Hjemmebagte pitabrød smager altså bare meget bedre end de købte piabrød, og det er slet ikke så svært igen. Faktisk skal du kun bruge 4 ingredienser til pitabrødene. Pitabrød kan fyldes med lige netop det fyld du bedst kan lide. Jeg kan bl.a. anbefale at fylde dem med hjemmelavede falafel. Pitabrød er rigtige gode til at tage med på madpakken, eller på picnic. Fyldet kan du have med ved siden af, og så fylder du dem når du er klar til at spise.
Pitabrød
Justér antal6 stk.
Ingredienser
- 500 g (reklamelink)hvedemel
- 3½ dl. lunkent vand
- 25 g gær
- 1 tsk (reklamelink)groft salt
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet. Rør salt og cirka halvdelen af melet i.
- Ælt resten af melet i, lidt ad gangen. Dejen skal være smidig og ikke hænge i fingrene.
- Dæk skålen til og stil dejen til hævning i cirka 1 time.
- Slå dejen ud på et melet bord. Del den i 6 lige store dele. Rul hver del til en bolle.
- Tænd ovnen på 250 grader. Rul hver bolle ud til en cirkel på cirka ½ cm tykkelse.
- Læg brødene på en plade dækket med bagepapir. Lad brødene hæve i cirka 10 minutter.
- Bag pitabrødene i cirka 8 minutter midt i en 250 grader varm ovn.
- Opskriften er fra Amo’s den store bagebog 2.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 stk. | Kalorier: 308 kcal | Kulhydrater: 64 g | Protein: 9 g | Fedt: 1 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Sabina skriver
Har du prøvet at fryse dem ned? ☺️ Overvejer at lave en kæmpe portion til fryseren 😁
Louise Dam skriver
Hej Sabina, du kan sagtens fryse dem ned :-)
Sisse skriver
Super nem opskrift og lækre pitabrød :)
Har du prøvet at bruge lidt groft mel i stedet for udelukkende hvede?
I så fald kan du så anbefale et bestem forhold? Jeg er lidt bekymret for, om hæveevnen forsvinder, hvis jeg bruger groft mel 50/50.
Tak for nogle lækre opskrifter generelt 👍
Louise Dam skriver
Hej Sisse
Jeg har ikke prøvet at lave dem med andet mel - men mon ikke du i hvert fald kan skifte 1/3-del af melet ud med groft mel.