Pastaret med svinemørbrad smager helt forrygende, og passer til både hverdag og fest. En nem og lækker ret med masser af god smag.
Cremede pastaretter er noget af det bedste der findes. Man kan få så meget smag ind i en meget enkel ret, og de kan tit både bruges til hverdagsmad og gæstemad. Det kan denne lækre pastaret med svinemørbrad i hvert fald sagtens.
Pastaretten består af en cremet hvidvinssauce fyldt med sprødristet bacon, champignon og bøffer af mør svinemørbrad. Retten er nem at lave, og så smager den bare helt fantastisk. Hvis du ønsker noget tilbehør til retten kan du servere en lækker salat til.
Pastaret med svinemørbrad og bacon i cremet hvidvinssauce
Justér antal4 personer
Ingredienser
- 1 svinemørbrad, 500 g cirka
- 250 g champignon
- 1 lille løg
- 150 g bacon i tern
- 2 dl hvidvin
- ½ liter madlavningsfløde 15 %
- 1 terning bouillon, svine, hønse eller grøntsags
- 250 g tørret pasta
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Afpuds svinemørbraden og skær den i skiver på cirka 1 cm, krydr med salt.
- Skær chamignonerne i halve og dernæst skiver.
- Hak løget.
- Kog pastaen efter anvisning på pakken.
- Steg baconen sprød på panden. Tag det af panden og stil til side.
- Steg svinemørbradbøfferne på panden i resten af baconfedtet og eventuelt lidt olie. Cirka 1-2 minutter pr. side. Tag kødet af panden og stil til side.
- Opvarm lidt olie på panden og svits champignonerne. Tag dem af panden og stil til side.
- Svits det hakkede løg i lidt olie på panden.
- Hæld hvidvinen på panden og lad den koge ind til cirka det halve.
- Tilsæt fløde og en bouillonterning og lad fløden koge ind til omkring ⅔ dele.
- Tilsæt nu mørbrad, champignon, bacon og kogt pasta og rør det hele godt rundt.
- Smag retten til med salt og peber og servér med det samme.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 person | Kalorier: 798 kcal | Kulhydrater: 58 g | Protein: 45 g | Fedt: 38 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Tip til opskriften!
- Du kan nemt variere opskriften og f.eks. bruge kylling til retten i stedet for.
- Hvis du ønsker at tilføje flere grøntsager kan du også sagtens gøre det.
Sabine skriver
Hej :)
Hvilken vin bruger du?
Louise Dam skriver
Hej Sabine, bare brug en hvidvin du kan lide - det har ikke den store betydning.
Maria skriver
Hej Louise.
Kan man erstatte hvidvin med noget andet? :-)
Louise Dam skriver
Det ved jeg faktisk ikke. Jeg har kun lavet den med hvidvin. Men du kan godt prøve at udelade den - ved ikke hvor meget der kommer til at betyde for smagen.