Sponsoreret af Carte d'Or
Der er omkring 5-10 % af den danske befolkning, som lider af laktose intolerans. For nogle år tilbage fandtes der næsten ingen laktosefri produkter, men nu er det virkelig gået op fra producenterne at her er et marked der skal mættes. Og nu skal de laktoseintolerante heller ikke undvære lækker is her til sommer. Der er nemlig netop kommet disse lækre Carte d’Or Nordic Berries og Carte d’Or Double Chocolate – begge helt og aldeles laktosefrie. Begge varianter smager virkelig godt, og jeg kan på igen måde smage at de er laktosefrie. Double Chocolate varianten er en lækker blød chokoladeis, hvor der er en tyk chokoladesauce blandet i - virkelig god! Nordic Berries varianten er en vaniljeis, hvor der er blandet en sød bærsauce i, og en rigtig god is, men jeg er og bliver bare en fan af chokoladeis - og det vil altid slå alle andre is :-)
Jeg har lavet en super lækker dessert med de to isvarianter. Jeg har nemlig lavet en pavlova, som i princippet blot er en kæmpe marengs. Den har jeg så pyntet med iskugler og friske søde jordbær. Det er en virkelig nem dessert at lave og hvis du venter med at pynte med jordbærrene til lige inden serveringen, så kan du sagtens sætte pavlova med iskuglerne i fryseren - pavlovaen bliver ved med at være sprød på ydersiden og blød og let sej i midten.
Pavlova med laktosefri Carte d'or is og friske jordbær
Ingredienser
- 6 æggehvider
- 300 g sukker
- 1 tsk hvidvinseddike eller balsamico, Reklame - affiliatelink
- 1 bøtte Laktosefri Carte d'Or Nordic Berries
- 1 bøtte Laktosefri Carte d'Or Double Chocolate
- 400-500 g friske jordbær
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Pisk æggehviderne stive og tilføj derefter sukkeret langsomt og gradvist mens du piske videre. Fortsæt til marengsen er stiv og skinnende.
- Tilsæt balsamico.
- Fordel marengsen på en bageplade med bagepapir - den skal være omkring 23 cm i diameter, og lav lidt en fordybning i midten (så kan der ligge mere is :-))
- Stil marengsen i ovnen og skru straks temperaturen ned til 150 grader.
- Bag marengsen i cirka 1 time og 15 minutter. Marengsen er færdig når den er sprød i kanterne og toppen men stadig lidt blød indeni.
- Lad pavlovaen afkøle.
- Læg kugler af isen ovenpå og pynt til sidst med jordbær.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Denne super lækre dessert er en pavlova, som er toppet med lækker laktosefri is fra Carte d'Or og pyntet med friske søde jordbær.
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Mia skriver
Skal den bages på varmluft :)
Louise Dam skriver
Nej, bare alm ovn.
Mette skriver
Hejsa,
Ville man kunne lave en pavlova i en springform?
Tænker nemlig det så er lettere at få den ens rund og også lettere at opbevare den i køleskabet til dagen efter :)
Louise Dam skriver
Hej Mette
Det har jeg ikke prøvet, men umiddelbart tror jeg godt man kan. Jeg synes nu ikke det er svært at få den rund.