Jeg synes pølsehorn er én af de bedste snacks man kan få. Især hvis de serveres nybagte og lune - mums det er godt! Pølsehorn er forholdsvis nemme at lave, og her kan alle være med - både børn og voksne. Jeg tror faktisk at pølsehorn er noget af det børn synes er ret sjovt at lave - i hvert fald den del med at rulle dem til horn. I denne dej er der både smør og yoghurt i, og begge dele er med til at gøre dejen rigtig lækker og blød. De her pølsehorn bliver ikke tørre. Denne opskrift er på pølsehorn i helt normal størrelse. Hvis du er mere til små mini pølsehorn, så finder du en opskrift på dem lige her.
Pølsehorn
Justér antal32 stk.
Ingredienser
- 2 dl yoghurt
- 3 dl vand, lunkent
- 50 g gær
- 100 g blødt smør
- 2 æg
- 4 spsk sukker
- 2 tsk salt
- 900 g (reklamelink)hvedemel
- 32 pølsehornspølser, eller 16 almindelige som halveres
- 1 sammenpisket æg til pensling
Sådan gør du
- Bland vand, gær og yoghurt sammen i en skål.
- Tilsæt resten af ingredienserne til dejen og ælt dejen på en røremaskine i omkring 10 minutter - eller i hånden hvis du ikke har en røremaskine.
- Sæt dejen til hævning 1 times tid under et viskestykke.
- Tag dejen ud på bordet og del den i 4 lige store dele.
- Rul hver del ud til en rund cirkel og skær cirklen i 8 stykker.
- Læg en pølsehornspølse eller en halv pølse på hvert stykke dej. Du kan også tilføje lidt ketchup ved siden af pølsen.
- Rul dejen om pølsen fra den brede ende.
- Læg alle pølsehornene på en bageplade med bagepapir.
- Pensl pølsehornene med sammenpisket æg.
- 10.Sæt dem til hævning under et viskestykke i 30 minutter.
- 12.Sæt bagepladen i en 200 grader varm ovn og bag pølsehornene i cirka 12-15 minutter.
Noter
Opskriften er fundet hos Spisestuen.dk.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 stk. | Kalorier: 227 kcal | Kulhydrater: 24 g | Protein: 8 g | Fedt: 11 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Else skriver
Et hit hos min datter og mand. Jeg erstattede dog 100g af melet med rug og fuldkornshvedemel. Jeg brugte i alt kun ca. 800g mel. Da de grovere meltyper suger mere vædske over tid. Jeg lod dejen hæve ca. 1/2 time ved stue temperatur også satte jeg den i køleskabet natten over. Jeg brugte en hel gær pakke.
Louise Dam skriver
Mange tak for din tilbagemelding og gode tips :-)
Helle Hansen skriver
De er super gode, de er hit hos mine børnebørn
Louise Dam skriver
Dejligt at høre :o)
Gitte Amala Jørgensen skriver
Hej Louise. Jeg skal bage din opskrift på pølsehorn iaften, men mit spørgsmål er kan jeg lave dejen i aften, og sætte dejen på køl og bage dem dem imorgen tidlig?
Louise Dam skriver
Hej Gitte, det har jeg ikke forsøgt mig med. Men ved koldhævning skal der bruges væsentlig mindre gær.
Frøken Haffelaf skriver
MEGA gode pøllehorn - er rigtig fan, dog istedet for yoghurt puttede jeg to dl mælk og det smagte også godt heh :))) og lidt mere mel end der står da dejen blev lidt meget flydende
Louise Dam skriver
Dejligt at høre :-)
Siw skriver
Hej Louise,
Rigtig god opskrift. Men der blir dæleme mange og min fryser har termin og vi kam ikke nå at spise dem.
Jeg har forsøgt at halvere portionen uden held. Kan du evt komme med en opskrift således vi ikke skal spise pølsehorn hele ugen? :-)
Louise Dam skriver
Jeg tror ikke jeg forstår? Du kan sagtens bare halvere opskriften. Det burde ikke være noget problem.
Jardine skriver
Det vil være bedre at lade dem hæve, så man pensler dem. Ellers så klister viskestykket fast på pølsehornene :-/
Signe Kjærbo Jacobsen skriver
Det er første gang jeg prøver denne opskrift og jeg må sige at de her pølsehorn er helt fantastiske 👌 De er luftige og bløde og en dejlig smag 👏 TAK
Louise Dam skriver
Skønt at høre :-)
Maria skriver
Hej Louise. Jeg kan ikke få øje på forskellen mellem opskriften på de almindelige og mini pølsehorn. Kan du hjælpe? Jeg vil gerne lave de små, da de skal i madpakken. Hilsen Maria
Louise Dam skriver
Der er ikke forskel på dejen, det er kun størrelsen der er forskel på :-)
Camilla skriver
Kan man lave dem i forvejen? Og evt. nedfryse dem inden bagning?
Louise Dam skriver
Det kan du godt. Men jeg ville bage dem, fryse dem ned og så tø dem op og lune dem i ovnen inden servering.
Marianne Sims skriver
Er det rigtigt, at der skal 4 spsk. Sukker i? Jeg regnede med, at det var en fejl, så jeg puttede kun 2 tsk sukker i. De blev super gode, men skal måske prøve med de 4 spsk.
Louise Dam skriver
Ja, det er rigtigt. Men er sikker på det bliver fint med mindre også :-)
Helene skriver
De skal da helt sikkert prøves ☺ hvis de er lige så gode som burgerbollerne bliver de helt sikkert et hit her hjemme.
Vil denne dej ikke også kunne bruges til pizzasnegle?
Louise Dam skriver
Hej Helene
Jo, det tror jeg bestemt godt den kan. Dejligt du også kunne lide burgerbollerne :-)
Christina Jensen skriver
Super gode pølsehorn. Jeg erstattede noget af melet med havregryn og resultatet blev super godt.
Louise Dam skriver
Godt at høre :-)
Solveig skriver
Hej Louise
Kan man erstatte en del af melet med grovere type? Fx grahamsmel eller fuldkornsmel?
/Solveig
Louise Dam skriver
Ja, det tror jeg sagtens du kan.
jan skriver
Hej
Nu har jeg lavet disse lækre pølsehorn 2 gange, og begge gange er jeg blevet nød til at putte mere mel i.. en del mere mel. Ellers er den meget meget klistret, gør jeg noget forkert ?
Louise Dam skriver
Hej Jan
Der kan være stor forskel på meltyper. Håber de er blevet gode alligevel :-)
jan skriver
De er mega gode, et kæmpe hit her i familien.. nu er vi gang med at bage dem for tredje gang siden jul :) ungerne elsker at være med
Louise Dam skriver
Skønt at høre :-)
Dennis skriver
Hmm.. Jeg tror man bør proppe mere mel i, end 900 g. (Hilsen, en mand der aldrig er i køkkenet)
Louise Dam skriver
Det burde passe meget godt med 900 g. Det kan dog godt svinge lidt alt efter hvilket mel man bruger.
kim skriver
Med 900g kan jeg slet ikke få det til at hænge sammen.
Der skal 1300g i ca for at jeg kan få det rullet overhovedet
Louise Dam skriver
Der kan godt være meget forskel på mel - dog lyder det dog som en utrolig stor forskel. Jeg har lavet dem flere gange med 900 g, så det lyder underligt.
Julie Monberg skriver
TUSINDE TAK for denne her opskrift. De pølsehorn er fantastiske og nærmest umulige ikke at spise ;)
Louise Dam skriver
SKØNT at høre! :-)
Irma skriver
Øj, en god opskrift for sådan en klaphat i køkkenet som lig. Tusind tak!
Anna skriver
Hej Louise, jeg skal bage dine pølsehorn i morgen og har lige et par spørgsmål.
1) Jeg har ingen røremaskine. Ville du bruge håndmikser, eller bare håndkraft med ske?
2) Skal smøret smeltes? Hvis ikke, kan man så godt røre det ud ved håndkraft?
3) Er det ok at bruge a38. Hvilken slags youghurt bruger du?
4) Bager du dem på varmluft eller alm?
Håber, du kan nå at svare inden i morgen. Tak for en god madblog
kh
Anna
Louise Dam skriver
Hej Anna
Beklager jeg først svarer nu. Håber du fik bagt pølsehornene alligevel :-)
Helena skriver
Mums hvor ser de skønne ud! Jeg vil gerne prøve at lave pølsehornene efter denne opskrift - hvad for en yoghurt bruger du?
Ja jeg er godt klar over at det nok ikke er en med frugtsmag ;-) men det med at bruge yoghurt i brød er lidt nyt for mig, så er ikke sikker på hvad jeg skal gå efter for at få succes..
Louise Dam skriver
Jeg bruger blot en helt neutral yoghurt helt uden smag. Du kan også bruge creme fraiche, fromage fraiche eller lignende produkter.
Mille skriver
Pølsehorn = SOMMER for mit vedkommende, så da jeg lige prøvede at lede efter nogle fif online faldt jeg over din blog. Det er skønt!
Mille
https://skoenneliv.wordpress.com/
Louise Dam skriver
Dejligt at høre :-)