som du med fordel kan lave noget tid før, at dine gæster kommer. Selve islagkagen skal gerne stå i 6 timer, før at den er frosset helt. Derfor skal du helst lave den dagen før den skal serveres. Eller om formiddagen, hvis den skal serveres om aftenen.
Påske islagkage
Udstyr (reklamelink)
- (reklamelink)Springform 24 cm eller 26 cm
- (reklamelink)Elpisker
- (reklamelink)Kageplast
Ingredienser
Cookiebund
- 125 g smør
- 150 g brun farin
- 1 æg
- ½ tsk (reklamelink)bagepulver
- ½ tsk salt
- 175 g (reklamelink)hvedemel
- 125 g (reklamelink)mørk chokolade, (hakket eller i knapper f.eks. halv gold chokolade og mørk chokolade)
Ismasse
- ½ liter piskefløde
- 1 dåse kondenseret mælk
- 150 g påskeæg, (jeg brugte Nord Thy mini chokoladeæg, men du kan også bruge påskeæg med marcipan.)
- 1 tsk (reklamelink)vaniljepulver, (kan undlades)
Pynt
- påskeæg
Sådan gør du
Cookiebund
- Pisk smør og brun farin i cirka 2 minutter.
- Kom æg i og pisk igen.
- Bland hvedemel, bagepulver, salt og chokolade sammen og kom det i dejen. Bland det godt sammen til en sammenhængende dej.
- Kom bagepapir i bunden af en springform på 24-26 cm., sæt det fast mellem bund og side og smør kanten af formen.
- Fordel dejen i formen og bag den i ovnen ved 180 grader i cirka 20 minutter.
- Lad bunden køle helt af og befri den fra springformen. Løsn kanten af kagen hele vejen rundt med en kniv inden du åbner springformen.
Ismasse
- Pisk fløden til skum, hæld kondenseret mælk i flødeskummen og bland det stille og roligt sammen.
- Hak påskeæggene og kom dem i ismassen sammen med vaniljepulver og bland rundt.
- Kom kageplast ned i springformen omkring bunden.
- Hæld ismassen ovenpå den kolde bund og set den så i fryseren i cirka 6 timer eller længere.
- Inden servering pyntes der med flere påskeæg. Lad islagkagen stå 10-15 minutter før den nydes.
Video
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tip til opskriften!
- Den is jeg har lavet er lavet på kondenseret mælk og fløde, ligesom jeg har gjort i min opskrift på skildpadde islagkage. Det er også muligt at lave sin påskeis på æg og fløde - det er det, som jeg gjorde i min Daim islagkage.
- Når du skal bruge den, er det en god ide at tage den ud cirka 15 minutter før. Så når den lige at tø lidt op, og så er den ikke nær så hård at skære igennem.
- Jeg putter kageplast rundt i kanten, da det er med til at give den et skarpt look. Hvis du ikke har det, så kan du sætte en lang stribe af bagepapir rundt i kanten.
- Det er typisk en islagkage som jeg laver flere dage, eller uger før. Så står den bare og passer sig selv på frys, inden at den skal bruge. Det er ret nemt at lave sin egen hjemmelavet islagkage med påskeæg.
- Denne her bund er lavet på cookiedej, så man får en lækker smag af cookie, når man tager en bid. De andre islagkager som jeg har lavet, de har i stedet en nøddemarengsbund. Hvis du hellere vil have den, så finder du bare opskriften på min skildpadde islagkage eller Daim islagkage. Så kan du bruge opskriften på bunden fra en af disse opskrifter.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
I denne her opskrift på cookie islagkage skal du ikke bruge en ismaskine. Det hele bliver pisket sammen, og så bliver det til is, når det kommer på frys. Det er derfor rigtig nemt at lave, og så kræver det ikke en ismaskine.
Denne her påske islagkage skal minimum 6 timer på frys, før at den er klar. Du kan derfor med fordel lave din islagkage med påskeis dagen eller flere dage før. Så er den klar på dagen.
Hvis I ikke får spist den hele, så kan man sagtens komme den tilbage på frys. Det er en god ide ikke at lade den stå ude for længe, så den begynder at smelte.
Anne-Mette Jørgensen skriver
Hej. Kan man komme gul marcipan kant rundt om. Tænker når man har taget den ud af fryseren og den skal stå lidt?
Louise Dam skriver
Ja, det vil jeg tro man sagtens kan.