Her kan du få min bedste persillesovs opskrift, så du kan lave stegt flæsk med persillesovs eller fiskefilet med persillesovs. Det er slet ikke så svært at lave en god sovs, som man skulle tro. Jeg guider dig hele vejen, og nederst kan du se trin for trin billeder af processen.
Opskrift på persillesovs
Det er en rigtig dansk klassisk sovs, som mange af os kender. Den er nok mest kendt for, når man serverer stegt flæsk med persillesovs. Det er for mange den danske nationalret. Du kan dog også sagtens servere din sovs med persille til andre retter. Den kan gå til mange lækre opskrifter.
Jeg har prøvet at forklare processen så simpel som muligt, så alle kan være med til at lave en lækker cremet sovs. Nederst under opskriften har jeg desuden sat en masse billeder ind af selve processen. Så kan du sammenligne din fremgangsmåde med dem.
Se også disse opskrifter:
Stegt flæsk med persillesovs | Fiskefilet | Andesovs
Lav stegt flæsk med persillesovs
Noget af det som de fleste spiller persillesovs til stegt flæsk, da det er Danmarks nationalret. Det er helt vildt lækkert at få et stykke sprødstegt flæsk og så kunne dyppe den i en god tyk persillesovs.
Jeg kan bedst lide, hvis sovsen er godt tyk i det - dog selvfølgelig ikke så tyk at den kan skæres ud :-) Hvis du oplever, at din sovs ikke er tyk nok, så kan du lave en meljævning af mel og kold mælk. Her bruger du dobbelt så meget væske som mel og kommer det i sovsen, imens det koger.
Persillesovs
Ingredienser
Sådan gør du
Persillesovs
- Smelt smørret i en gryde.
- Tilsæt melet og rør rundt. Rør fortsat rundt et lille minuts tid så melet kan blive afbagt.
- Tilsæt mælken ad flere gange. Efter hver gang piskes der godt til det er en jævn sauce.
- Når al mælken er tilsat lader du den koge igennem er par minutter mens der fortsat piskes.
- Hak persillen fint eller hæld det i en kop og klip med en saks - det er nemmere. Tilsæt persillen til saucen og rør rundt.
- Smag saucen til med salt, peber og lidt revet muskatnød.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tip til opskriften!
- Persillen skal gerne være hakket helt fint. Det kan du enten gøre på et spækbræt, eller du kan komme dit persille i en lille kop. Her klipper du så persillen helt fint. Det synes jeg er nemmere end at hakke det fint på et spækbræt.
Hvad spiser man persillesovs til?
Persillesovs er en helt klassisk opbagt mælkesovs, hvor der er tilsat hakket persille. Den kan f.eks. serveres til:
- Stegt flæsk
- Rødspættefileter
- Krebinetter
Og ellers er persillesovs bare generelt godt til svinekød.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Ja, det må du gerne. Bare sørg for at sovsen køles hurtigt ned og kommer op over 75 grader når du genopvarmer persillesovsen. Læs eventuelt mere hos Fødevarestyrelsen.
Det er en klassisk dansk nationalret, og den går helt tilbage fra slutningen af 1800-tallet. Rigtig mange danskere elsker stadig retten.
Comments
No Comments