Pariserbøf er en rigtig gammel dansk klassiker. Den kan både spises som en overdådig frokostret eller som et godt aftensmåltid. En pariserbøf er en slags hakkebøf ovenpå et stykke toastbrød og så bliver der serveret en masse forskellig toppings til.
Prøv også disse opskrifter:
Brændende kærlighed | Stegt flæsk med persillesovs | Millionbøf med kartoffelmos
Det klassiske tilbehør er en rå æggeblomme, kapers, revet peberrod, hakkede løg og syltede rødbeder. Pariserbøf er både nemt og hurtigt at lave, så det kan sagtens være en ret der bliver lavet når aftensmaden skal klares hurtigt i hverdagen.
Pariserbøf
Justér antal4 stk.
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- salt og peber
- 4 skiver toastbrød
- Smør til stegning
Tilbehør
- Syltede rødbeder, skåret i tern
- Rå æggeblomme
- (reklamelink)Kapers
- Løg, rødløg eller alm., hakket
- Revet peberrod
- Cornichoner
Sådan gør du
- Bland oksekødet med salt og peber.
- Fordel kødet ovenpå de 4 stykker toastbrød - sørg for det kommer godt ud til kanten, da kødet vil trække sig sammen.
- Steg bøfferne i smør på en varm pande. Start med at stege med kødet mod panden. Imens de steger tilberedes tilbehøret.
- Steg bøffen til du kan se den ikke længere er rød og vend den så og steg brødsiden.
- Når brødet er blevet gyldenbrunt og sprødt tager du pariserbøfferne af panden.
- Server pariserbøfferne med tilbehøret. Man kan godt vælge noget af det ud man vil bruge.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 stk. | Kalorier: 320 kcal | Kulhydrater: 1 g | Protein: 22 g | Fedt: 25 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Mikkel skriver
Lige præcis her går det helt galt. "en pariser bøf er bare en hakkebøf på et stykke brød..." NEJ! En pariserbøf er pakket uden om brødet således brødet suger safterne når bøffen steges på kødsiden og derefter steges færdig i ovnen! Det andet der er en kedelig fejlfortolkning!
Louise Dam skriver
Hej Mikkel
Tak for tippet med at stege den færdig i ovnen i stedet for på panden.