Det er fantastisk at være på ferie. Men med en hver ferie hører sig en flyvetur, og denne gang var den på omkring 10 timer, og her er det altså vigtigt med en rigtig god madpakke, medmindre man gider at spise den dyre og kedelige flymad. Derfor så jeg selvfølgelig mit snit til at smutte en tur i køkkenet og lave nogle super lækre pirogger, som vi nemt kunne medbringe i flyet. Jeg lavede både nogle med oksekød og nogle med skinke og spinat. Så står du også over for en lang flytur, eller skal du mon en tur på picnic eller lignende, så bag lige de her og tag med. De er også perfekte at smide i fryseren og tage op efter behov. Det kunne f.eks. være til børnenes madpakker. De vil elske dig for det!
Pirogger med oksekød og skinke/spinat fyld
Justér antal18 stk.
Ingredienser
Dej
Oksekødsfyld
- 500 g hakket oksekød
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 (reklamelink)dåse hakkede tomater
Skinkefyld
- 200 g skinke i strimler
- 200 g hakket frossen spinat
- 3-4 pakker, á 125 g frisk mozzarella
- 1 æg til pensling
Sådan gør du
- Smuldr gæren i den lunkne mælk og rør rundt til gæren er opløst. Bland resten af ingredienserne i og ælt dejen godt igennem. Stil den til hævning et lunt sted i cirka 1 time
- Imens dejen hæver laver du fyldet. Du kan lave dobbelt op på den ene slags hvis du ikke vil have to forskellige slags.
- Oksekødsfyldet: hak løg og hvidløg fint og brun det i en gryde med lidt olie. Brun dernæst det hakkede oksekød i gryden. Tilsæt de hakkede tomater (du kan eventuelt blende dem først). Smag til med salt og peber og stil til side til senere.
- Skinkefyldet: optø spinaten og pres overskydende væde fra spinaten. Bland spinat og skinkestrimler sammen i en skål. Stil til side til senere.
- Skær mozzarellaen i små stykker/skiver.
- Når dejen er færdighævet tager du den ud på bordet og deler den i 3 store klumper. Tag den første klump dej og rul den tyndt ud. Find en rund skål, tallerken eller lignende med en diameter på cirka 12 cm og stik cirkler ud af dejen med den. Der skal blive cirka 6 stk af hver klump dej.
- Læg cirklerne på en bageplade med bagepapir og læg lidt mozzarellaen på hver cirkel - ikke lige i midten men lidt lod dig selv. Ovenpå ligger du lidt af det ønskede fyld. Fold nu siden uden fyld over fyldet så du får en halvcirkel. Brug en gaffel til at trykke dejen helt sammen hele vejen rundt så fyldet bliver inde i dejen.
- Fortsæt til du ikke har mere dej og fyld. Pensl alle piroggerne med sammenpisket æg og bag dem i ovnen i cirka 15 minutter ved 200 grader.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 stk. | Kalorier: 434 kcal | Kulhydrater: 44 g | Protein: 22 g | Fedt: 19 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Maja Sandager skriver
Hej!
Jeg har prøvet at bage til min datters fælles buffet i børnehaven i dag, men de har alle åbnet sig. Er der nogen råd til det?
Louise Dam skriver
Øv, hvor træls! Mit bedste bud er at de ikke at været lukket helt godt nok sammen, da du brugte gaflen. Jeg synes ikke jeg plejer at have problemer med at de åbner sig.
Charlotte skriver
Mega lækre pirogger jeg har dog undladt sukkeret og erstattet noget af hvedemelet med speltMel. Det er en god ide at prikke dem med en gaffel efter man har lukket dem så dampen kan komme ud ellers åbner de nemt og fyldet løber ud.
Louise Dam skriver
Dejligt du kunne bruge opskriften og mange tak for tippet!
Karoline skriver
Lavede dem her i weekenden til en indflytterfest. De var et kæmpe hit!
Louise Dam skriver
Dejligt at høre :-)
Kristina P. Johansen skriver
Hej Louise
Håber at det er iorden at jeg kommer med et godt råd jeg fik fra en der er uddannet bager. Det er i stedet for at man opløser gæren i den varme mælk ja Så kan man opløse den i sukkeret der er blandet med salten. Imens du laver det ja så kan man jo varme mælken, hvis den Så er blevet for varm ja Så kan man jo passende smelte fedtstoffet i den og Så på den måde få mælketyper kølet ned Så det ikke slår gærcellerne ihjel. det kan du også bruge til når du skal bage alt andet der skal bruges gær i.
Hilsen
Kristina P. Johansen
Louise Dam skriver
Tak for tippet, det har jeg aldrig prøvet :-)
Sandra skriver
Jeg bagte piroggerne i dag, og de blev bare mega gode! Opskriften er hermed gemt, så jeg kan bage dem igen. Jeg blandede skinkestrimlerne med en dåse tomatpure, det blev rigtig godt. Jeg brugte revet mozzarella i stedet for den friske samt lidt oregano. Så er der lavet madpakke til de næste par dage!
Louise Dam skriver
Hvor lyder det bare godt. Jeg kunne da godt bruge sådan et par stykker i min madpakke:-)
Amalie skriver
Hej :-)
Jeg står og skal på Vandretur over flere dage med at par af mine veninder, kan disse medbringes eller skal de på køl?
Er forresten helt vild med din blog -så meget dejlig inspiration :-)
Louise Dam skriver
Hej Amalie
Det burde I godt kunne. Jeg har selv haft dem med på en rejse, hvor vi spiste dem over flere dage.
Dejligt du kan lide min blog :-)
Hilsen Louise
Lotte Jensen skriver
Hej Louise
Kan de fryses?
Louise Dam skriver
Jeg mener ikke jeg har prøvet - men det vil jeg tro at de kan.
Bente Grønlund skriver
Har du prøvet at lave piriggerne klar om aftenen, sætte dem koldt og bage om morgenen
Louise Dam skriver
Nej, det har jeg desværre ikke.
Anette skriver
Hej
Kan.man godt nøjes med at bruge hvedemel? Altså skifte durumsmel ud med hvedemel?
Louise Dam skriver
Hej Anette
Jeg har ikke prøvet det, men det tror jeg sagtens man kan.
Michelle skriver
Hej Louise,
Kan man skifte durummel ud med grahamsmel?
KH
Michelle
Louise Dam skriver
Hej Michelle
Det tror jeg sagtens du kan. De vil dog nok blive lidt mere kompakte.
Charlotte H skriver
Hej Louise
Det lyder bare rigtig godt, men hvor store er dine i diameter cirka??
Med venlig hilsen Charlotte
Louise Dam skriver
Hej Charlotte
Ja, det kan jeg godt se jeg ikke har skrevet. Der skal blive 6 stk. af hvert stykke dej. Jeg vil tro diameteren skal være cirka 12 cm.