Her kan du finde min bedste opskrift på pæretærte, hvor der er en sprød mørdej. Det er en helt klassisk pæretærte med marcipan, som smager ekstra godt, når den er lun. Pærer smager skønt i bagværk og marcipan og pærer smager skønt sammen!
Nem opskrift på pæretærte
Vi havde lidt pærer liggende i frugtkurven der trængte til at blive spist. Jeg prøver virkelig på ikke at smide for meget mad ud - og så måtte jeg jo finde på noget med de stakkels pærer der lå og kiggede på mig. Så det blev denne her nemme pæretærte.
Det var forresten også sådan jeg kom til at lave Pære Belle Helene for noget tid siden. Det jeg først kom til at tænke på denne gang var en lækker pæretærte. Jeg havde noget marcipan i fryseren og tænkte hurtigt at den skulle bruges til sådan en lækker frugttærte med pære.
Prøv også disse opskrifter:
Æblekage med crumble | Gammeldags æblekage med makroner | Æblekage med kanel
Den bedste pæretærte med mørdej
Denne tærte smager virkelig godt! Især marcipanmassen giver bare en virkelig skøn smag og konsistens til pæretærten. Opskriften på denne pæretærte består af en mørdejsbund, en marcipanmasse og halve pærer. Så har jeg også lige pyntet med lidt af mørdejen på toppen af min pæretærte. Man kan servere tærten med både creme fraiche, flødeskum eller en god vaniljeis.
Alle tre ting passer rigtig godt til, og det er nok mere en smagssag hvad man er mest til. Faktisk er det også ret lækkert at blande flødeskum og creme fraiche sammen. Så hvis du ikke har prøvet det, så kunne det også være en mulighed.
Pæretærte med marcipan
Udstyr (reklamelink)
- (reklamelink)Tærtefad 24 cm
Ingredienser
Marcipanmasse
Derudover
- 4 pærer
Serveres med
- Cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis
Sådan gør du
Mørdej
- Bland mel og flormelis sammen i en skål.
- Skær smørret i mindre tern og smuldr det i melet.
- Tilsæt salt.
- Saml mørdejen med ægget. Ælt med fingrene indtil dejen er ensartet.
- Form dejen lidt flad og pak den ind i husholdningsfilm. Læg den i køleskabet i cirka 30 minutter.
Marcipanmasse
- Imens mørdejen er på køl laver du marcipanmassen.
- Bland marcipan, sukker og smør sammen i en skål.
- Tilsæt æg og pisk sammen med en elpisker.
- Tilsæt hvedemel og hakkede mandler. Bland det rundt i marcipanmassen.
Samling af tærten
- Tag mørdejen ud af køleskabet og rul den ud med en kagerulle.
- Læg dejen i en tærteform på cirka 24 cm i diameter. Det gøres nemmest ved at rulle dejen let (evt. omkring kagerullen) og så løfte den op i formen for så at rulle den ud igen.
- Tryk dejen ned i formen og brug kagerullen til at 'skære' kanterne af i toppen af formen. Gem den overskydende dej på køl til senere.
- Prik lidt huller i bunden i dejen med en gaffel, så bunden ikke buler op under bagningen. Hvis du også vil undgå at siderne 'falder ned' under forbagningen kan du prøve dette trick: Form alufolie til en lang pølse, og sæt den fast langs kanten på tærten.
- Sæt tærtebunden i ovnen ved 200 grader i 15 minutter.
- Imens skræller du pærerne og skærer dem i halve.
- Tag tærtebunden ud af ovnen.
- Hæld marcipanmassen over bunden.
- Læg de halve pærer ned i marcipanmassen.
- Tag den overskydende mørdej frem og rul den ud med en kagerulle.
- Skær mørdejen i strimler - evt. med en klejnespore (reklamelink).
- Læg strimler af mørdej i et 'net' ovenpå tærten.
- Bag din pæretærte i ovnen ved 200 grader i cirka 30 minutter.
- Lad tærten køle af, drys med flormelis og servér den enten med creme fraiche, flødeskum eller en kugle vaniljeis.
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tips til pæretærte med marcipan
- En pæretærte smager virkelig lækker, når den stadig er lidt lun og frisk ud af ovnen.
- Du kan med fordel servere en klat creme fraiche, is eller flødeskum. Det smager skønt sammen med den lune tærte.
- Længere nede kan du se billede for billede, hvordan jeg har lavet den bedste pæretærte.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Mørdej kan sagtens laves i god tid før den skal bruges. Mørdej skal ligge på køl i mindst 30 minutter, men du kan godt lade den ligge i flere timer eller dage faktisk. Hvis mørdejen ligger i længere tid på køl, så skal den lige have lidt tid på køkkenbordet inden den bliver rullet ud.
Du kan sagtens fryse din mørdej ned, hvis du gerne vil lave den før tid, eller ikke får den brugt.
Det er bedst at bruge nogle pærer, der er godt modne. De er med til at give en ekstra god smag og sødme.
Lotte skriver
Kan tærten fryses?
Louise Dam skriver
Hej Lotte
Jeg har ikke selv haft frosset tærten ned endnu. Men umiddelbart burde du kunne fryse den ned inden du bager den. Tø den op og bag den efter opskriften.
Hilsen Louise
Carina skriver
Vildt lækker tærte, et stort hit hjemme hos os :) vil den også kunne laves med rabarber?
Louise Dam skriver
Dejligt I synes om tærten! :-) Tror bestemt godt den kan laves med rabarber eller anden frugt.
Lars skriver
En konge opskrift .... Er pærne hårde kan man koge dem i en sukkerlage 100g sukker til 1 litter vand. Når pærene er kogt møre kan man lade væsken koge videre til en koncentreret pærer sirup som også er et hit at komme ovenpå inden flormelis og cremefraiche ved siden af 😀
Louise Dam skriver
Hvor lyder det bare godt! Tak for tippet med at koge de hårde pærer først - smart tænkt! Og en pæresirup lyder for lækkert!
Jesper Riedel Voetmann skriver
Dejlig tærte. Rev en anelse kanelbark i marcipanmassen.
Louise Dam skriver
Det lyder altså også virkelig lækkert!
Pia Merete skriver
Tak for opskriften ... Har tidligere lavet pæretærte ... og det er bare lækkert.. så jeg manglede lige en opskrift igen ... ikke så tit jeg bager, men denne tror jeg, jeg vil lave i weekenden.
Louise Dam skriver
Det må du endelig gære. Den er super lækker!
Lars skriver
Hej Louise
Fantastisk pæretærte - ville gerne gemme opskriften sammen med alle vores andre. En mulighed for at printe ville være skønt 😉
Og så er der reklamer der dækker over noget af opskriften.
Venlig hilsen
Lars
Louise Dam skriver
Hej Lars
Dejligt at høre! Lige under billedet nede i opskriften, der finder du en printfunktion :-)
Åh, jeg har godt hørt fra andre, at der er nogle reklamer der driller. Jeg har sat min udbyder på sagen med at få rettet op på det.
Hilsen Louise
Mukta skriver
Fine anvendelige billeder 😍
Louise Dam skriver
Mange tak - håber du blev fristet :-)