Pastaretter er bare altid lækkert! Det smager sindsygt godt, og så kan de varieres i det uendelige. Svinekæber er også en ting der er helt fantastisk lækkert - er der nogen derude der endnu ikke har smagt svinekæber, så er det altså med at komme igang! Denne pastaret med svinekæber i svampeflødesauce smager virkelig godt, og den er også rimelig nem at lave. Det tager dog lidt tid, da svinekæberne i denne opskrift bliver tilberedt i sous vide. Kender du ikke til sous vide endnu kan du med fordel læse mit blogindlæg 'Alt du bør vide om Sous Vide'.
Jeg har ikke tidligere lavet en pastaret med svinekæber. De bliver næsten altid brugt til en ret med braiserede svinekæber og serveret med kartoffelmos. Men det var virkelig lækkert også at prøve dem på denne måde. Især hvis man gerne vil have svinekæber i sommermånederne. Her er det måske ikke kartoffelmos og sauce man har mest lyst til. Det fungerer rigtig godt at tilberede svinekæber i sous vide, det tager dog længere tid, end hvis man blot braiserer dem. Dog skal man jo heldigvis ikke rigtig foretage sig nået når de først er sat over.
Læs også: Ølbraiserede svinekæber| Rødvinsbraiserede svinekæber | Cremet pastaret med blomkålssauce og svampe
Hvad hvis jeg ikke har en sous vide?
Hvis du nu er i den uheldige situation, at du ikke ejer en sous vide så kan du selvfølgelig anskaffe dig én (hvilket jeg vil anbefale alle der godt kan lide et stykke godt mørt kød! Jeg har lavet et par reklamelinks i opskriften til det udstyr jeg selv bruger). Men ellers kan du helt sikkert også blot braisere svinekæberne i en gryde i noget bouillon/rødvin/hvidvin/øl. Jeg mangler at prøve det af, men er helt sikker på det fungerer så fint! Så skal de bare have cirka 2,5-3 timer til de er møre. Skriv meget gerne i kommentarfeltet under opskriften, hvis du har testet det - så kan flere få gavn af det.
Pastaret med svinekæber og svampe (sous vide)
Udstyr (reklamelink)
- (reklamelink)Vakuumpakker
- (reklamelink)Vakuumposer
- (reklamelink)Sous Vide Stav (f.eks. Anova)
- (reklamelink)Stor gryde
- (reklamelink)Sauterpande
Ingredienser
- 8 svinekæber
- 200 g champignon
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- olie til stegning
- 400 g frisk pasta
- fond fra vacuumposen, cirka 2 dl
- 2 dl piskefløde
- ½ dl pastavand
- salt og peber
- 1 håndfuld persille, hakket
Sådan gør du
Svinekæber i sous vide - start aftenen før du skal lave retten!
- Afpuds svinekæberne ved at fjerne den sene der sidder på hele den ene side. Det tager lidt tid, men er nødvendigt.
- Salt svinekæberne og læg dem i 1-2 vakuumposer og vakummer dem med vakuumpakkeren. Husk de ikke må ligge ovenpå hinanden. Læg dem i køleskabet til næste dag
- Næste morgen kommes svinekæberne i din sous vide i 10-12 timer ved 74,5 grader.
Pastaretten - start først når svinekæberne er færdige
- Rens champignonerne og skær dem i kvarte skiver.
- Pil løget og hak det fint.
- Pil hvidløgsfeddene og hak dem fint eller brug en hvidløgspresser.
- Åbn posen/poserne med svinekæberne og hæld fonden i posen i en skål/kande (jeg havde cirka 2 dl)
- Brun svinekæberne let på en varm pande og tag dem af panden.
- Sæt en stor gryde med vand i kog. Kog din friske pasta når vandet kommer i kog.Husk at gemme lidt af pastavandet til saucen!
- Opvarm lidt olie på en pande og steg dine champignon ved høj varm til de er gyldne.
- Svits også løg og hvidløg på panden.
- Tilsæt fonden.
- Tilsæt også piskefløde og cirka ½-1 dl af pastavandet.
- Lad saucen småsimre til den er tyknet og smag så til med salt og peber.
- Tilsæt svinekæberne og pastaen til saucen på panden og vend det hele godt rundt.
- Drys med lidt hakket persille på toppen og servér retten.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Her har jeg serveret svinekæberne hele i retten, men man kan også sagtens trække kødet fra hinanden så det bliver findelt i hele retten. Det er helt op til den enkelte hvad man bedst kan lide.
Skriv en kommentar