Reklame - udarbejdet i samarbejde med Ost & Ko (www.ostogko.dk)
Blåskimmelost er ikke det jeg har spist mest af i mit liv - jeg er altid blevet lidt afskrækket af den blå-grønne skimmel i osten. Men nu har jeg så alligevel forsøgt mig med en opskrift med blåskimmelost - og det smagte faktisk ret godt! Det blev til en lækker pastaret med en cremet ostesauce som er lavet på blåskimmel og piskefløde. Til sidst er det hele så vendt sammen med frisk ruccola og ristede valnødder. Bitterheden fra både ruccola og valnødder passer rigtig godt til blåskimlen, som har en salt og let skarp smag. Der findes flere forskellige blåskimmeloste. Danablu er fra Danmark, Roquefort er fra Frankrig og Gorgonzola er fra Italien. Til denne opskrift kan du bruge alle tre typer.
Pasta med blåskimmelsauce, ruccola og valnødder
Ingredienser
- 150 g blåskimmelost, f.eks. gorgonzola, danablu eller roquefort
- 1,5 dl piskefløde
- 50 g (reklamelink)valnødder
- 200 g tørret pasta
- 50 g ruccola
- Peber
Sådan gør du
- Kog pastaen efter anvisningen. Lav saucen imens.
- Opvarm fløden i en gryde.
- Smelt osten i den varme fløde.
- Knus valnødderne med hænderne og rist dem på en varm pande.
- Skyl ruccolaen og kør den i en salatslynge eller lad den dryppe godt af.
- Smag saucen til med peber - salt burde ikke være nødvendigt.
- Hæld vandet fra pastaen og bland den med saucen, ruccola og de ristede valnødder.
- Server med det samme.
Comments
No Comments