Så blev det påske igen. Til påsken hører der sig lækkerier og gerne noget der involverer chokolade. De sidste par år har jeg lavet hjemmelavede påskeæg hvert år. Jeg har forsøgt at lave nye varianter hvert år og det har jeg selvfølgelig også gjort i år. Her får I en opskrift på nogle helt fantastiske påskeæg efter min mening. Det er påskeæg, som består af lakridsganache eller lakridstrøffel, som er overtrukket med en skal af sprød hvid chokolade. Lakridsæggene er forholdsvis nemme at lave, og du vil ikke fortryde det bagefter.
Hjemmelavede påskeæg er helt perfekte at servere til kaffen til påskefrokosten, og de er også super gode at give i værtindegave, hvis du selv skal ud til påskefrokoster. Pak de små påskeæg ind i cellofan, bind et fint bånd om cellofanen og så er jeg sikker på at enhver værtinde vil blive helt fantastisk glad!
Hvis du vil se opskrifterne på nogle af de andre påskeæg jeg har kreeret så finder du opskrifter på hjemmelavede påskeæg her.
Påskeæg med lakridsganache
Ingredienser
- 300 g (reklamelink)hvid chokolade
- 25 g smør
- 1 dl piskefløde
- 50 g (reklamelink)glukosesirup
- 150 sukker
- 1 spsk lakridspulver - jeg brugte Bülow rålakridspulver
- (reklamelink)Frysetørrede hindbær til pynt
Sådan gør du
- Sukker, glukosesirup, fløde og lakridspulver bringes i kog i en gryde.
- Lad det koge indtil det når en temperatur på 113 grader. Til dette er det nemmeste at bruge at et sukkertermometer.
- Imens karamelblandingen koger, hakker du 100 gram af den hvide chokolade. Fordel den hakkede chokolade i en skål sammen med smørret.
- Når karamelblandingen er klar hælder du den langsomt over chokoladen og smørret imens du rører godt rundt. Fortsæt med at røre indtil massen er helt glat. (min har lidt klumper, men det er fordi jeg brugte en hvid chokolade med crunch :-)
- Beklæd en form med bagepapir og hæld chokolademassen ned i denne. Det betyder ikke så meget hvad størrelse den har.
- Sæt formen i køleskabet i et par timer indtil massen er stivnet.
- Når din lakridsganache er blev helt fast i det tager du den ud af køleskabet og skærer den i stykker af cirka 15 g.
- Form nu alle stykkerne til små påskeæg.
- Når du har formet dem alle sætter du dem tilbage i køleskabet.
- Smelt og temperer den resterende hvide chokolade (200 g). Det gøres nemmest ved at smelte ⅔ af chokoladen (cirka 130 gram). Den resterende ⅓ af chokoladen hakker du groft og fordeler i en skål. Når chokoladen er helt smeltet hælder du den over i skålen med den hakkede chokolade. Rør rundt indtil alt chokoladen er smeltet. Nu er din chokolade forhåbentlig tempereret og du kan gå igang med at overtrække dine lakridspåskeæg.
- Tag æggene ud af køleskabet og vend hvert æg et af gangen i den hvide chokolade. Sæt dem på et skærebræt eller ligende med bagepapir på - så hænger de ikke fast. Mens chokoladen stadig er våd drysser du med lidt lakridspulver og frysetørrede hindbær.
- Sæt dine færdige påskeæg på køl indtil chokoladen er stivnet.
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
//Indlægget indeholder affiliatelinks, hvis du klikker på linket gemmes der en lille cookie på din pc. Hvis du kommer igen inden for et vist antal dage, og køber noget på siden vil jeg modtage et lille beløb. Det vil blive brugt til at drive siden.//Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Katrine skriver
Kan de fryses, i så fald hvor længe før tror du at de skal op?
Louise Dam skriver
Uhh, det ved jeg ikke om de kan desværre.
Sanne skriver
Ja, det gjorde den.
Louise Dam skriver
Øv, så har jeg desværre ikke lige en forklaring på det.
Sanne skriver
Jeg har forsøgt at lave disse, men de gider ikke stivne efter flere timer i både køleskab og fryser. Hvad kan være gået galt?
Louise Dam skriver
Kom din karamel op på 113 grader?
Sanne skriver
Åh, Gud, hvor ser de lækre ud!!!
kokkensanne.wordpress.com
Louise Dam skriver
Tak! Det lover jeg også at de er :-)
Tina fra hyggeliv.dk skriver
Årh hvor ser de gode ud :-) Jeg elsker bare dine opskrifter! Fed blog du har med en masse gode opskrifter, med mange gode billeder :-)
Vh Tina fra hyggeliv.dk
Louise Dam skriver
Mange tak Tina :-)