Så blev det påske igen i år, og det betyder selvfølgelig også en ny opskrift på påskeæg fra mig. Disse er med chokoladetrøffel og med lækker blød karamel i midten. Hvis du vil se dem jeg lavede sidste år er de at finde lige her.
Rigtig god påske!
Påskeæg med chokolade & karamel
Justér antal10 stk.
Ingredienser
- ½ portion karamelsauce, skal koges lidt tykkere end sauce så den kan formes let
- 150 g (reklamelink)mørk chokolade
- 0,7 dl piskefløde
- 150 g (reklamelink)hvid chokolade
- 0,5 dl piskefløde
- 200 g mørk overtrækschokolade
- 50 g hvid overtrækschokolade
Sådan gør du
- Hak chokoladen og fordel den hvide og den mørke chokolade i hver sin skål. Fløden (1,2 dl) hældes i en gryde og opvarmes til det koger. Herefter fordeles der 0,5 dl over den hvide chokolade og 0,7 dl over den mørke chokolade. Den kogende fløde skulle gerne smelte chokoladen, rør rundt indtil alt chokoladen er smeltet. (hvis chokoladen ikke vil smelte ordentligt må det over et vandbad). Sæt begge skåle på køl indtil chokolademassen er stivnet.
- Imens laves der en halv portion karamelsauce (hvis ikke man har noget i forvejen). Bemærk at karamellen gerne skal være en anelse tykkere end hvis den skulle bruges på is eller lignende.
- Når chokoladen er stivnet tages en skefuld og gøres flad. Indeni ligges der lidt karamel, og chokoladen formes så rundt om karamellem, gerne som et æg. Chokoladerne stilles på køl indtil de skal overtrækkes med chokolade.
- Smelt den mørke og den hvide overtrækschokolade hver for sig over vandbad. Overtræk nu chokoladerne med den mørke chokolade og når denne er størknet pyntes der med streger af den hvide chokolade (jeg bruger en (reklamelink)lékué dekopen (reklamelink) til formålet)
- Sæt nu chokoladerne på køl, og tag dem ud lige lidt før de skal serveres så karamellen lige kan nå og bløde lidt op.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 stk. | Kalorier: 396 kcal | Kulhydrater: 41 g | Protein: 4 g | Fedt: 26 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Skriv en kommentar