Her kan du finde en god og nem påskekage med citron og marcipan. Det er en nem opskrift på påskekage, hvis du står over for at skulle bage sådan en til påskefrokosten. Det er altid godt at have noget pynt til påskekage, og her bruger jeg bare helt almindelige chokoladeæg.
Nem påskekage med citron og marcipan
I denne her lækre kage er der både en masse skøn citron og revet marcipan i. Derudover har jeg tilsat blå birkes, som er med til at give det sidste pift til kagen. Hvis du ikke lige har det liggende, så kan du dog godt undlade at komme det i din kage.
Det er en dejlig saftig påskekage med citron, og det gør, at den holder sig lækker i mange dage. Der er intet værre end en tør kage, men det risikerer du ikke med denne her opskrift. Det er derfor en kage, som du sagtens kan lave dagen før, at du skal bruge den. Så kan du vente med at pynte kagen til på selve dagen. Opskriften tager udgangspunkt i denne citronkage med birkes.
Se også disse opskrifter:
Påske islagkage | Påskemuffins | Påskeæg med lakridsganache
Pynt til påskekage
Det er ikke altid, at det behøves at være besværligt at skulle pynte en kage flot. I denne her opskrift på påskekage pynter jeg med nogle små dragerede chokoladeæg. Dem kan man få i mange forskellige udgaver i ugerne op til påske.
Du kan helt sikkert også findet andet flot pynt til denne påskekage med citron. Det kan eksempelvis være små kaniner eller andre små æg, der vil pynte fint på toppen af denne kage. Det kan også være, at du har noget andet liggende i skufferne, som du kan bruge. Du kan også lave små påskeflødeboller med lemoncurd ved siden af eller pynte med dem.
Påskekage med citron
Udstyr (reklamelink)
- brødform på 1,2 -1,3 liter
- (reklamelink)Elpisker
Ingredienser
Citronkage
- 150 g sukker
- 3 æg
- 150 g (reklamelink)marcipan, , revet
- 150 g smør, , smeltet
- 1 stor økologisk citron, , 1 stk = 1 dl citronsaft + skal
- 100 g (reklamelink)hvedemel
- 2 spsk blå birkes
- 1 tsk (reklamelink)bagepulver
- ¼ tsk salt
Citronsirup
- ½ stor citron, , ½ citron = ½ dl citronsaft
- 50 g sukker
Citronglasur
- ½ stor citron, , saften
- 150-200 g (reklamelink)flormelis
Pynt
- 100 g små dragerede chokolade påskeæg
Sådan gør du
Citronkage
- Pisk æg og sukker lyst og luftigt med en elpisker.
- Tilsæt marcipan, der er revet på den grove side af rivejernet og rør rundt.
- Tilsæt så smeltet smør, citronsaft og citronskal.
- Bland hvedemel, blå birkes, bagepulver og salt sammen og vend det i dejen.
- Kom dejen i en brødform på cirka 1,2-1,3 liter, der enten er smurt eller med bagepapir.
- Kom kagen i ovnen ved 180 grader i 45 minutter. Tjek at kagen har fået nok ved at stikke en lille træpind eller lign. i den. Hvis dejen ikke hænger ved er den færdig.
Citronsirup
- Imens kagen er i ovnen laver du en citronsirup.
- Bland citronsaft og sukker sammen i en lille gryde og lad det koge op så det tykner let.
- Lad citronsiruppen køle af.
Citronglasur
- Bland citronsaft og flormelis sammen. Kom flormelis i lidt ad gangen indtil du har den rette konsistens.
Samling af kagen
- Når kagen er kølet lidt af vender du den om på hovedet og prikker huller med en gaffel eller med et lille træspyd. Der skal laves masser af huller.
- Hæld så stille og roligt citronsiruppen over kagen indtil det hele er løbet ned i hullerne.
- Fordel så din glasur over kagen og pynt med påskeæg på toppen.
Video
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tip til opskriften!
- Det er vigtigt, at du bruger økologiske citroner, når du laver denne opskrift. Grunden til det er, at du skal bruge friskrevet citronskal, og der er det bedst, hvis citronerne ikke er sprøjtet. Hvis du ikke har økologiske citroner skal du undlade at bruge skallen.
- Det er sådan en kage, som du sagtens kan lave dagen før, at du skal. bruge den. Det er nemlig en meget svampet påskekage med citron, og det gør, at den smager lige så godt dagen efter.
- Jeg har brugt dragerede chokoladeæg fra Nordthy, men man kan bruge lige den pynt man vil.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Jeg bruger en helt klassisk aflang rugbrødsform på 1,2-1,3 liter. Men kagen kan selvfølgelig også bages i en rund form hvis du foretrækker det.
Lene skriver
Hej,
Kan kagen pyntes dagen før, eller har du erfaring med at æggene 'smelter' i glasuren?
Med venlig hilsen Lene
Louise Dam skriver
Æggene vil desværre smelte i glasuren. Så vent til samme dag :-)
Søs skriver
Må jeg spørge hvad de blå birkes “gør”’er det pga. smag, konsistens eller noget helt trejde? :)
Louise Dam skriver
De giver noget smag til kagen :-)
SHG skriver
Skal ovnen være 180 varmluft?
Louise Dam skriver
Nej, jeg bager den ved alm. ovnvarme.