Panna Cotta er en virkelig lækker dessert, og så er den ikke spor svær at lave. Du kan lave det hele dagen før, og så blot hælde den lækre hindbærcoulis over lige inden desserten skal serveres. På den måde bliver det rigtig nemt at invitere gæster.
Panna Cotta med hindbærcoulis
Justér antal2 personer
Ingredienser
Panna Cotta
- 2 dl piskefløde
- ½ (reklamelink)vaniljestang
- 25 g sukker
- 1,5 blad (reklamelink)husblas
Hindbærcoulis
- 100 g frosne hindbær
- 1 spsk sukker
Pynt
- Lidt hakket hvid chokolade
Sådan gør du
- Læg husblasen i blød i koldt vand.
- Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland kornene med sukkeret.
- I en gryde blander du vanilje, sukker og fløde - varm det langsomt op. Det må ikke koge.
- Når fløden er lige ved at begynde at koge tager du gryden af varmen og tilsætter husblassen. Rør godt rundt til det er helt smeltet.
- Hæld flødemassen over i en kande eller lignende - helst med en hældetud, så er det nemmere at fordele i glassene.
- Stil kanden i køleskabet og rør ofte i den indtil konsistensen er lidt som letpisket fløde. Det forhindrer vaniljekornene i blot at falde til bunds.
- Hæld panna cottaen i dine portionsglas og stil dem i køleskabet indtil de er stivnede - cirka 1-2 timer.
- Imen panacottaen står på køl kan du lave din hindbærcoulis.
- Bland frosne hindbær og sukker i en gryde og varm dem op indtil de begynder at koge. Tag gryden af varmen.
- 10.Pres hindbærmassen igennem en sigte (finmasket), så du får sorteret alle de små kerner fra. Stil din hindbærcoulis på køl indtil du skal servere din panna cotta.
- 11.Lige inden serveringen fordeler du hindbærcoulisen ovenpå panna cottaen, og drysser eventuelt med lidt hakket hvid chokolade.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 person | Kalorier: 446 kcal | Kulhydrater: 28 g | Protein: 3 g | Fedt: 38 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Panna Cotta med hindbærcoulis
Panna Cotta er en virkelig lækker dessert, og så er den ikke spor svær at lave. Du kan lave det hele dagen før, og så blot hælde den lækre hindbærcoulis over lige inden desserten skal serveres..
Marianne Wiuff skriver
Det er den bedste opskrift og let at følge, havde også skræk for husblas - men det går fint nu.
Og så smager det himmelsk
Har du også en opskrift på citronfromage .
Kh
Marianne
Louise Dam skriver
Dejligt at høre :-)
Marjun skriver
Jeg har lige lavet den for anden gang. Første gang syntes jeg at det smagte super lækkert, men blev alt for stivt. Í dag har jeg lavet en lidt større portion (en lille piskefløde, 2,5 dl) og kun 1 stk husblas. Det var meget bedre til mín smag. Lækkert med en så simpel og god dessert, tak 😃
Louise Dam skriver
Dejligt du kunne bruge opskriften :-)
Rene skriver
Jeg har lavet den for første gang. Men ka nu se at vaniljen er faldet til bunds. Ka man spise den stadig eller er det nyt forsøg?
Louise Dam skriver
Du kan sagtens spise den alligevel. Det er svært at lave uden at vaniljen synker til bunds.
Kokkebassen skriver
Hej Louise. Du kan blot tage din panna cotta creme, og sætte dine ramakiner i is/vandbad og forsigtigt røre i ramakinerne/glassene, indtil de sætter sig. Det holder dine vaniljekorn jævnt og flot fordelt i dine panna cotta. Tricket her gælder iøvrigt for eksempelvis også creme brulee.
Louise Dam skriver
Mange tak for tippet! :-)
Mathias skriver
Hej Louise
Hvor længe tror du den kan holde sig? Jeg skal bruge den på en lørdag men har ikke tid til at forberede det fredag så tænkte om den kan holde sig fra torsdag til lørdag?
Louise Dam skriver
Det tror jeg godt den kan. Jeg har I hvert fald spist rester af den flere gange :-)
egon skriver
Hejsa.
der er alt for meget husblas i den bliver helt gele agtigt.
Louise Dam skriver
Det er jeg ked af du synes. Jeg synes den er lækker :-)
Christian skriver
Jeg brugte 5 dl fløde til 2,5 blade husblas og så hældte jeg faktisk en smule mælk, ca 5-7 cl, i massen efter husblas var rørt i den - det blev konsistensen fantastisk af, fast men cremet.
Arne Mielcke skriver
Hej Louise.
Tak for en fiin blog . Du har nogle gode ideer og opskrifter. Det er dog hamrende irriterende med alle de reklamer, især det banner fra Euroflorist der hele tiden ruller ned og genere indholdet at dine foto og tekst.
Mvh Arne Mielcke
Kok og konditor
Louise Dam skriver
Hej Arne, jeg har nu gjort så man kan lukke banneret :-)
Louisee skriver
kan vi måske meget tålmodidhed glæder mig
Louise Dam skriver
Håber det blev godt :-)
Louisee skriver
Hej
jeg syns ikke rigtig der sker noget , den vil ikke blive som let piskefløde
og det er jo lidt træls når jeg skal bruge den i morgen
Ingelise skriver
Hvis man vil lave flager af hvid chokolade til pynt, er det nemmest hvis chokoladen ikke er køleskabskold.
Henriette skriver
Har du prøvet at lave dem dagen før? Og vente med at hælde hindbær over?
Louise Dam skriver
Det kan du sagtens!
Julie Sofie skriver
Nej hvor ser det lækkert ud! Synes du er super god til at beskrive alt step-by-step i dine opskrifter, hvilket gør det super nemt! Mange tak!
Louise Dam skriver
Dejligt at høre, jeg forsøger også at gøre der så nemt som muligt.
Gitte skriver
Jeg har prøvet at lave dem idag. Jeg har skræk for husblas men det gik nemt. Det smager helt fantastisk men vil dog sige at jeg synes det var meget stift. Så i morgen lager jeg et forsøg med mindre husblas, så desserten er noget de snakker om på lørdag. Hilsen Gitte
Louise Dam skriver
Hej Gitte
Det lyder godt. Lad mig gerne vide hvordan den blev med mindre husblas.